TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   The Sims 4 - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67260)

Hebe 08.09.2014 20:14

Odp: The Sims 4 - problemy z grą

A tak w ogóle, to na dotsim widziałam jakiegoś moda na oświetlenie wewnątrz budynków, zawsze możecie go wypróbować.

LepkiePaluszki23 08.09.2014 20:48

Na modthesims znalazłem to o czym chyba mówi Hebe
http://modthesims.info/download.php?t=532961

Agor-ia 08.09.2014 21:05

Ale to i tak wciąż tylko mod na lampy, a nie na jaśniejsze pomieszczenia. I podobno to światło nieciekawie się odbija, szczególnie od bieli.

Marcella 08.09.2014 21:25

Cytat:

Napisał krewetka (Post 1831524)
Opcje>Grafika>Oświetlenie>Bardzo Wysokie
Opcje>Grafika>Odbicie Światła>Wysokie

;)

dalej to samo

Navari 08.09.2014 22:53

Uważajcie na system zapisów - ewidentnie jest z tym jakiś problem. Przez ostatnich parę godzin zapisywałam używając "zapisz" i nagle po crashu załadowało mi grę w od pierwszego dnia. : | Nie tylko ja na to trafiłam: http://forums.thesims.com/en_US/disc...me-disappeared
Tak więc radzę używać "zapisz jako", tak jak w TS3, chociaż nie jestem jeszcze pewna, czy to całkowicie rozwiązuje problem. Co jakiś czas chyba warto skopiować zapisy w jakieś inne miejsce na dysku.

Niby premiera już była, a czuję się, jakbym grała w early access.

Nalia 09.09.2014 10:03

Witam jestem tu od nowa, ale od razu mam problem :(. Otóż mam Simsy 4, kupione w gram.pl w preorderze. Klucz dodałam na Originie i zainstalowałam grę z płyt. Wszystko było w porządku do wczoraj. Nagle przestała mi się gra ładować. Gra się uruchamia ale jak jest ten kryształek ładujący po logo the Sims 4, to przestaje się wokół niego kręcić ta otoczka. Schodzę do paska, do menedżera zadań a tam oczywiście brak odpowiedzi. Kliknęłam na "napraw" w Orginie, niestety nie pomogło. Ogólne wczoraj jak jeszcze normalnie się gra uruchamiała to pościągałam dużo rzeczy do Galerii. Czy to może być przyczyna? Gdy grę próbuję uruchomić ponownie od tego czasu, to niestety się zawiesza. Coraz bardziej jestem zła na siebie, że kupiłam taki bubel :/.
PS. Szukałam odpowiedzi w internecie, ale jeszcze nie widziałam takiego problemu, jedynie, że gra w ogóle się nie chce włączyć z Origina.

MrSiM 09.09.2014 13:06

Cytat:

Napisał Navari (Post 1831580)
Uważajcie na system zapisów - ewidentnie jest z tym jakiś problem. Przez ostatnich parę godzin zapisywałam używając "zapisz" i nagle po crashu załadowało mi grę w od pierwszego dnia. : | Nie tylko ja na to trafiłam: http://forums.thesims.com/en_US/disc...me-disappeared
Tak więc radzę używać "zapisz jako", tak jak w TS3, chociaż nie jestem jeszcze pewna, czy to całkowicie rozwiązuje problem. Co jakiś czas chyba warto skopiować zapisy w jakieś inne miejsce na dysku.

Niby premiera już była, a czuję się, jakbym grała w early access.

Potwierdzam, ja też grałem parę godzin, a po włączeniu gry na drugi dzień nic się nie zapisało z ostatniej rozgrywki. Teraz tylko zapisuję opcją "zapisz jako". :hmm:

Marcella 09.09.2014 13:07

Cytat:

Napisał Nalia (Post 1831591)
Witam jestem tu od nowa, ale od razu mam problem :(. Otóż mam Simsy 4, kupione w gram.pl w preorderze. Klucz dodałam na Originie i zainstalowałam grę z płyt. Wszystko było w porządku do wczoraj. Nagle przestała mi się gra ładować. Gra się uruchamia ale jak jest ten kryształek ładujący po logo the Sims 4, to przestaje się wokół niego kręcić ta otoczka. Schodzę do paska, do menedżera zadań a tam oczywiście brak odpowiedzi. Kliknęłam na "napraw" w Orginie, niestety nie pomogło. Ogólne wczoraj jak jeszcze normalnie się gra uruchamiała to pościągałam dużo rzeczy do Galerii. Czy to może być przyczyna? Gdy grę próbuję uruchomić ponownie od tego czasu, to niestety się zawiesza. Coraz bardziej jestem zła na siebie, że kupiłam taki bubel :/.
PS. Szukałam odpowiedzi w internecie, ale jeszcze nie widziałam takiego problemu, jedynie, że gra w ogóle się nie chce włączyć z Origina.

może spróbuj zainstalować jeszcze raz

Agor-ia 09.09.2014 13:23

Cytat:

Napisał Nalia (Post 1831591)

Też tak miałam, chociaż nie po ściąganiu z Galerii, a po przeniesieniu dużej liczby simów z dema. Spróbuj wywalić zawartość folderu Tray. Możliwe, że to rzeczywiście jakiś błąd Galerii.

Nalia 09.09.2014 15:02

Dzięki za odpowiedź, właśnie to pomogło :). Po 3 telefonach na pomoc EA , trzecia miła konsultantka w końcu na to wpadła też ;). Tylko wcześniej przez grzebanie we właściwościach gry (po dodaniu -w w wierszu polecenia) gra mi się uruchamia w oknie teraz. Mimo, że wywaliłam to "-w" to nadal tak jest. We właściwościach skrótu też jest, że uruchamiała się zmaksymalizowana ale nadal jest w oknie. Nie jest to jakieś szczególnie uciążliwe, ale może ma ktoś pomysł jak przywrócić normalny tryb ;).

EDIT: Już nieważne, idiotka ze mnie. W grze można było w opcjach zmienić ;).

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:48.