TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Budowa bloku/mieszkań ? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46280)

Alisha 07.12.2008 18:44

Odp: Budowa bloku/mieszkań ?

Zdaje sie, ze nie... :rolleyes:
Ale nie jestem pewna... :(

YouWontEverKnowMe 31.01.2009 15:04

Czy w jednym bloku może mieszkać więcej niż 4 simowe rodziny?
Czy jest na to kod, albo trick?

surczak 05.02.2009 12:41

A ja mam taki problem: zrobiłam śliczne mieszkania, ale grze nie podoba się, że każde mieszkanie ma własny ogródek: taras i zielony kawałek terenu, ogrodzony tym wysokim kamiennym płotem (jak w Osiedlu Nadmorskim, jednej z kamienic maxisa). czy grze przeszkadza to, że każde mieszkanie ma ten taras i z niego schody do ogródka? przecież każdy ogródek jest ogrodzony dokładnie... (no i w tym osiedlu nadmorskim też są ogródki)
da się jakoś temu zaradzić?
z góry dzięki za pomoc

Björk 05.02.2009 13:15

Cytat:

Napisał surczak (Post 950175)
A ja mam taki problem: zrobiłam śliczne mieszkania, ale grze nie podoba się, że każde mieszkanie ma własny ogródek: taras i zielony kawałek terenu, ogrodzony tym wysokim kamiennym płotem (jak w Osiedlu Nadmorskim, jednej z kamienic maxisa). czy grze przeszkadza to, że każde mieszkanie ma ten taras i z niego schody do ogródka? przecież każdy ogródek jest ogrodzony dokładnie... (no i w tym osiedlu nadmorskim też są ogródki)
da się jakoś temu zaradzić?
z góry dzięki za pomoc

Niestety nie. Próbowałam, ale wrzeszczało, że nie można utworzyć osiedla, ponieważ przynajmniej jedno mieszkanie jest nieprzepisowe.
Można tylko zrezygnować z fundamentów. I wtedy mieć ogrodzony ogródek :(

Cytat:

Napisał YouWontEverKnowMe (Post 945866)
Czy w jednym bloku może mieszkać więcej niż 4 simowe rodziny?
Czy jest na to kod, albo trick?

Mieszkań może być więcej niż 4, ale tylko cztery będą mogły być zamieszkane przez simów, którymi kierujesz. Resztę mieszkań zajmą postacie niezależne.

surczak 05.02.2009 19:03

dzięki, bjork. takiej odpowiedzi się obawiałam... a ja tak lubię fundamenty - jest wtedy tak ślicznie! sniff.

Świt 05.02.2009 19:36

No właśnie. Mi też bardziej się podobają domki na fundamentach, a tu takie niedopatrzenie ze strony twórców gry :(. Po cichu liczę na nowego patcha.

surczak 06.02.2009 10:50

ech, no i mam kolejny problem... (a nie znalazłam takiego wątku, ale może wyszukiwarka mnie przerasta). co mam zrobić, żeby winda działała. próbowałam już umieścić ją na różne sposoby, ale wyświetla się komunikat: sufit jest za nisko. mimo, że na wyższym poziomie nie ma podłogi...
mam nadzieję, że sposób okaże się tak prosty, że załamię się swoją głupotą. XD

ddo bwayo 06.02.2009 12:55

A no właśnie chyba chodzi o to by była podłoga... :P Chyba...

Liv 06.02.2009 14:58

@up: NA PEWNO. Jak się nie ma podłogi na piętrze, nigdy nie będzie się dało zbudować windy.

beata18ns 20.03.2009 11:25

sluchajcie a ja nie mam skrzynki na czynsz.. tej takiej powiekszonej wogole jej nie ma i w tych apartmanetach co ja robie i wtych blokach juz w grze.. zainstalowalam latke, usunelam te pliki ktore mi sugerowal CI, weszlam do gry i ciagle tam byla sciagnieta przypadkowo skrzynka na listy, jednak nie moglam jej znalesc przez CI, wzielam wiec i usunelam ja w trybie kupowania, nie mam teraz wogole skrzynek ani jednej ani drugiej, pomozcie bo jzu trace cierpliwosc do tej gry.. chcialabym sobie wkoncu zagrac majac ta powiekszona skrzynke .. pomozcie

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:38.