TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Pokolenia - Proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60436)

Martynaa 03.08.2011 18:01

Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

Mam trzypokoleniowa rodzine i zawsze dostawalam tre lallki a teraz przy dwojce nowych dzieci nie ;/
Ktos wie czemu?

Gejowniczek 03.08.2011 21:22

Elo elo, mam pytanko ziomy. Mój sim (niezłe z niego ziółko) ma w swoim albumie bardzo dużo zdjęć ze wspomnień, głównie wykonanych samemu. Czy ich przeglądanie jest możliwe tylko w grze czy można je jakoś odnaleźć na dysku komputera tak jak zwykłe screenshoty?

neville 03.08.2011 21:28

Martynaa - bo nie każde dziecko dostaje lalki.
Gejowniczek - popróbuj z fotkami, moze porób i spróbuj

anie_1981 03.08.2011 22:06

Ja mam na szczęście moda blokującego wspomnienia. Nigdy mnie nie interesowały, nawet w dwójce.

Małe info ludzie, może komuś się przyda. Jeżeli ktoś używa tego triku:

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

To warto też dodać plik: TS3W.exe z podstawki. Podobno o łaty 1.22 i 1.24 zmienił się system gry, teraz podstawka będzie "głównym" elementem. Podejrzewam, że ona już nie korzysta z plików z dodatków\akcesoriów a z TS3W.exe. Ale ponieważ ja tak "podejrzewam", więc pozostałe dla pewności też warto mieć dopisane do listy, tak jak do tej pory. Ja chyba mam grę wydajniejszą odkąd dodałam TS3W.exe.

Aguncja 04.08.2011 08:00

Hej! Pojawił mi się błąd związany z fotografowaniem. Kiedy przełączam w tryb robienia zdjęcia, nie mam informacji co fotografuje. A po zrobieniu zdjęcia sim się zawiesza i muszę go zresetować żeby wszystko wróciło do normy. Wiecie czym może być spowodowany błąd i jak sobie z nim poradzić?

Poza tym po powrocie z wakacji gra się troszeczkę "tnie".

jaja 04.08.2011 11:27

Aguncja też mam ten problem, od ostatniej gry się pojawił;/ tj po zainstalowaniu najnowszego rozszerzenia;/ naprawiło inne problemy popokoleniowe, i już się cieszyłam, a tu znów coś....wkurzające tym bardziej, że jako kocham fotografię, mój sim ma tę profesję.
Przyłączam się więc do pytania koleżanki; mam nadzieję, że da się jakoś to naprawić bez czekania na zwierze, albo zmiany zawodu:rolleyes:

Martynaa 04.08.2011 15:14

Ej, mam tez taki nowy problem.. ściągnęłam sb fryzury do simsow i 'rozpakowałam' je do tego folderu 'download' ... no i w grze ich niema ;//

Pinezka 04.08.2011 15:37

Martynaa - Samo wklejenie plików sims3pack, bo mam nadzieję, że o takich rozmawiamy, nie wprowadza obiektów do gry. Musisz je zainstalować w Launcherze, pojawiają się w sekcji "pobrane".

Martynaa 04.08.2011 19:55

Cytat:

Napisał Pinezka (Post 1427597)
Martynaa - Samo wklejenie plików sims3pack, bo mam nadzieję, że o takich rozmawiamy, nie wprowadza obiektów do gry. Musisz je zainstalować w Launcherze, pojawiają się w sekcji "pobrane".

Wiem, zrobiłam to i dalej nic ;/

jaja 05.08.2011 15:05

Martynaa: po pierwsze może masz zaznaczoną opcję uruchamiania gry bez zainstalowanych dodatków. Wiem, ze samemu to się zaznacza,ale po którejś aktualizacji zaznaczyło się to u mnie samoistnie:)
po drugie co jest napisane w komunikacie instalacyjnym? może że nie masz odpowiedniej wersji gry do tych modów, czy jakos tak? też się trafia czasem:)
i ostatnie, jeśli masz te dodatki z sims store to często isę zdarza że mieszają w grze; u mnei nie działają (tzn jak u Ciebie) albo są w grze ale strasznie ją syfią.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:08.