TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dom UpadŁych Drzew (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=42697)

Alusiaczek 06.10.2008 15:06

Odp: Dom UpadŁych Drzew

No cóż ja nie widziałam

karasss 06.10.2008 15:36

Cytat:

Napisał Hondirenda (Post 772063)
Nie znalazłam nigdzie takiego tematu więc pisze.
Więc tak. Brałam wszystkie domy z przedmieścia, by stworzyć przedmieście Dziwnowa - River Storm. Natrafiłam na bardzo dziwny dom. Nazywa się Dom Upadłych Drzew. Grałam Bellą Ć. (tak Bellą) na sąsiedniej parceli. Włączyłam opcję sąsiedzi. Na parceli Upadłych D. zobaczyłam trzy nagrobki. Weszłam, bo byłam ciekawa czyje one są. Pierwszy należy do niejakiej Inki. Drugi do pana Spoczywaj w Pokoju :O , a trzeci do (imię damskie, zapomniałam jakie) Adwokat. Dom ma ogromną piwnicę z dwoma trumnami.
A co wy sądziecie?

Ja też to widziałem taki fajny dom :p to było rok temu i pamiętam te charakterystyczne trumny w "podziemiach"

cherrie 11.10.2008 14:31

Fajny dom! Też sobie taki zrobię!

Mała 12.10.2008 12:28

Nagrobki należy natychmiast usunąć w trybie kupowania. Ponieważ mogą one po 1 m-ce lub 2, zepsuć grę.

ultraviolence 12.10.2008 20:39

Mała, a skąd takie stwierdzenie? :O Gra mogła Ci się popsuć od czegoś innego - wątpię, abyś miała jakieś oczywiste dowody na to, aby to było właśnie przez te nagrobki... Ale skoro tak uważasz, jestem ciekawa czemu :)

Mała 13.10.2008 06:06

To, nie było u mnie... Jak Ty już pewnie wiesz, nie mam NŻ, i NS. Grałam, u mojej koleżanki, to były wakacje. Stworzyłam sobie rodzinkę, wampirzą :D, i nie chciało mi się budować domu, więc wziełam D.U.D. Weszłam, zobaczyła te nagrobki, no doba, zostawie. Koleżanka na koniec wakacji dzwoni: Mała, przyjedź! Bo, simy mi nie działają! No, i to były 2 m-ce. A, jak grałam u innej, to wybrałam ten i grała w nim i gra 2 lata. Więc tak dokładnie nie wiem od czego to zależy...

ultraviolence 13.10.2008 06:51

Mała, pewnie to przypadek :) Twórcy przecież nie daliby do gry jakiś felernych nagrobków ;)

Mała 13.10.2008 06:52

Pewnie tak. No, i "helena" 600 post masz za sobą!

Luthiee 26.10.2008 10:00

Ten temat przeglądałam już dość dawno temu i wydał mi się ciekawy. Jednak nie zdążyłam jeszcze wejść do tego domu. Mam za to coś innego.;]
Grałam sobie w Weronie moją simką, i ponieważ miałam już dla niej ukochanego, użyłam w boolpropie opcji make me know everyone. Okej, jest git, wszystkich zna. Po jakimś czasie umarła jej matka, a ja doszłam do wniosku, że ją wskrzeszę. Użyłam więc kodu unlockcareerrewards. Wzięłam z nagród karier wskrzeszeniomat. Kliknęłam. Pojawiła mi się lista osób, które mogę wskrzesić. Wśród nich byli m.in. Kaliban Kapulet (ojciec Julii Kapulet), rodzice Romea Monteka i jego brata, oraz Liliana Kosmokos, Cecylia Lewus i cała jej rodzina (!). Wskrzesiłam Cecylię za prawie 5000. Kosiarz powiedział, że nie starczy mu na jakąś kosę, i że mój sim nie będzie w pełni kompletny.
Okazało się jednak, że simka jest w pełni kompletna, ma wszystko na swoim miejscu.:P Miała nawet wspomnienia (!). Pierwsze, tak jakby była stworzoną simką. Że wprowadza się do nowego domu, potem są zgony członków rodziny i chyba dziadek zapisał jej testament.
No, to na tyle. W najbliższym czasie mam zamiar wskrzesić po kolei całą rodzinę Lewusów. Więc jak coś się wydarzy, to editnę.
Pozdrawiam.;)
EDIT: Doszłam do wniosku, że ŻADEN z Lewusów nie został urodzony w grze. Wszyscy zostali stworzeni w trybie tworzenia rodziny. W dodatku pary, które mają dzieci, prawdopodobnie nie są małżeństwami i nigdy nimi nie były. Swoją drogą, po zmienieniu makijażu i fryzury u Cecylii, jest całkiem urodziwa.;]

Matti93 26.10.2008 10:42

ciekawe... sprawdzę czy u mnie też tak jest...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:39.