TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Cytryśnia 07.08.2012 13:37

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

A ja mam taki niby nie istotny problem, ale zastanawia mnie dlaczego tak się dzieje, mianowicie: bool propa użyłam raz, nic nie ściągam, ewentualnie czasami bawie się warsztatem i nic więcej, gram na czysto, ale mam taki dom, że jak wchodzę w rodzinę (to akademik ściślej) to się ładuje, ładuje i wyskakuje komunikat "działanie programu zostało zakłócone, aplikacja zostanie zamknięta" czy jakoś tak, kiedyś też miałam to z takim domem, jak przeprowadziłam rodzinę już było ok, tyko mi szkoda tych domów :( wiecie czemu mam takie "przeklęte domy"?

rudzielec 07.08.2012 14:00

@Liv no właśnie, nie jestem do końca pewna, czy jeśli przeniosę te domy w ten sposób, to potem będę mogła ustawić je na jakiejś działce i spakować od nowa, bez simów :|
nie wiem w czym jest błąd, czy w simach, czy w dodatkach, swoją drogą, nie miałam nigdy problemów z grą w tych domkach, więc nie rozumiem o co kaman :(

dzisiaj mam zamiar spróbować sposobem opisanym w tym poradniku, jeśli jednak nie pomoże to ja nie wiem co wtedy T___T

EDIT: sposób nie działa... tzn. przenosi puste domy do katalogu, ale spakować ich nie mogę... kuźwa no już po domkach :(

Liv 08.08.2012 09:04

Vipera - SimSurgery zadziała tylko wtedy, kiedy w tych okienkach wyboru zaznaczysz "tylko twarz". Sama kiedyś próbowałam simowi zmienić kolor oczu, ale gra odmawiała współpracy i nie chciała zaakceptować nowego koloru. Ze skinami i makijażem wolałam już nie eksperymentować :|

Co do "aplikacji..." - czy to okienko wyskakuje Ci np. kiedy chcesz simowi wybrać fryzurę lub ciuchy? [w grze ofc]
Jeśli nie, to:
1. usuń pliki .cache (groups, cigen, accessory, contentregistry),
2. wytnij na czas otwierania warsztatu folder Saved Sims - jeśli program się uruchomi, to znaczy, że z którymś simem masz coś nie tak.
Jeśli nadal będzie wyskakiwał błąd, to jego przyczyna leży w Downloads (jakiś wadliwy dodatek).

marmolaaada - mogę wiedzieć, co robiłaś boolpropem?
Chciałabym wykluczyć, że namieszałaś coś w plikach gry.
Może nieistotne dla Ciebie, ale "aplikacja..." tak sama z siebie nie może wyskoczyć :|

Cytryśnia 08.08.2012 09:30

bool propem wywołałam wilka, dodałam go o rodziny no i podwyższyłam kontakty z moim simem a i zamieniłam sima w wampirka

mucha 08.08.2012 14:00

...puk puk?
Obraz jednak nadal się rozmazuje (ma lepsze i gorsze chwile), ale to tak tylko btw. Trzeba będzie kupić nowy komp, bo w samą kartę do tego pudła nie ma co inwestować.
Ale nie o tym chciałam...

Jakiś czas temu szukałam poduszki-żaby ze zdjęcia, którą szczęśliwie znalazłam. Mam pytanie czysto teoretyczne, mesh żaby jest stąd. Jeśli dobrze zrozumiałam to są meshe oparte na bazie tych z IKEI, tak? Wzorowane? Ewentualnie coś takiego. W każdym razie, moje pytanie brzmi - czy jeśli nie posiadam akcesorii z IKEI zadziałają u mnie w grze?

Jeśli nie, to jest jakiś (jakikolwiek) sposób, żeby skonwertować je, aby działały bez konieczności posiadania IKEI?

e:
@down Liv - ojejajejajej będę miała żaabę :3

Liv 08.08.2012 19:46

Cytat:

Jeśli dobrze zrozumiałam to są meshe oparte na bazie tych z IKEI, tak?
Tak. Aczkolwiek nie ma wspomnienia o tym, że tekstury biorą z rzeczy z IKEI (tzn. IKEA jest wymagana, żeby działały), więc możesz śmiało ściągać ;)

rudzielec 09.08.2012 08:37

Nio dobrze... wgrałam sobie wszystkie spakowane wcześniej simy i okazało się, że części z nich brakuje dodatków o.O
Nie kapuje o co kaman, bo np. Lilith którą dałam do pobrania, miała na sobie wszystko i nawet się upewniłam, pytając jednej osoby, która ją ściągnęła, że simce nic nie brakowało, a kiedy ją wgrałam, to okazało się, że nie ma ogona i rogów, choć na zdjęciu wszystko wygląda normalnie...
Może mi ktoś wytłumaczyć ten fenomen? :P

I dlaczego u licha, nie da sie położyć spakowanego domku, który został zbudowany na parceli plażowej, na inną plażę? nigdzie nie mogę wcisnąć tej chałupy i nie wiem czemu, tylko na teren, na którym wcześniej stała, mimo tego, że na innych terenach równiez mam plaże :/

Kenny McCormick 09.08.2012 09:45

Co do pierwszego, czy ta osoba miala meshe? :) Bo warsztat mesha ci NIE zapakuje : /

A co do drugiego: może plażowe sie nie zrównają z terenem? : / i masz pewność ze to morze, a nie tak jak w Weronie jeziorne rzeczki (czyt. ciemna woda :P)

rudzielec 09.08.2012 10:08

Kenny w simsy gram już szmat czasu, wiem jak wygląda plaża :P
Jeśli warsztat mesha mi nie zapakuje, to wytłumacz mi w jaki sposób udostępniam swoje simy na forum i wszystko mają, łącznie z meshami? :3

BTW, jak próbuję utworzyć nową działkę pod dom na plaży, to wchodzi, a jak próbuję ustawić dom, to już nie chce wejść, mimo że pusta działka ma takie same wymiary jak działka pod domem..

zuzapets 09.08.2012 10:37

Mam pytanko? jak przeprowadzić sima? wiem że pytanie może być do nie tego działu :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:56.