TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

Laselight 06.09.2012 20:50

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

W EL są dmuchawki. Druga opcja to wyłączenie pełni lub ogrodzenie domu płotem [może być brama , zombie nie przejdą]

Ejak 06.09.2012 21:04

Moje pytanie: Czy wampiry nadal muszą prosić o ugryzienie ?

neville 06.09.2012 22:01

na czym polega śmierć od żelka-fasolki?

@Laselight - dzięki :)

suomii 06.09.2012 22:07

Dobra, mam już grę, pograłam parę minut wiedźmą i nie wiem, jak rzucać zaklęcia. Moja simka ma różdżkę i czy trzeba mieć jeszcze jakąś księgę czy coś w tym stylu? Jest jakaś umiejętność?

Laselight 06.09.2012 22:07

W TK jest do kupienia takie drzewko z fasolkami , może to musi pechowiec lub z niskimi potrzebami zjeść?

Mam pytanie: Czy tylko ja tak mam , że wampir nie kąsi ofiary tylko stoją i sekunde gadają i ma natrójnik z tym związany?

Chloé 06.09.2012 22:19

Cytat:

Napisał suomii (Post 1577007)
Dobra, mam już grę, pograłam parę minut wiedźmą i nie wiem, jak rzucać zaklęcia. Moja simka ma różdżkę i czy trzeba mieć jeszcze jakąś księgę czy coś w tym stylu? Jest jakaś umiejętność?

Rzucać zaklęcia można od pierwszego poziomu ukrytej umiejętności jaką jest magia. Im wyższy poziom, tym lepsze zaklęcia. Trzeba kliknąć na simce "baw się magią" i wtedy ćwiczy umiejętność. Konieczna jest różdzka w wyposażeniu.

Ejak nic się nie zmieniło w sposobach picia krwi z simów.

Cytat:

Napisał Juhas (Post 1576554)
proszę o odpowiedź czy Kościlda potrafi używać tego regału :) To dla mnie ważne, bo planuję ukryć jej pokój za takim właśnie przejściem :)

Niestety Kościlda nie może używać regału.

Juhas 06.09.2012 22:24

Sim umiera od fasolki poprzez zaksztuszenie :) Godzinę realną prawie moje ofiary żarły te fasolki aż wkońcu chyba je zemdliło bo przyszedł Kosiarz-lekarz :D:P

Czy wiedzieliście że dochodzą obrazy które w nocy zmieniają się na obrazy widmo z upiorami zamiast dziennych zwykłych postaci? :) Fajny motyw :)

Bindi właśnie to dziś odkryłem i musiałem dorobić drugie wejście :(

Chloé 06.09.2012 23:09

Cytat:

Napisał xMalwina (Post 1576734)
A moje pytanie brzmi: czy mogę stworzyć rodzinkę ludzi i przemienić ich w trakcie rozgrywki? Bez kodów, niczego. Zombie można eliksirem, ale co z resztą?

Można przemienić zwykłego sima eliksirem w dowolną postać nadprzyrodzoną, łącznie z mumią i simbotem.

xMalwina 07.09.2012 05:44

Cytat:

Napisał Bindi (Post 1577014)
Można przemienić zwykłego sima eliksirem w dowolną postać nadprzyrodzoną, łącznie z mumią i simbotem.

Wielkie dzięki :)

Poznałam ze sobą wróżkę i czarodzieja. Może być ciekawie, wg mnie to bardzo fajna parka. :D Ładne dzieci będą, hihi

AiOtsuka 07.09.2012 07:24

Moja simka jadła fasolki-żelki i jedyne co się stało to kilka razy się zapaliła, ale wystarczyło wejść pod prysznic :D
po drodze zmieniała kolor skóry i pojawiały się jej różne dobre i złe nastroje

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:35.