TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Pozostałe gry z serii The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=216)
-   -   Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59882)

Dżiglipaff 25.08.2012 09:51

Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

ale od zera, czyli w przypadku włądcy resetuje sie całe krolestwo, czy po prostu podmienia starego króla na nowego?

ultraviolence 25.08.2012 16:03

Cytat:

Napisał Simbelmyne (Post 1570579)
Dzięki :) I jeszcze jedno pytanie, co się dzieje z rzeczami sima, który umarł?

Cały ekwipunek zmarłego dziedziczy jego następca.

Cytat:

Napisał Dżiglipaff (Post 1570807)
ale od zera, czyli w przypadku włądcy resetuje sie całe krolestwo, czy po prostu podmienia starego króla na nowego?

Nie, nie, aż tak drastycznie to nie jest :D Po prostu nowy król zastępuje starego. Wygląd sali tronowej i ogólne postępy w grze pozostają niezmienne.

KarolinaJ 30.09.2012 22:26

Mam pytanie/problem
tylko nie wiem czy nie powinnam tego pisać w innym temacie ale...
Grałam sobie w TS Średniowiecze Piraci i Bogaci wszystko pięknie ładnie a po pewnym czasie Simy zaczęły wydziwiać, że nie mogą podejść w różne miejsca ;/ nawet z nocnika korzystać nie może chociaż przedmiot ten ustawiłam specjalnie już na samym środku pokoju... wyjść z zamku też nie da rady wysyłam go na misje czy gdziekolwiek indziej - monarcha wyjdzie za drzwi i tylko zejdzie po schodkach i już krzyczy, że przejść się nie da...

Czy ktoś wie o co z tym chodzi :|
proszę doradźcie...

Desire 11.10.2012 15:45

Mam mały problem. Chodzi o to ,że przy misji gdzie mozna zabic monarchę (dokładnego tytuły nie pamiętam) nie moge znaleźć wody w której muszę umyć medalion oraz nie wiem gdzie jest skarb ,który muszę znaleźć dla monarchy.Pomoże ktoś?

Simbelmyne 27.10.2012 20:22

Jeśli jeszcze pytanei aktualne, medalion musisz umyć w tym metalowym co soi na podeście, że simy mogą umyć tylko twarz i ręce
Ten skarb, chodzi ci o ten za 1 mln Simoleonów? On jest w dokach na statku, u mnie przynajmniej był. Tyle że potem nie masz opcji oddania skarbu monarsze. A po misji skarb znika z twojego ekwipunku.

zuzapets 01.11.2012 18:59

Mam pytanko? niedawno moja monarchini wyszła za mąż i w panelu simów (wiecie o co kamon? =D) nie ma męża mojej simki i czy to jakiś błąd czy po pewnym czasie się pojawi? =D

ultraviolence 01.11.2012 20:18

Cytat:

Napisał zuzapets (Post 1596913)
Mam pytanko? niedawno moja monarchini wyszła za mąż i w panelu simów (wiecie o co kamon? =D) nie ma męża mojej simki i czy to jakiś błąd czy po pewnym czasie się pojawi? =D

Gra TSŚ zasadniczo różni się od podstawowej wersji The Sims - przede wszystkim tym, że gracz w żaden sposób nie może kontrolować postaci, których sam nie stworzył. Jeśli małżonek Twojej simki jest postacią niezależną, będzie widoczny tylko w samym panelu kontaktów (nie mylić z panelem sima!). Podobnie jest z dziećmi.

Dżiglipaff 01.11.2012 21:49

Poza tym, jeśli małżonkiem jest np. kowal, czarodziej, czy jakakolwiek inna postać stworzona przez nas, to jeśli akurat nie prowadzimy misji, w której ona występuje, również się nie pojawi w panelu rodziny

zuzapets 02.11.2012 08:19

aha ok dziękuję wam =)

Valestil 21.12.2012 12:57

Może ktoś z was tak miał, jak chcę uwarzyć kompot albo przygotować jedzenie i klikam na piec daje przygotuj jedzenie i potem opcja znika z paska poleceń, tak samo z beczułką, daje uważ i opcja znika. Jeśli ktoś wie jak to naprawić proszę o pomoc.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:14.