TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Liv 12.09.2013 10:51

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Hm, na YT moją uwage zwróciły dwa filmiki ze wczoraj:
1. Wywiad z producentem nt. trybu budowania (nie oglądałam jeszcze)

2. "Prezentacja" trybu budowania przez pewnego ekstrawertycznego młodego człowieka :D

Btw, nieźle się przy tym uśmiałam xD Nie mówiąc o tym, że dowiedziałam się kilku nowych rzeczy :)

anie_1981 12.09.2013 11:22

Obejrzałam te filmiki, ale mówią właściwie tyle samo co artykuł. Ani słowa o Kreatorze Stylów, będzie kilka wersji kolorystycznych danego obiektu, to wszystko... Duży krok w tył. Podoba mi się jednak dużo rzeczy z trybu budowy, np. to przenoszenie pokojów i kopiowanie ich. Ja zawsze wstawiam po jednej łazience na piętro, a że nienawidzę budowania\meblowania, więc ja domy buduję na raty, stale je rozbudowując. Skopiowanie łazienki z piętra niżej i wstawienie jej tak po prostu na nowe piętro jest jak dla mnie wręcz genialnym pomysłem.

Powiem szczerze, jak oglądałam filmiki promujące trójkę, zanim została wydana, to było to dla mnie tak niesamowicie emocjonujące, że dosłownie liczyłam dni do trójki. Jeśli chodzi o czwórkę, to podchodzę do niej kompletnie bez emocji. Wiem, że ta gra będzie pod wieloma względami lepsza od trójki (pod wieloma też zapewne gorsza), ale ta gra po prostu do mnie nie przemawia.

Caesum 12.09.2013 11:51

Liv - ta prezentacja chyba jest skierowana do ludzi z ADHD. Zmęczyłem się patrząc na tego gościa. :D

Kerbi 12.09.2013 19:27

Stety lub niestety, najbliższy Live Broadcast (17. września) będzie dotyczyć wyłącznie TS3 ("Skok w przyszłość", "Film" oraz nowy świat ze Store), więc nie ujrzymy tam czwóreczki ;)

Powiem szczerze, że nowe opcje trybu budowania cieszą me cudne oczy (xD). Np. możliwość dodania fundamentów po skończeniu domu - w poprzednich częściach zdarzało mi się czasem zmienić zdanie w trakcie budowy, a wtedy trzeba było wszystko burzyć i jeszcze raz robić :P Kopiowanie pomieszczeń również na plus (ach, te łazienki), no i oczywiście przenoszenie gotowych pomieszczeń. Zastanawia mnie tylko, czy podczas przenoszenia pokoiku można go też obracać, bo byłoby to dość przydatne.

Searle 13.09.2013 15:51

O tak: pomysł z tymi fundamentami całkowicie trafiony. Podobnie jak z katalogami. No i w końcu będą poddasza! :)

Bardzo podoba mi się tryb kupowania/budowania - widać, że się postarali. Mam tylko nadzieję, że nie kosztem trybu życia.

Kerbi 13.09.2013 21:38

Woohoo, włosy i ubrania będą się poruszać na wietrze! :D Włosy będą także rosły, podobnie jak zarost. http://sims.arhn.eu/2013/09/10-cieka...-z-the-sims-4/

Everlasting 13.09.2013 22:14

Animacje włosów, Boże, TAK!

Łezka 13.09.2013 22:18

Wszystko są to rewelacyjne informacje, ale ciekawi mnie czy będzie można zapuszczać włosy "bez końca" tzn. czy będzie ograniczenie ich długości?

redmoon 14.09.2013 06:50

Wrrr, nie nędzie zdarzeń losowych ._. Nie będę mógł zabijać simów ;-; Ale rosnące włosy i zarost są świetne, ciekawe tylko jak będą wyglądały fryze z neta gdy urosną XD

Mroczny Pan Skromności 14.09.2013 07:00

O ja, z samego rana taka miła informacja xD Rewelacyjnie :D
No może nie do końca, bo nie podobają mi się dwa punkty: brak zdarzeń losowych i brak pragnień. Przy czym to drugie mają zastąpić jakimiś celami, więc mam nadzieję, że to będzie działać na podobnej zasadzie :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:09.