TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Na Studiach - Masz pytanie - zadaj je tu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=18513)

Milan2 12.05.2007 11:14

Skanowałem i nic ;( .

Wickoo 18.06.2007 13:19

Ależ oczywiście :)
Jeden jest tutaj :]

ShiinaLP 11.07.2007 10:46

Odp: Masz pytanie - zadaj je tu.

Mam pytanie, jeśli ustawię w simPe, że sim jest po studiach (chociaż nie był) pojawią się u niego rzeczy, które dostaje student? (tzn. dodatkowe pragnienia, możliwość zablokowania dwóch a nie jednego)

*ania500* 13.07.2007 21:22

Hej,

mam pytanko, jak zrobić, by na przyjęcie zaprosić więcej niż 2 osoby? Szukałam już na googlach, ale znalazł mi tylko kod, a mi chodzi o ten drugi sposób (coś trzeba zmienić w jakimś folderze). Kiedyś na forum był taki poradnik, ale widzę, że już go nie ma ;/.

Pozdrawiam

The FerG 13.07.2007 22:06

Musisz mieć za dużą rodzine.
Tym mniej simów z tobą mieszka tym więcej możesz zaprosić.

Darlene 13.07.2007 22:10

Im lepszy masz komputer tym więcej możesz zaprosić raczej ;x

The FerG 13.07.2007 22:12

Cytat:

Napisał _Sol_
Im lepszy masz komputer tym więcej możesz zaprosić raczej ;x

Pierwszy raz słysze :O
Wątpie by od kompa zależało przyjmowanie gości, chociaż u mnie jest inaczej :O

unforgiven 13.07.2007 22:14

Cytat:

Napisał *ania500*
Hej,

mam pytanko, jak zrobić, by na przyjęcie zaprosić więcej niż 2 osoby? Szukałam już na googlach, ale znalazł mi tylko kod, a mi chodzi o ten drugi sposób (coś trzeba zmienić w jakimś folderze). Kiedyś na forum był taki poradnik, ale widzę, że już go nie ma ;/.

Pozdrawiam

za pomocą notatnika otwórz plik userstartup.cheat (moje dokumenty/ ea games/ the sims 2/ config ) i wpisz tam kod intProp maxNumOfVisitingSims [liczba]

Ylva 31.07.2007 21:23

A ja mam pytanie: czy jesli rodzi mi sie dziecko, podrasta i wysyłam je na studia.. To czy gdy skonczy studia moge znow przemiescic go do rodziny w ktorej wczesniej mieszkal? Czy sa na to kody?

berata 31.07.2007 21:57

Cytat:

Napisał Ylva
A ja mam pytanie: czy jesli rodzi mi sie dziecko, podrasta i wysyłam je na studia.. To czy gdy skonczy studia moge znow przemiescic go do rodziny w ktorej wczesniej mieszkal? Czy sa na to kody?

Sim po ukończeniu studiów zostaje przeniesiony do skrzyni rodzin do głównego otoczenia (takiego jak Miłowo czy Dziwnowo - nie mylić z okolicami studenckimi, np. Simowym Uniwersytetem). Wtedy możesz go wprowadzić do domu, który wcześniej zamieszkiwał z pomocą opcji łączenia domów /bodajże tak to się nazywało/. Po prostu wrzucasz go do domku, jakbyś chciała go tam zakwaterować i na pytanie w stylu 'Czy chcesz połączyć rodzinę x z rodziną y?' odpowiadasz 'Tak'. Z tym, że o ile pamięć mnie nie myli opcja łączenia rodzin dochodzi dopiero w którymś dodatku - przyznaję bez bicia - pojęcia nie mam w którym. Dlatego jeśli sposób ten u Ciebie nie działa proponuję następujące, tradycyjne rozwiązanie: wprowadź byłego studenta do jakiejś pustej chatki w okolicy, a następnie przełącz się na rodzinę, z którą ma on zamieszkać. Po tym zaproś go kimś z tej właśnie rodziny do siebie, a następnie wybierz na nim opcję w stylu 'zaproponuj -> wprowadź się'.

Pozdr. :)

edit: Wynalazłam.. W NS właśnie dochodzi opcja, o której pisałam wyżej... ;) [klik]

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:26.