TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Osiedlowe Życie, kolejny dodatek do gry! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=42867)

Nordin 28.08.2008 23:22

Odp: Osiedlowe Życie, kolejny dodatek do gry!

No nie wiem czy brzydkie. Kwestia gustu/wymagań. Mnie się to podoba, dobrze mi się gra, nic nie muli. Grałam jakieś 3h i nawet się nie rozkręciłam.

Gacia90 29.08.2008 00:40

A ja mam takie pytanie, wie już ktoś może co trzeba zrobić żeby używać tej biblioteczki i przechodzić na drugą stronę?

marandile 29.08.2008 02:51

Cytat:

Napisał Gacia90 (Post 854410)
A ja mam takie pytanie, wie już ktoś może co trzeba zrobić żeby używać tej biblioteczki i przechodzić na drugą stronę?

trzeba kliknać na "czytaj > tajemniczo tajemnicza księga tajemnic" czy cos takiego :P

magda_kaulitz 29.08.2008 06:48

Czy jeśli wyprowadzę z mieszkania jedną rodzinę, to czy meble i inne rzeczy będą wpisane do majątku tej rodziny, którą wyprowadzę (czyli zostaną sprzedane).
I czy mogę wprowadzić do mieszkania simów z innego mieszkania??

stotka 29.08.2008 07:54

zostana sprzedane.

odnosnie drugiego pytania - chodzi ci o to, ze beda mieszkac dwie rodziny w jednym mieszkaniu?

Chloé 29.08.2008 08:07

Trochę niejasno zadane pytanie. Mozesz ich wyprowadzać tak samo jak z domków, tzn trzeba wpierw przenieść do skrzyni rodzin a potem do innego mieszkania.
Mozesz połączyc obie rodziny w 1 mieszkaniu jeli liczebność na to pozwala - przy wprowadzaniu są 2 opcje - wprowadź sima do pustego mieszkania i połącz z istniejacą rodziną (czy jakos tak)

Samantha 29.08.2008 09:49

Cytat:

Napisał Pochno (Post 854190)
Halooo, ktoś mi powie gdzie można najczęściej spotkać wiedźme???

Najczęściej można ją spotkać na parceli publicznej o nazwie: "Arkada Archimedesa" - czy jakoś tak ;)

A co do gry to mnie się podoba. Fajnie słychać baraszkujących nocą sąsiadów zza ściany ;) Sim może zdobyć nowe umiejętności ucząc się z książek:
- porady dla par, dożywotnie szczęście, fizjologia, opanowanie gniewu, zabezpieczenia przeciwpożarowe.
Fajne jest też jak Simy skaczą na skakance! :)

Mieszkania w blokach są kiepskie, ale wystarczy ładnie je umeblować i nie jest źle. Motyw magii - to nie dla mnie. Wolę grać "życiowo".
Są też nowe gry komputerowe tj. Fifa 08, MySims, Spore, Commander&Conquest.

Nordin 29.08.2008 10:09

Odnośnie tych sąsiadów..ja nic nie słyszę...:/ ( wiem, że to baardzo poważny problem jest, ale byłam ciekawa tego pukania w ścianę :D)

Samantha 29.08.2008 10:14

Cytat:

Napisał Nordin (Post 854477)
Odnośnie tych sąsiadów..ja nic nie słyszę...:/ ( wiem, że to baardzo poważny problem jest, ale byłam ciekawa tego pukania w ścianę :D)

To nie jest pukanie w ścianę tylko takie stłumione odgłosy: chichoty i pomrukiwania ;) Na ścianie pojawia się wtedy taki wizualny efekt (coś podobnego do efektu, który pojawia się gdy z głośników płynie muzyka...nie bardzo wiem jak to opisać) :)

Nordin 29.08.2008 10:16

Tak tylko czytałam, że wtedy sim może zapukać w ścianę, pójść opierniczyć tych sąsiadów. Właśnie dlatego zastanawiam się czy może tak cały dzień czy tylko np. w nocy.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:12.