TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Osiedlowe Życie - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46252)

Remus Lupin 31.01.2010 18:37

Odp: Masz pytanie ? Zadaj je tu !

Ostatnie pytanie.

Czy prawda,że przed wprowadzeniem rodziny do bloku jak umebluję i mieszkanie to jak ich wprowadzę to znikają meble, które dopiero co kupiłem

Björk 31.01.2010 18:50

Tak, ale jest na to sposób - boolProp testingcheatsenabled true i kliknięcie na drzwi z shiftem, co wywoła opcję "wynajmnij umeblowane mieszkanie".

Remus Lupin 31.01.2010 18:52

Właśnie miałem pytać o sposób ale jak zwykle jesteś niezawodna. dzięki

W dalszym ciągy czekam na odpowiedzi na pytania 1 i drugie.

Björk 31.01.2010 19:05

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1200857)
Cześć!!!

Jutro zamierzam zamówić, upragnione Osiedlowe Życie i potrzebuje kilka informacji z wiedzy ogólnej o tym dodatku.

Ale zanim zadam te kilka pytań, to czytałem dużo na ten temat(czytałem cały dział poświęcony o Osiedlowym Życiu na forum), wiem,że to dobry dodatek przedem wszystkim dużo nowych opcji i obiektów. Możliwość mieszkania w blokach to wiem oraz magia simów.

Przejdę już do rzeczy może na początek zestaw 5-ciu pytań z wiedzy ogólnej o tym dodatku.

1. Czytałem temat poświęcony o grupach społecznościowych i jeden z użytkowników (legolas) powiedział,że można się przyłączyć do grupy, Moje pytanie czy prawda czy mit?

Nie, legolas zmyślał - to użytkownik, któremu nie należy wierzyć :D

Ale możesz się ubrać, jak Ci z grupy społecznościowej.

Cytat:

2. Po raz pierwszy spotkam się z magią u simów, niestety nie mając trochę wiedzy na temat magii to zadam takie pytanko. Czy jak mój sim stanie się czarodziejem i dostanie te obiekty magiczne. to czy inne można je kupić czy wszystko jest w wyposażeniu sima?
Tego pytania nie rozumiem. Magiczne obiekty można kupić na ukrytych parcelach (i będą w wyposażeniu sima) lub samemu zrobić w kotle, a później sprzedać.

Remus Lupin 31.01.2010 19:09

Uspokoiłaś mnie ale i tak dzięki.

wytłumaczę drugie pytanie czy mnożna takie rzeczy jak kocioł, księgę czarów czy ten tron kupić w trubie kupowania i mieć we własnym domu niż co chwila latać do ukrytej parceli dla czarodziejów.

Björk 31.01.2010 19:21

Nie, te rzeczy się dostaje od czarownicy, która wprowadza w tajniki magii i one się pojawiają w wyposażeniu sima i można je postawić wtedy gdziekolwiek, ale nie można ich kupić w trybie kupowania/budowania.
A tron trzeba samemu zrobić.

Starlight 31.01.2010 19:28

Bjork - Można kupić w trybie kupowania, ale trzeba mieć Hack.

Björk 31.01.2010 19:50

Czyli nie można :D

Remus Lupin 04.02.2010 16:39

Cześć.

Słuchajcie jest taka sprawa.

Dostałem Osiedlowe Życie i zaistalowałem i cały happy poszedłem grać i po kilku minutach mnie wywaliło zupełnie z simów i nie da się uruchomić co się dzieje do jasnej anielki.

Ratujcie mnie bo już nie wiem co robić nie zdążyłem się nawet nacieszyć z simami.

Co się dzieje mam coś z komputerem nie tak.

Wszystkie simy są orginalne i wszcześniej nie miałem tego proble oprócz przed kilkoma tygodniami gdy pękła mi płyta od CW,

Jestem taki wkurzony.

P.S

Płyta jest cała co ja mam biedny robić

Searle 04.02.2010 17:14

Co z wolnym miejscem na dysku i pamięcią wirtualną?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:36.