TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Lubie 11.09.2013 16:57

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał Agor-ia (Post 1757148)
Dzisiaj miały być jakieś newsy, czy nie dzisiaj? Już nie wiem co, gdzie i kiedy :P

Dzisiaj kończy się embargo (czy coś takiego) na temat trybu budowy. Chyba powinien być jakiś live od EA, czy coś. Na pewno na DOTsim dzisiaj będą te wiadomości.

EDIT : BOŻE, jakie wyczucie czasu.
http://sims.arhn.eu/2013/09/bud-kupowanie-4/
wiadomości na ten temat >DD

Caesum 11.09.2013 17:26

No, muszę przyznać, że tryb budowania zapowiada się prawie że... idealnie. Możliwość zmiany wysokości ścian, ustawienia okien, jak rozumiem robienie w pełni funkcjonalnych(!) ukośnych pomieszczeń i bardziej skomplikowanych dachów - a do tego poddaszy! Nowości dotyczące oświetlenia również są obiecujące. W simsach 2 irytuje mnie strasznie to, że oświetlenie ścian nie jest takie samo jak oświetlenie obiektów(przez co meble świecą się jak psu jaja podczas gdy ściany ledwo co w ogóle) oraz że światło nie przenika do innych pokoi. Na szczęście - no more!

Ciekawostki odnośnie roślinności również niezłe, chociaż shader sunshafts był już znany wieki temu, więc i takiego szału nie robi. Najbardziej mnie tylko zastanawia jak otoczenie wygląda z perspektywy sima. W dwójce strasznie irytuje mnie to, że oryginalna roślinność była dostosowana wyłącznie do patrzenia z góry - chciałbym tego uniknąć. Ze screenów drzewa wyglądają raczej biednie.

Shiver 11.09.2013 17:41

Wooow, tryb budowania/kupowania jest świetny! Tyle nowych możliwości, ale też sporo opcji dla leniwych (kiedy chcemy sobie przez chwilę pograć, a nie bawić się w urządzanie domu) :3 Nowości w oświetleniu też super, będzie można zbudować wysoki na dwa piętra pokój, który będzie ładnie oświetlony
Musze stwierdzić, że te nieszczęsne drzewa nie są aż takie złe. Takich jak z trójki to nie mamy co się spodziewać w ogóle, ale nie jest źle ;)

Levkoni 11.09.2013 17:52

Drzewa są ogólnie ładne, liście wyglądają ładnie i mają ładne kolory. No i nie wyglądają tak jednolicie bo w TS3 drzewa są bardzo ładne ale korony wyglądają monokolorystycznie, ale wada drzew w TS4 to taka, że są zrobione tak jakby z parasoli... mam wrażenie, że są to parasole z liści ponakładane jeden na drugi przez co wyglądają dość głupio i jak widzę na razie to wszystkie skonstruowane są w podobny sposób.

Mroczny Pan Skromności 11.09.2013 17:57

Jedyna rzecz jaka mnie zawiodła to taka, że z tego co zrozumiałem nie będzie jednak zaokrąglonych ścian.
Poza tym, dla mnie wszystko zapowiada się naprawdę świetnie. Jeśli to rzeczywiście bedzę tak wyglądać, to mam kokejny argument żeby zainwestować i odstawić (bądź ograniczyć) "dfujkę" (pozdrawiam, jeśli czytasz).
Teraz z niecierpliwością czekam na ujawnienie animacji. To one prawdopodobnie ostatecznie zdecydują, czy kupię nowe simy, czy nie :D

Levkoni 11.09.2013 18:01

To prawda, zaokrąglonych ścian nie będzie, ale będą zaokrąglone płoty. W sumie to byłoby prawdziwą rewolucją, gdyby stawianie ścian nie podlegało siatce i można by było je stawiać pod dowolnymi kątami, mniej więcej jak mury w Black and White 2 na przykład ;p Aczkolwiek jestem pewien, że skoro dostaniemy zaokrąglane ogrodzenia, to w jakimś dodatku dojdą też zaokrąglone ściany :)

Agor-ia 11.09.2013 18:08

Cytat:

Gra nie wymaga już od nas słupów podtrzymujących wyższe piętra.
Wreszcie!
Opcja dodania fundamentów do już postawionego domu też będzie przydatna.

Lubie 11.09.2013 19:34

Mam nadzieje że nie skopali tego trybu "nie dla leniwych" bo jak tak, to będzie masakra dla mnie. Mam nadzieje, że wykonali to porządnie .

Liv 11.09.2013 19:42

Cytat:

Niestety ścian nie można postawić w łuku, jednak bramki nam to wynagradzają. Koniec z kanciastymi gankami przed domem!
No eeee! :(
Cytat:

Oczywiście nie został usunięty tradycyjny katalog z obiektami podzielony na kategorie, które znamy z poprzednich części gry. Tym razem dodano jednak do niego filtry, które ułatwią nam meblowanie domostwa.
Me gusta! :>

Szczerze mówiąc nie wywołali u mnie zachwytu :P Zresztą, co to teraz za tryb budowania bez CASTa? :<

anie_1981 12.09.2013 10:38

A był jakiś czat czy tylko te zdjęcia i artykuł? Bo jeśli był też czat, to jak ktoś może to nich poda linka do powtórki... :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:31.