TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61914)

anie_1981 28.05.2012 11:40

Odp: Pytania i odpowiedzi

Szczerze to ja tam żadnych kresek nie zauważyłam... Fakt, mało gram psami, a kotami w ogóle, więc może się po prostu nie przyglądałam. Za to mnie denerwuje galop w pełni wyszkolonych koni i przyłażące na moją działkę bezpańskie i dzikie zwierzęta... Czy mam gnomy, czy nie, jest to samo. Szczerze, to z gnomami ustawionymi na odstraszanie jest nawet gorzej niż w ogóle bez gnomów, więc u mnie nie działają gnomy kompletnie.

Anulaa89 28.05.2012 15:56

Ja też nie widzę kresek... Może masz słabą grafę, albo niską szczegółowość ustawioną? Renderowanie zaawansowane masz włączone? Nie wiem czy to coś da ale można sprawdzić ;)

Séverine 02.06.2012 10:31

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1534860)
Szczerze to ja tam żadnych kresek nie zauważyłam... Fakt, mało gram psami, a kotami w ogóle, więc może się po prostu nie przyglądałam. Za to mnie denerwuje galop w pełni wyszkolonych koni i przyłażące na moją działkę bezpańskie i dzikie zwierzęta... Czy mam gnomy, czy nie, jest to samo. Szczerze, to z gnomami ustawionymi na odstraszanie jest nawet gorzej niż w ogóle bez gnomów, więc u mnie nie działają gnomy kompletnie.

Nie wiem czy tylko u mnie ale warto spróbować.
Najczęściej przychodzą do mnie bezdomne zwierzęta małych rozmiarów, koty, małe psy, czasem szopy. Kupiłam dużego psa i wybierałam opcję ,,Strzeż domu" czy jakoś tak. Jak się pojawiało jakieś zwierzę to albo uciekało albo mój pies zaczynał szczekać/biec za zwierzęciem i też uciekały.

anie_1981 02.06.2012 11:05

Ja mam w zasadzie tylko zwierzaki klatkowo-akwariowe w domu ludzi którymi teraz gram. Jakoś tak psy wydają mi się zbyt absorbujące, kotów nie lubię, ale tam gdzie tylko się da mam konie. Bo konie to moje najukochańsze zwierzęta :P W domu Agnieszki Zadek nie ma jednak miejsca na konia, zwłaszcza, że ja od razu kupuję 2, bo konie są stadne :P

shezza 14.06.2012 18:39

do-cholery. mowiac o koniach, troche chyba za dobrze swojego traktowalam i teraz, mimo ze juz sie powinien na tamten swiat wybierac, jakos mu sie nie spieszy. on tak w nieskonczonosc bedzie sobie egzystowal jako emeryt czy w koncu raczy zdechnac kiedys? wolalabym sie nie uciekac do zabijania go kodem.

ultraviolence 15.06.2012 12:07

Cytat:

Napisał .error (Post 1540584)
do-cholery. mowiac o koniach, troche chyba za dobrze swojego traktowalam i teraz, mimo ze juz sie powinien na tamten swiat wybierac, jakos mu sie nie spieszy. on tak w nieskonczonosc bedzie sobie egzystowal jako emeryt czy w koncu raczy zdechnac kiedys? wolalabym sie nie uciekac do zabijania go kodem.

Cierpliwości, kiedyś zejdzie na ten świat :) Z simami jest podobnie: miałam kiedyś emeryta, który (zgodnie z ustawieniami gry) powinien umrzeć mając 960 dni... Umarł dopiero 20 dni później. Wydaje mi się, że na długość życia (oprócz pasków, które ustawiamy sami) wpływa także nastrój i spełnienie pragnienia życiowego. Jeśli traktowałaś konia tak dobrze, jak piszesz, podejrzewam, że będziesz musiała się z nim "pomęczyć" jeszcze z kilkanaście simowych dni :D

tallje 15.06.2012 12:12

hm, a idzie jakoś " wywołać" śmierć? mam taki sam problem z konikiem, nie żebym była sadystą jakimś, ale jest mi to potrzebne :P

ultraviolence 15.06.2012 20:32

Cytat:

Napisał omega (Post 1540727)
hm, a idzie jakoś " wywołać" śmierć? mam taki sam problem z konikiem, nie żebym była sadystą jakimś, ale jest mi to potrzebne :P

Zakładam, że z tym "problemem" poradzi sobie mod NRaas Master Controller. Dawno jednak nie grałam w trójkę, więc musiałabyś spytać kogoś, kto go używa i jest na bieżąco :D

tallje 16.06.2012 13:56

okejka, dzięki violcia : D

sebi27 21.06.2012 20:31

jak zwierzęta w grze mogą mieć małe ,raczej za pomocą czego ? XD

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:33.