TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Ilona 16.09.2013 20:07

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

konczac Wasz offtop na temat odnosnie wygladu dwojkowych simow dodam,ze brakuje mi mozliwosci upiekszynia simow z ts2,gdzie mozna bylo nakladac kilka warst "podru" czyli kilka rozych upiekszyczy na raz i przede wszystkim dwojkowe simy wygladaly tak samo w CAS i w grze,gdzie w trojce tego nie ma,juz to poprawili,ale nie tak,abym byla zadowolona.

Agor-ia 16.09.2013 20:08

Cytat:

Napisał Mroczny Pan Skromności (Post 1758748)
up - z Twojej wypowiedzi wynikało, że nie da się zrobić pięknych simów w dwójce, co jest nieprawdą ;) W trójce, owszem, też się da, ale moim zdaniem simy bez żadnych dodatków lepiej wyglądają w dwójce :D

O, zapomniałem całkiem o tych animacjach :D Już zacieram łapki, może jakiś filmik będzie xD

Piękno jest subiektywnym pojęciem ;) Np. dla mnie piękny to może być tygrys syberyjski, a nie sim :P Poza tym moja wypowiedź była nawiązaniem do tego, co napisała moja poprzedniczka o realistycznych simach w 2.

edit: też liczę na czwórkowy filmik :P

anie_1981 16.09.2013 21:03

Filmik z animacjami byłby bardzo wskazany, coś niecoś już pokazali na dzienniku twórców. Podobały mi się animacje które tam były. Np. ten spontaniczny "potrząs głowy" :P faceta który siedział i gadał z laską w bereciku.

Kerbi 16.09.2013 21:22

http://simsvip.com/2013/09/16/sims-4...simgurugraham/ I to by było na tyle. :/ Podobnie jak pani z simsvip, ja również nie zaufam już żadnej prasie simowej. Uwierzę tylko w to, co usłyszę z ust twórców, bo to jest po prostu jakiś ŻAL - jak można było dopuścić fałszywe info do publikacji? I to już nie pierwszy raz! Nikt tego nie czyta?
Pocieszające jest to, że losowe śmierci jednak się pojawią. Oby tylko informacje o włosach okazały się prawdziwe, bo już tak się nakręciłem na to wszystko... :(

Btw, informacja o braku CASta potwierdzona na 100%...

Edit: Będzie "Woohoo skill" :D
Ogólnie polecam śledzić gościa https://twitter.com/SimGuruGraham, bo teraz sprostowuje na Twitterze info, więc dostajemy w końcu coś pewnego.

Edit 2: Akurat jak napisałem o tym, to facet przestał tweetować :P W każdym razie popieram to: http://www.twitlonger.com/show/n_1rmq1q9 Pani z simsvip to moja bohaterka! xD Cała prawda o EA i tych ich "niusach". Ale nie mam zamiaru się tym irytować, raczej powinienem przyzwyczaić się do takich zagrywek. Czekam na środę.

anie_1981 16.09.2013 22:34

Całe szczęście, że nie zamierzam kupić tej gry, bo teraz strzelałabym wykład o przydatności CASta w grze... Wszyscy wiemy, jakie to "Magiczne Narzędzie" jest fantastyczne... Pewnie do wszystkiego da się przyzwyczaić, ale o ile do dobrego łatwo się przyzwyczajamy, o tyle do złego... o wiele trudniej... :P

Agor-ia 17.09.2013 09:50

"Woohoo skill" :D chciałabym coś więcej o tym! :D
A informacje o włosach jakoś od początku mi śmierdziały i osobiście bym się nastawiała na najgorsze :P

simka334player 17.09.2013 11:50

Witajcie,
Ciekawe że gra może budzić całkiem realne emocje!
A to jest właśnie to na co czekam w czwórce.Emocje! Grafika jest dla mnie ważna ale bez przesady. Gram w dwójkę i kanciastość simów w Create a Family zupełnie mi nie przeszkadza.
Czego mi zawsze brakowało w dwójce, natomiast ,to właśnie rozbudowanych emocji. Chciałam, żeby sim reagował na wszystkie przykre lub miłe rzeczy ,które dla niego zgotowałam. Mam nadzieję że tak bedzie w czwórce.
anie 1981 napisała że jej stosunek do nadchodzącej czwórki jest zupełnie neutralny, podobnie ze mna było w przypadku trójki. Teraz jest inaczej ; czekam na czwórkę ( mam nawet preorder!). Po trójce mam taki niesmak jak po zjedzeniu czegoś paskudnego i oczekuję że czwórka to naprawi.
Ciekawi mnie jeszcze cos innego. Mówiono że można suwakami regulować wysokość ścian i fundanmentów. Jak sie bedzie do tego miało mieszczenie sie simów w takich pomieszczeniach? jak zrobie np drugie piętro niziutkie?Domek bedzie ładnie wyglądał ale jak to ma być z jego funkcjonalnością?
Cokolwiek by nie było , dopasuję sie do czwórki. Bo jedno podstawowe kryterium zostało spełnione. Simy są ładne. Żeby tylko dziedziczenie było co najmniej takie jak w dwójce. No i żeby dzieci były tak samo ładne jak ich rodzice. A nie jak te biedactwa z trójki.

marandile 17.09.2013 12:21

Cytat:

Napisał simka334player (Post 1758799)
Mówiono że można suwakami regulować wysokość ścian i fundanmentów.

Gdzieś wyczytałam/usłyszałam, że będą 3 wysokości ścian - normalna, wyższa i najwyższa ;)

Levkoni 17.09.2013 15:16

No akurat to nawet zostało zaprezentowane już na jednym z filmików dawno temu ;p

Agor-ia 17.09.2013 15:38

Cytat:

Napisał simka334player (Post 1758799)
(...) Żeby tylko dziedziczenie było co najmniej takie jak w dwójce. No i żeby dzieci były tak samo ładne jak ich rodzice. A nie jak te biedactwa z trójki.

Właśnie, chciałabym, żeby coś powiedzieli o dziedziczeniu. Jak dla mnie jest to jeden z ważniejszych elementów gry i, oczywiście, nie ma ani słowa na ten temat. No i chciałabym wreszcie zobaczyć inne grupy wiekowe. Ciekawa jestem, jak będą zrobione niemowlęta, tzn. czy wypuszczą je z tych kokonów :rolleyes: A w kontekście emocji to najciekawszy pewnie będzie nastolatek. Burza hormonów, te sprawy :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:36.