TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Marta1 11.06.2009 07:29

Odp: Pytania i odpowiedzi

A ja mam takie pytanie..
Bo nie mogę znaleźć...
Wiem, że na początku były wątpliwości czy gra z neta jest wersją finalną...
I teraz mam pytanie- Była to wersja finalna?

Irbis 11.06.2009 09:10

Cytat:

Napisał theground (Post 1042100)
To na pewno nie to. Zauważyłem, że rodzinki znikają następująco. Jak stworzysz nową rodzinę i ją wprowadzisz to znika ta, którą grało się ostatnio. Jeśli jednak wprowadzisz kilka nowych rodzin po kolei i grasz którąś z nich to znika jedna z tych nowych rodzin. I ostatnia opcja - jeżeli stworzyłeś nową rodzinę, wprowadziłeś ją, ale grasz inną to ta wprowadzona zniknie. Nie wyssałem tego z palca, napisałem to na podstawie własnych obserwacji i wielu już doświadczeń z tą nędzną sytuacją. To jest jakiś błąd gry i tyle. Jednak zacząłem grać od nowa na nowej "planszy" i teraz tego problemu nie ma, przynajmniej na razie.

Do Riverview wprowadziłam rodzinę jednoosobową, grałam nią krótko. Następnie wprowadziłam rodziną pięcioosobową przeniesioną z Sunset Valley. I zniknęła rodzina Biedak, którą w ogóle nie grałam.
Jest więc jeszcze jedna opcja :P
Jeśli jest to błąd gry, to mam nadzieję, że szybko wyjdzie łatka, która go naprawi.
Bo tej chwili najlepszym rozwiązaniem jest grać cały czas jedną rodziną i wcale mi się takie rozwiązanie nie podoba.

Cytat:

Napisał Sulczi (Post 1042353)
A czytasz w rodzinie, którą grasz, gazetę? Bo może jednak tak się złożyło, że no akurat te rodziny się wyprowadziły.
A jeśli nie, to rzeczywiście może byc błąd gry. Chociaż u mnie się tak nie dzieje. Jeżeli jakas rodzina znika, to zawsze czytam w gazecie następnego dnia o jej przeprowadzce.

Przeprowadzka a zniknięcie to dwa różne zjawiska. Normalnie moje simy też się przeprowadzają, ale wtedy mogę odnaleźć ich w mieście i odwiedzić w mieszkaniu.

Miksztain 11.06.2009 09:20

Słyszał ktoś coś, żeby miało się pojawić The Sims 3 Historie z Życia Wzięte? To była seria, któa mnie najbardziej zaciekawiła i fajnie by było gdyby pojawiła się w trójce.

Chantelle 11.06.2009 09:29

Do jakiego folderu wrzuca się własną muzykę?

Keramzyt 11.06.2009 09:42

Moje dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3/Custom Music

ultraviolence 11.06.2009 10:15

Wracając do tych "przeprowadzających się rodzin"... Jeżeli już pisze, że się przeprowadziły, to powinny być gdzieś zameldowane w otoczeniu, prawda? Oczywiście nie w swoim starym domu, a innym - nowszym... A z tego co piszą osoby, którym zaginęły rodziny, wynika, że nie ma ich w ogóle. Stawiam na bardzo przykry błąd ze strony twórców... Ja na szczęście jeszcze nie miałam okazji poczuć jak to jest i oby tak dalej :P

kubuss 11.06.2009 11:10

http://img142.imageshack.us/img142/1...enshot2nmp.jpg

Nie wiem czy to jakiś błąd czy nie ale sami zobaczcie. W salonie i kuchni mam 3 okna, a w kuchni jest ciemno. O łazience już nie wspominając tam cały dzień panuje mrok. Co zrobić żeby wszędzie było jasno ?? W ustawieniach światło i odbicia są na maxa.

Sulczi 11.06.2009 11:12

Cytat:

Napisał helena (Post 1042549)
Wracając do tych "przeprowadzających się rodzin"... Jeżeli już pisze, że się przeprowadziły, to powinny być gdzieś zameldowane w otoczeniu, prawda? Oczywiście nie w swoim starym domu, a innym - nowszym... A z tego co piszą osoby, którym zaginęły rodziny, wynika, że nie ma ich w ogóle. Stawiam na bardzo przykry błąd ze strony twórców... Ja na szczęście jeszcze nie miałam okazji poczuć jak to jest i oby tak dalej :P

One się przeprowadziły, ale do innego miasta. W gazetach są 2 rodzaje artykułów o przeprowadzce. Jedne to takie, w których jest napisane, że dana rodzinka znalazła sobie nowy dom i jest szczęśliwa i wogóle, a w drugich mowa jest o tym, że burmistrz miasta zawiadamia, iż rodzina X wyprowadziła się "z naszego pięknego miasta". Nagłówek tego drugiego artykułu brzmi "I już nas nie ma". Więc skoro wyprowadzili się z miasta, to nigdzie ich już nie ma.

Wickoo 11.06.2009 11:19

Weź poprawkę na to w którym kierunku znajduje się słońce.

BTW, jak to się stało, że masz niemal identyczny układ pomieszczeń jak ja w moim domku, łącznie z rozgospodarowaniem przestrzeni? :P
U mnie już się co prawda dom rozrósł, ale miałem baardzo podobnie do tego ;)

Levkoni 11.06.2009 11:28

Cytat:

Napisał Sulczi (Post 1042353)
A czytasz w rodzinie, którą grasz, gazetę? Bo może jednak tak się złożyło, że no akurat te rodziny się wyprowadziły.
A jeśli nie, to rzeczywiście może byc błąd gry. Chociaż u mnie się tak nie dzieje. Jeżeli jakas rodzina znika, to zawsze czytam w gazecie następnego dnia o jej przeprowadzce.

Nie, nie starzeją się, bo nie są obecne w mieście.

Gazetę czytam nieraz, ale nigdy jeszcze nie pojawiła mi się informacja o wyprowadzce. To jest błąd gry, a to, że rodziny wyprowadzają się same to może i swoją drogą.

Irbis to ja już sam nie wiem, na jakiej to zasadzie działa. Napisałem na podstawie własnych obserwacji i tylko tak jak napisałem mi się zdarzało, więc już sam nie wiem :) Teraz gram na nowej "planszy" i mam już 3 rodziny i nie znikają :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:57.