TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Shiver 14.09.2013 07:43

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

W sumie trudno określić czy brak tych zdarzeń to dobre czy złe wyjście. Czasami przez nie tracimy sima w najmniej oczekiwanym momencie, ale czasem chcemy upozorować śmierć sima (pozbyć się go) aby wyglądała naturalnie (a nie topienie go w basenie otoczonym ścianami dajmy na to).
Jeśli włosy będą rosnąć to potrzebny będzie też fryzjer :3 (a przynajmniej byłoby fajnie gdyby był)

Searle 14.09.2013 09:47

Cytat:

The Sims 4 będzie działać lepiej na słabszych komputerach, lepiej niż The Sims 3.
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale w sumie patrząc na grafikę czwórki, to kto wie :)

Cytat:

Z biegiem czasu włosy oraz zarost Simów rosną.
Jedno z moich marzeń dotyczących czwórki spełnia się :)

Lubie 14.09.2013 09:48

Mi się wydaje, że te "zdarzenia losowe" będą przez nas kontrolowane, na przykład chcesz, by sim się utopił, idziesz zmęczony popływać, no meteor w ciebie nie walnie, chyba, tak jak w ts3, ale tam trzeba było dużo przez teleskop lukać, czy coś takiego.

Shiver 14.09.2013 10:08

Najlepiej to by było gdyby dodali opcję włączenia/wyłączenia zdarzeń losowych.
Poza tym to nie tylko meteoryty, są jeszcze te składane łóżka (w podstawie raczej ich nie będzie, ale w dodatkach czemu nie), porażenie prądem (to niby można wywołać samemu, ale mnie się nigdy nie udało), albo zwykły pożar.

marandile 14.09.2013 10:09

Mnie sie wydaje, że z tymi włosami to nie będzie tak, że będą 'płynnie' z dnia na dzien sobie rosnąć, tylko będą 3-4 'długości' danej fryzury i w miarę upływu czasu włosy będą 'przeskakiwać' na dłuższą długość :P

anie_1981 14.09.2013 11:30

Trzeba poczekać do jakiegoś pełniejszego gameplaya, na dzienniku twórców nie było za wiele możliwości dla falowania włosów na wietrze :P Nawet wtedy gdy parka wyszła na dwór do rakiety nie widziałam żadnego poruszającego się skrawka fryzury. Niektóre niusy mi się nawet podobają. Zastanawiam się tylko, skoro włosy będą rosnąć i falować na wietrze, OK, super, ale to się będzie działo Simom z całego miasta.... Jak to się ma do stwierdzenia, że czwórka będzie chodziła lepiej niż czwórka na tym samym komputerze...

Agor-ia 14.09.2013 20:01

Uważam, że brak zdarzeń losowych nie jest dobrym pomysłem...Osobiście nie odbierałabym grze tej nutki nieprzewidywalności. Lubię, kiedy wypadki chodzą po simach :D

cerastes 14.09.2013 22:50

Cytat:

Napisał Agor-ia
Uważam, że brak zdarzeń losowych nie jest dobrym pomysłem...Osobiście nie odbierałabym grze tej nutki nieprzewidywalności. Lubię, kiedy wypadki chodzą po simach :D

Myślę dokładnie tak samo. :) Jestem zawiedziona. Poza tym, lubiłam w grze jak właśnie takie losowe wypadki miały wpływ na scenariusz gry, liczyłam nawet na to, że będzie tego więcej. :P

Piwusia 16.09.2013 10:03

Śledzę Wasze komentarze w tym wątku i widzę, że wielu z Was przywiązuje wielką wagę do szczegółów, na które ja nigdy nie zwróciłabym uwagi, dla mnie liczy się przede wszystkim grywalność, ale zgodzę się z tym, że każdy ma inne wymagania względem tej gry. Niestety twórcy nie mogą spełnić oczekiwań wszystkich fanów. Jeśli chodzi o grafikę, mam mieszane uczucia, jest kreskówkowa i zabawna, ładna, ' dwójkowa', ale zbyt infantylna. Jeszcze nie tak dawno sądziłam, że czwórka nie powstanie, ale mogłam się domyślić, że twórcy zaserwują nam powtórkę z rozrywki. Jak tak dalej pójdzie to niedługo będziemy świętować wydanie setnego pudełka ze znaczkiem The Sims! Już na chwilę obecną jest chyba z 50 gier na sam PC, wliczając jedynkę, dwójkę, dodatki i akcesoria do niej oraz trójkę z rozszerzeniami. Cóż, chyba jest to po prostu specyfika tej serii, choć podchodzi to według mnie pod bezduszne trzepanie kasy. Mam tylko serię The Sims 2 i jest to naprawdę dobra symulacja, trójka wydaje mi się zbyt przedobrzona i chaotyczna, by poświęcać jej czas. Zakupiłam dwójkę dwa lata temu, bo trójka nie poszłaby mi na mój ówczesny komputer, a poza tym była droższa. Nie żałuję, że nie odczekałam trochę i nie kupiłam trójki, bo teraz, o proszę, już czwórka za rogiem! Nie wiem, czy kupię, ale śledzę zainteresowaniem rozwój serii, odrzuca mnie tylko myśl, że miałabym później kupować coś w STORE, nie dość, że te wszystkie expansion packi, to jeszcze światy, internetowe Sim Points... Czułabym się tym osaczona ze wszystkich stron i nic mi po tym, że byłoby to opcjonalne, bo ja chcę mieć pełną grę, a nie bawić się w coś takiego. Niestety twórcy coraz bardziej się rozdrabniają, no ale poczekamy... Ciekawie będzie zobaczyć czwórkę na sklepowych półkach i być może... naiwnie dać się w to wkręcić? :) Zobaczymy.

Lubie 16.09.2013 13:39

widzieliscie nowego mhrocznego kosiarza? tutaj jest zdjęcie na DOTsim
sims.arhn.eu/2013/09/czwarty-mroczny-kosiarz/
według mnie wygląda świetnie <33

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:47.