TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Ilona 10.06.2009 17:06

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1041943)
Chciałam stworzyć dwóch Simów i przez przypadek zatwierdziłam... :( Myślałam, że zatwierdzam tylko Sima a tu się okazało, że całą rodzinę... :( Czy mogę się jakoś cofnąć, żeby dorobić jeszcze jednego Sima... ? albo chociaż od razu wprowadzić dwóch Simów do jednego domu, czyli tak jak w TS2 było połączyć domy ?

Proszę o szybką odpowiedź.

można tak,jak w 2 łączyć rodziny,robisz to w edycji miasta,tak samo wprowadzić 2 simow do jednego domu,jeżeli w skrzyni rodzin sa razem,jeżeli nie,to w edycji miasta wprowadzasz najpierw jednego,a potem dołączasz drugiego

Nyks 10.06.2009 17:09

kody. potrzebuję kodu na poprawienie humoru, istnieje takowy? :>

Keramzyt 10.06.2009 17:12

A ja mam pewne pytanie. Mianowicie: Od czego zależy ilość płaconego podatku?
+ Od zużycia energii
+ Od zarobków
+ Od liczby mieszkańców domu
+ Od wielkości parceli
+ Od wartości parceli
+ Od majątku parceli
+ Od czegoś zupełnie innego
Bo raz płacę 550, raz 800, a innego razu 390 (jedną rodziną, ofk :D) :O

Ellie 10.06.2009 17:27

@up. imo od zuzycia energii

gdzie znalezc ten wskaznik jak sim jest gruby/chudy? XD

ultraviolence 10.06.2009 17:30

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1041083)
Nie mogę znaleźć żadnych nasion, ani kamieni i nic.... :( Chodzę po parkach, różnych parcelach i nic nie znajduję... :( Jak to zrobić ? Udało mi się tylko złowić w laboratorium jedno nasionko.... Nic po za tym...

U mnie po wizycie w parku, niedaleko jeziorka, leży zazwyczaj kilka nasion (3-4). Jeśli simowie mogą już używać przynęty, polecam spróbować z nasionami albo innymi rybami, których mamy w wyposażeniu dość sporą ilość (czasem zdarza się tak, że nasza potencjalna ofiara zje przynętę i się na nią nie złapie :D). Jeśli chodzi o owady to najczęściej pokazują się w parku, jego pobliżu albo w lasach (chociaż karaluchy znalazłam przy kubłach ze śmieciami - tam, gdzie ukrywa się cała szajka przestępcza SV :D). Na to chyba nie ma reguły - po prostu trzeba dobrze patrzeć. A kamienie? Dużo znalazłam w północnym lesie i koło mieszkań sąsiadów.

Cytat:

Napisał theground (Post 1041175)
Owady baaardzo trudno wypatrzeć bo są malutkie i po 3 w kupie chodzą.

I wcale nie zgadzam się z Theground - owady bardzo dobrze widać, kiedy spacerują sobie po trawniku albo bruku :) I właśnie dlatego, że chodzą w grupkach łatwiej je wypatrzyć.

Cytat:

Napisał tusiaaa3 (Post 1041261)
a gdzie i kiedy odbywają się w ogóle jakieś koncerty sław?;> bo na filmikach widziałam, że było coś takiego.

Koncerty mogą też odbywać się w teatrze (jest to również parcela, na której można składać autografy).

Cytat:

Napisał tusiaaa3 (Post 1041281)
Wy też tak mieliście, że simy jak pierwszy raz korzystały z komody to zacinała im się szuflada i się przewracali? :P

Pewnie dzieje się tak dlatego, ponieważ Twój sim ma cechę "niezdarny" :) Jeśli nie, to nie mam pojęcia czemu tak się dzieje...

Cytat:

Napisał Taida (Post 1041410)
1.A ja chciałam spytać, jak się buduje garaż? Trzeba go postawić przy drodze, jak w 2? Jak próbowałam go postawić to zauważyłam ze można to zrobić nawet na drogim końcu parceli…
Czy jest jakiś specjalny podjazd do garażu jak w 2, czy budujemy własny chodnik?
2. I jeszcze, ile pięter maksymalnie można postawić?
3.Nie mam jeszcze tej gry i nie zdążyłam się z nią zapoznać. Czy w jednym mieście można ulokować kilka własnych rodzin, żeby trochę zaplenić okolice? Bo coś pusto… A może simy same będą się wprowadzać po jakimś czasie…tak jak do akademika w simsach 2??

1. Po prostu kupujesz podjazd w trybie kupowania, stawiasz gdziekolwiek i voila! Animacji wyjeżdżania samochodu z parceli nie ma - auto od razu pojawi się na drodze, kiedy Twój sim wyjdzie na ulicę i machnie na niego kilka razy ręką, więc nie musisz też martwić się o to, że pojazd nie ma jak wyjechać z garażu.
2. Do tego jeszcze nie doszłam (nie budowałam więcej niż 3 piętra), ale wydaje mi się, że można zbudować ich o wiele więcej niż w TS2.
3. Tak, można ulokować kilka swoich rodzin w otoczeniu. Po prostu po wprowadzeniu nowej rodziny, nie klikaj na "nowa gra", ale wejdź tam, gdzie znajduje się Twoja "stara" rodzinka. Potem z jej domku przenieś się do miasta za pomocą opcji "edytuj miasto" i zmień aktywną rodzinę, tworząc nowych simów.

Cytat:

Napisał Sulczi (Post 1041995)
Otóż tak, chyba ja ją rozwiązałem. też się zastanawiałem dlaczego niektóre rodziny znikają z miasta (mi np. zniknęła Agnieszka Zadek). Wyjasniło się kiedy zacząłem czytac gazetę (simową). Kiedy kliknie się na "czytaj" pojawiają się różne informacje z miasta. No i rodzinki które znikają po prostu się wyprowadziły, ot i cała tajemnica. :)

Sulczi... No dobrze, wyprowadziły... Ale gdzie?

Cytat:

Napisał Ellie (Post 1042043)
gdzie znalezc ten wskaznik jak sim jest gruby/chudy? XD

Nie ma żadnego wskaźnika... Po prostu musisz dobrze przyglądać się simowi i sama stwierdzić czy jest mu potrzebna dieta i ćwiczenia, czy też nie.

A WŁAŚNIE, JA MAM JEDNO, MAŁE PYTANIE... Czy simy z biblioteki simów/skrzyni rodzin (jak kto woli), starzeją się?

Ellie 10.06.2009 17:33

dzieki
a czy jak bede cwiczyc przed tv, na biezni itd to sim schudnie czy nabierze miesni?

ultraviolence 10.06.2009 17:35

Cytat:

Napisał Ellie (Post 1042048)
dzieki
a czy jak bede cwiczyc przed tv, na biezni itd to sim schudnie czy nabierze miesni?

Jesli chodzi o ćwiczenia, po kliknięciu na telewizor są dwie opcje: "ćwiczenia wydolnościowe" i "trening siłowy". Nazwy chyba same mówią za siebie, co służy do samego schudnięcia, a co do rozrostu tkanki mięśniowej :)

asiulkas 10.06.2009 17:53

Ja chciałam zapytać po co są ulubione kolory simsów czy one coś zmieniają itp?

kubuss 10.06.2009 18:02

Rainbow - Aj lof ju :D

xXAkapitkaXx 10.06.2009 18:02

Ja muszę dokupić sobie grafikę i kartę pamięci aby zagrać. Więc nie wiem czy się opłaca. Gra miała mnie kosztować 121 zł ale jest drożej z tymi ''dodatkami komputerowymi''. Razem wynosi to około 300 zł. Nie wiem czy jej nie sprzedać i nie zacząć grać w Sims 2 . Grałam ale sprzedałam. Fajniejsza była. A to że można chodzić po mieście nie zaskoczyło mnie. Nawet się nie postarali , aby zrobić nową wersję popularnej symulacji. Zrobili aby sie nie namęczyć!

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:26.