TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61914)

ultraviolence 02.02.2012 10:42

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał enusiaq (Post 1500326)
Czy często kupując działkę pojawia się Wam komunikat iż jest zarobaczona? Są wtedy dwie opcje, albo automatycznie gra usuwa nam to to z działki albo podejmujemy ryzyko.
Wchodząc na taką parcele są tam chwasty (na zwykłym podłożu) i pełno chrząszczy do rozdeptania. Wczopraj przed reinstalką zrobiło mi się tak pierwszy raz!

A teraz głupie pytanie:
po co są te aktualizacje?

Aktualizacje naprawiają masę błędów w grze... A przynajmniej powinny. Czasem trafi się taka, co potrafi nieźle namieszać. Nie ma się jednak co zniechęcać, bo jeśli trzymamy się paru zasad (przeniesienie folderu Downloads i Mods do innej lokalizacji przed instalacją łatki), zazwyczaj wszystko jest w porządku :) Generalnie polecam. Dla pewności można zawsze zrobić kopie zapasowe.

A co do tych chwastów... To takie urozmaicenie :) Takiej okazji, jak Twoja jeszcze nie miałam, ale za to zdarzyło mi się kupić parcelę, którą nawiedzały duchy. Trzeba było pozbyć się niechcianych lokatorów i ich nagrobków.

ginsei 02.02.2012 13:26

Jeszcze mi się nie zdarzyło mieć zarobaczoną działkę.. O.O Z duchami tak (jeden jedyny raz), ale z robakami nigdy.

Ciekawe, czy inne dodatki też mają takie urozmaicenie odnoszące się do działki...

Orlita 07.02.2012 13:23

czesc :)
mam dwa pytania
1. Udało mi sie zaprzyjaźnić- czyli złapać Kruka i Niebieską Arę ale gdy spotkałam Drozda i Sokoła mogłam je tylko oglądać? czy to znaczy że takich ptaków nie można mieć w domu czy trzeba mieć jakąś umiejętność by je schwytać/zaprzyjaźnić się ??

2. Poznałam JEDNOROŻCA! Po wielu nocach z nim spędzonych (Pojawia sie tylko miedzy 22 a 5 rano) udało mi się ją zaprosić do rodziny, Jest to klacz, i już nie znika po 5 rano jest normalnie członkiem rodziny. Zastanawiam się czy teraz pojawiać sie bedzie kolejny jednorożec ? bo jeszcze nie widzialam kolejnego. i czy mogę ją rozmnażać ?

ultraviolence 07.02.2012 13:39

Cytat:

Napisał Orlita (Post 1503065)
czesc :)
mam dwa pytania
1. Udało mi sie zaprzyjaźnić- czyli złapać Kruka i Niebieską Arę ale gdy spotkałam Drozda i Sokoła mogłam je tylko oglądać? czy to znaczy że takich ptaków nie można mieć w domu czy trzeba mieć jakąś umiejętność by je schwytać/zaprzyjaźnić się ??

2. Poznałam JEDNOROŻCA! Po wielu nocach z nim spędzonych (Pojawia sie tylko miedzy 22 a 5 rano) udało mi się ją zaprosić do rodziny, Jest to klacz, i już nie znika po 5 rano jest normalnie członkiem rodziny. Zastanawiam się czy teraz pojawiać sie bedzie kolejny jednorożec ? bo jeszcze nie widzialam kolejnego. i czy mogę ją rozmnażać ?

2. Powinien. W mieście zazwyczaj pojawia się jeden jednorożec na raz, ale jeśli przyłączyłaś go do rodziny, gra powinna wygenerować nowego. Tak, możesz ją rozmnażać, bez obaw :)

zuzapets 07.02.2012 19:20

Orlita co do 1 pytania to musisz mieć jakąś umiejętność chyba to jest umiejętność łapania czy coś;)

BaXx 07.02.2012 22:12

Ja mam pytanie . :D
Czy wiecie może ,czy za granicą mozna łapać jakieś zwierzaki ? Głównie chodzi mi o ptaki ,węże itp.

zuzapets 16.02.2012 14:29

Mam pytanie
Czy jak moje simy wyjadą na wakacje i żaden z nich nie będzie mógł się opiekować zwierzakami to mi je odbiorą? pytam się bo chcę moją 4 osobową rodzinę wysłać do Egiptu:) ale boję się że jak moje simy wrócą to moim simom zwierzaki odbiorą

ultraviolence 16.02.2012 14:56

Cytat:

Napisał zuzapets (Post 1506922)
Mam pytanie
Czy jak moje simy wyjadą na wakacje i żaden z nich nie będzie mógł się opiekować zwierzakami to mi je odbiorą? pytam się bo chcę moją 4 osobową rodzinę wysłać do Egiptu:) ale boję się że jak moje simy wrócą to moim simom zwierzaki odbiorą

Zwierzakom nic się nie stanie :) Po powrocie z wakacji, zastaniesz dom w takim stanie, w jakim opuszczali go Twoi simowie.

zuzapets 16.02.2012 17:10

ultraviolence dziękuję:) teraz mogę być o nie spokojniejsza:)

sebi27 19.02.2012 17:13

a ja mam pytanie czy można wskrzesić zwierzaka ? jak ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:22.