![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Cytat:
EDIT : BOŻE, jakie wyczucie czasu. http://sims.arhn.eu/2013/09/bud-kupowanie-4/ wiadomości na ten temat >DD |
No, muszę przyznać, że tryb budowania zapowiada się prawie że... idealnie. Możliwość zmiany wysokości ścian, ustawienia okien, jak rozumiem robienie w pełni funkcjonalnych(!) ukośnych pomieszczeń i bardziej skomplikowanych dachów - a do tego poddaszy! Nowości dotyczące oświetlenia również są obiecujące. W simsach 2 irytuje mnie strasznie to, że oświetlenie ścian nie jest takie samo jak oświetlenie obiektów(przez co meble świecą się jak psu jaja podczas gdy ściany ledwo co w ogóle) oraz że światło nie przenika do innych pokoi. Na szczęście - no more!
Ciekawostki odnośnie roślinności również niezłe, chociaż shader sunshafts był już znany wieki temu, więc i takiego szału nie robi. Najbardziej mnie tylko zastanawia jak otoczenie wygląda z perspektywy sima. W dwójce strasznie irytuje mnie to, że oryginalna roślinność była dostosowana wyłącznie do patrzenia z góry - chciałbym tego uniknąć. Ze screenów drzewa wyglądają raczej biednie. |
Wooow, tryb budowania/kupowania jest świetny! Tyle nowych możliwości, ale też sporo opcji dla leniwych (kiedy chcemy sobie przez chwilę pograć, a nie bawić się w urządzanie domu) :3 Nowości w oświetleniu też super, będzie można zbudować wysoki na dwa piętra pokój, który będzie ładnie oświetlony
Musze stwierdzić, że te nieszczęsne drzewa nie są aż takie złe. Takich jak z trójki to nie mamy co się spodziewać w ogóle, ale nie jest źle ;) |
Drzewa są ogólnie ładne, liście wyglądają ładnie i mają ładne kolory. No i nie wyglądają tak jednolicie bo w TS3 drzewa są bardzo ładne ale korony wyglądają monokolorystycznie, ale wada drzew w TS4 to taka, że są zrobione tak jakby z parasoli... mam wrażenie, że są to parasole z liści ponakładane jeden na drugi przez co wyglądają dość głupio i jak widzę na razie to wszystkie skonstruowane są w podobny sposób.
|
Jedyna rzecz jaka mnie zawiodła to taka, że z tego co zrozumiałem nie będzie jednak zaokrąglonych ścian.
Poza tym, dla mnie wszystko zapowiada się naprawdę świetnie. Jeśli to rzeczywiście bedzę tak wyglądać, to mam kokejny argument żeby zainwestować i odstawić (bądź ograniczyć) "dfujkę" (pozdrawiam, jeśli czytasz). Teraz z niecierpliwością czekam na ujawnienie animacji. To one prawdopodobnie ostatecznie zdecydują, czy kupię nowe simy, czy nie :D |
To prawda, zaokrąglonych ścian nie będzie, ale będą zaokrąglone płoty. W sumie to byłoby prawdziwą rewolucją, gdyby stawianie ścian nie podlegało siatce i można by było je stawiać pod dowolnymi kątami, mniej więcej jak mury w Black and White 2 na przykład ;p Aczkolwiek jestem pewien, że skoro dostaniemy zaokrąglane ogrodzenia, to w jakimś dodatku dojdą też zaokrąglone ściany :)
|
Cytat:
Opcja dodania fundamentów do już postawionego domu też będzie przydatna. |
Mam nadzieje że nie skopali tego trybu "nie dla leniwych" bo jak tak, to będzie masakra dla mnie. Mam nadzieje, że wykonali to porządnie .
|
Cytat:
Cytat:
Szczerze mówiąc nie wywołali u mnie zachwytu :P Zresztą, co to teraz za tryb budowania bez CASTa? :< |
A był jakiś czat czy tylko te zdjęcia i artykuł? Bo jeśli był też czat, to jak ktoś może to nich poda linka do powtórki... :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:31. |