![]() |
mod(a) na osobistości
Więc, mam irytującą sytuacje. W tej bardziej "pustej" części Barnacle Bay, wszyscy simowie są osobistościami. Sądzę, że to przez to, że wszyscy się ta znają (jeśli jeden sim jest osobistością to jego rodzina i przyjaciele też). Skoro w Barnacle to takie irytujące to boję się pomyśleć co będzie w Appalossa. Za cztery godziny dostaję Zwierzaki. Więc czy ktoś wie czy istnieje mod na osobistości w otoczeniach innych niż Bridgeport ?
|
Odp: Pytania i odpowiedzi
Jest mod NRaas Story Progression. Jest to wielofunkcyjny mod, który zastępuje oryginalny postęp historii w grze. Można nim ustalić, żeby nie było w mieście osobistości. Ten mod nie dopuszcza również do rozprzestrzeniania się wampirów. Nie podaję konkretnego linka do tematu tego moda, tylko do strony z modami NRaas. Nie wiem jaką masz wersję gry. Poszukaj.
http://www.the-isz.com/nraas/ Żeby wyłączyć pojawianie się osobistości, klikasz na komputer, lub Ratusz, i wybierasz NRaas\Story Progression\Town Options\Allow Celebrites. Domyślnie jest "True". Zaznaczając opcję i potwierdzając wybór przyciskiem "V", zmieniasz opcję na false. I żeby od razu uprzedzić pytanie, pojawiające się komunikaty (są wnerwiające), można wyłączyć... Znowu klikasz na komputer lub Ratusz, NRaas\Story Progression\General Options. Zjeżdżasz na dół ekranu i szukasz opcji "Stories". Podświetlasz, klikasz w "V" i wybierasz z okienka "None". |
ja mam taki problem z nrass master controler,bo jest ta nowa wersja 1.29 no to pobrałam nrass-a kompatibilnego z tą łatką czyli V_74(z oficjalnej strony) i chce go przetestować,klikam na sima,wchodze w nrass i tam tak mało opcji,a wcześniej było choćby umiejętności czy wiek a tu nie ma,czy to tak ma być czy coś jest źle.!Prosze o pomoc.!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gotowe Simy? Masz pliki sims3pack, czy sim? Jeśli to drugie, to idziesz do moich dokumentów (tam gdzie masz zapisy gry itd..) i wrzucasz pliki Sim do katalogu SavedSims (możesz taki utworzyć, jeśli go nie ma. Jeśli masz sims3pack, to wrzucasz je do Downloads (też w moich dokumentach) i instalujesz launcherem (program uruchamiający grę).
A o małpce zapomnij, to shit. Spróbuj mojego poradnika o umieszczaniu modów w grze: http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205 Jeśli ten poradnik jest niezrozumiały, to są dziesiątki innych... |
Dziekuję zaraz to sprawdzę :)
EDIT Działa jak należy ;) EDIT 2 Za długo się nimi nie nacieszyłam.. dziś uruchamiam grę.. sprawdzam czy mam taką jakąś drugą simkę.. nie ma.. wchodzę w wybór gotowych simów i klapa.. są 4 simy (te co już były od początku w grze) . Nie da się wybrać płci, sylwetki ani wieku.. da się tylko wybrać któregoś z 4 simów, kliknąć OK, albo to okno wyłączyć. :(( Help? |
Witajcie!
Mam nieciekawy problem. Nie mogę zmienić czasu życia Simów, bo te wszystkie opcje dostępne w panelu Opcje Gry są wyszarzone. Nie wiecie co może być tego przyczyną? |
Te opcje zmienia się podczas gry, czyli musisz załadować jakiś zapis i dopiero wejść w opcje.
|
Słuchajcie, mam problem. Mam z simką pasek relacji zapełniony na maksimum, są najbliższymi przyjaciółmi, flirtuje, trzymam za ręce i nic. Znaczy się, nie mogę rozwinąć ich znajomości, nie wyskakują mi żadne akcje typu "pocałuj"... dodam, że mam tak już z drugą osobą. O co tutaj chodzi? Jak zauroczyć w takiej sytuacji dwóch simów?
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:34. |