TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58126)

Owl Finch 17.01.2011 11:44

Odp: Pytania i odpowiedzi.

Zamieszczenie portretów to najmniejszy problem. Simów może mieszkać maksymalnie 8 przede wszystkim dlatego, że gra mogłaby się ciąć przy większej liczbie. W dużym domu to i przy jednym simie się tnie :P A co do sterowania simami, to w trójce mają na tyle sensowną wolną wolę, że sami sobie świetnie radzą. Ja na przykład gram czasem rodzinką, gdzie są 3 simy i steruję tylko jednym.

anie_1981 17.01.2011 13:16

Ja tam względnie sobie radzę z 6 osobową rodziną, ale jak raz miałam 8 ludzi... sorry ale to był Sajgon... Ciężko jest przypilnować taką hałastrę. Powinno jednak mimo wszystko być 10 Simów. Gracz sam by wybierał ilu ludzi w domu to dla niego OK, a dwie osoby więcej to jeszcze nie tragedia dla kompa.

Natix 17.01.2011 15:00

Cytat:

Napisał Chatoyant (Post 1348797)
Jaki poziom sławy ma twoja simka?

Dzięki za odpowiedź, a z tymi autografami, to było jak simka (chwała jej duszy) miała ze 3 gwiazdki, a jak już była Osobistością (5 gwiazdek) to prawie nie dostawała okazji, chyba, że iść do jakiegoś klubu.

A co do ilości simów.
Ja często dodaję 'z miasta' dużo simów i robię jakieś romanse z 'oryginalnymi' członkami rodzin, a potem zbędnych morduję, albo przeprowadzam tylko wybranych simów, a reszta, odłączona od aktywnej rodziny, żyje sobie w starym miejscu zamieszkania. Niedawno miałam najwięcej w historii - 5 simów, myślałam, że oszaleję. Jedno było małym dzieckiem, więc raczej siedziało z kimś w domu, jechałam na kodach podciągających potrzeby, bo nie dawałam rady. Np. jak się 4 osoby wykąpały w jednej wannie to zaraz trzeba myć, prędzej czy później sprzęt użytkowany przez tyle osób się zepsuje... No ale generalnie po drobnych zabiegach korygujących ilość simów wszystko ok. Ale też uważam, że może 10 simów to nie byłaby tragedia...

Searle 17.01.2011 16:02

Już kiedyś chyba o tym pisałam, że przydało by się ustawiać wolną wolę dla każdego z simów, wtedy można było by kontrolować wybranego sima lub simów, a reszta rodziny robiłaby, co im się podoba :)

anie_1981 17.01.2011 16:16

Zgadzam się. Mi najbardziej z dwójki brakuje tego, że jak posadziło się Sima na krześle, to on siedział tam, aż mu potrzeby spadły dosyć mocno. A w trójce? Sim posiedzi dwie sekundy i już sobie znajduje coś do roboty. Żegnajcie wspólne posiłki! Jak ostatni Sim podchodzi z jedzeniem do stołu, to pierwszy właśnie zjadł i od stołu odchodzi. Można kombinować z kazaniem im gadać, ale to jest kłopotliwe i denerwujące.

Kamis 17.01.2011 16:23

No, te posiłki to simy jedzą bardzo szybko, ale wiecie w ustawieniach gry możecie ustalić że wolna wola jest włączona, ale mało.

anie_1981 17.01.2011 16:59

Ale to działa tak, jakby jej w ogóle nie było. Brakuje mi takiego samego ustawienia wolnej woli jak w dwójce. Postawisz Sima, to znajduje sobie zajęcie, posadzisz, to siedzi aż mu spadną potrzeby.

Ceasaries 17.01.2011 20:02

Może zaistniało takie pytanie, może nie... Ale ja nie mogę znaleźć!! Gdzie/ jak można się nauczyć tańca imprezowego?
Z góry dzięki za odpowiedź!!

A i anie_1981 dodaj dalszy ciąg historii rodziny Bard-ów, (jeżeli źle napisałam nazwisko to sorki)!!:)

Połówka 17.01.2011 20:20

zaistniało, parę razy :D - nauka tańca, jest umiejętnością ukryta, czy jak to tam. czyli, że musisz tańczyć, aż w końcu pojawią się nowe style tańca. I nie masz żadnego dostępu do tej umiejętności (nie możesz zobaczyć na którym poziomie jesteś etc.)

anie_1981 17.01.2011 22:35

Pukami, teraz moi ludzie mieszkają w dziale ze zdjęciami. Wygonili nas ze zdjęć z Po Zmroku...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:00.