TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Więzienne melodie (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47136)

Ellie 11.11.2008 13:26

Odp: Więzienne melodie

Cytat:

Napisał Madzia123 (Post 892567)
no a kiedy nastempny

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to jutro.

Ellie 11.11.2008 18:09

Odcinek 3.

- Zaczekaj, zaraz wszystko ci wyjaśnię... - mówił Nick, ściągając kurtkę. Rzucił ją na krzesło i podszedł do mnie.
- Chodź - powiedział i zaprowadził mnie do salonu, gdzie usiedliśmy na skórzanej sofie. Byłam bardzo ciekawa tej niespodzianki, przemknęła mi nawet myśl o ślubie...
- Załatwiłem ci kontrakt płytowy! - krzyknął Nick i przytulił mnie - Teraz masz szansę na bycie gwiazdą... Jutro musisz iść do studia, wiesz, trzeba pozałatwiać pierwsze formalności... Potem nagrasz płytę, zaśpiewasz na kilku koncertach i ludzie cię pokochają - beztrosko powiedział Nick, uśmiechając się.
Dla mnie było to o wiele bardziej skomplikowane: owszem, marzyłam o sławie, ale tak naprawdę wiedziałam, że te marzenia raczej się nie spełnią, że nigdy nie wybiję się z szarej masy. A teraz? Płyta? Koncerty? Fani? Wyobraziłam sobie siebie na koncercie: z mocnym makijażem, natapirowanymi włosami, w krótkiej spódniczce i kozakach w panterkę. Parsknęłam śmiechem.

[img]http://i35.************/35i1wft.jpg[/img]

- Co się stało? - spytał Nick, odebierając SMS-a i nie czekając na odpowiedź zaczął mówić - No, to jutro idziemy o 12.00 do studia. Aha, później spotkasz się z fryzjerem i stylistą; żeby być gwiazdą, musisz jakoś wyglądać. No, to lecę. Pa.
- Co? Nick, dopiero przyszedłeś! Przygotowałam obiad, a poza tym myślałam, że jakoś uczcimy mój kontrakt... chciałam się wybrać do kina albo do klubu...
Spojrzał na mnie prawie z politowaniem.
- Sorry, mała, taka praca! Właśnie dostałem wiadomość, że mam ważne spotkanie z Vanessą Laurie, nie mogę się spóźnić - mruknął i wyszedł z salonu.
- A o której wrócisz ?! - krzyknęłam, wychylając się nad oparciem sofy, żeby zobaczyć postać Nicka w przedpokoju. W odpowiedzi usłyszałam trzask zamykanych drzwi. Przez chwilę poczułam się trochę odrzucona, ale szybko o tym zapomniałam. Zachwycona zaczęłam marzyć o mojej karierze... Wyobraziłam sobie okładkę mojej płyty: jasnoróżową, z delikatnym napisem "Rose" i piękną, białą różą... Tak, byłam pewna, że taka płyta wyglądałaby świetnie. Sięgnęłam po koc leżący na fotelu i przykryłam się nim. Zamknęłam oczy i pomyślałam o Nicku... Był taki kochany i cudowny... I jeszcze otworzył przede mną drzwi do sławy... Zaczynały mi się kleić oczy i zasnęłam. Obudził mnie dźwięk telefonu - było już ciemno. Zapaliłam lampkę, zwlokłam się z kanapy i odebrałam.
- Halo?
- Rose? To ja. Nie wrócę dziś na noc, muszę coś załatwić - usłyszałam w słuchawce głos Nicka. W tle brzęczała muzyka i jakieś głosy.
- Doooo-ooobrze - mruknęłam, ziewając.
- No, to spotkamy się jutro w studiu. Dobranoc.
- Jasne. A... a co musisz załatwić? - spytałam.
- Co? Rosie, nie mogę teraz rozmawiać. Pamiętaj, jutro o 12.00! - odpowiedział Nick, a zanim się rozłączył, usłyszałam w słuchawce śmiech jakiejś kobiety. Zrezygnowana, powlokłam się do salonu. Kolejny samotny wieczór...Westchnęłam i otworzyłam barek. Wyjęłam z niego butelkę wina oraz kieliszek. Napełniłam go. Upiłam duży łyk i krztusząc się, opadłam na kanapę. Załączyłam telewizję i zaczęłam smętnie wpatrywac się w ekran. Moja radość prysła, ogarnęło mnie poczucie beznadziejności. Przebolałam jeszcze to, ze Nick musiał wyjść po południu, ale cała noc... Wyłączyłam telewizję i wpatrzona w sufit oddałam się ponurym rozmyślaniom. Przerwałam je, gdy zorientowałam się, że kieliszek jest pusty - napełniłam go ponownie i znów zaczęłam myśleć. Po opróżnieniu prawie połowy butelki odłożyłam kieliszek i skuliłam się na kanapie. Powoli zasnęłam.
Znów obudził mnie dźwięk telefonu. Powoli usiadłam, czując zawrót głowy. Odebrałam telefon. Nie byłam w stanie nawet powiedzieć "Słucham", więc tylko przyłożyłam słuchawkę do ucha.
- Rose? Gdzie ty, do cholery, jesteś?! Czekamy tu na ciebie już prawie pół godziny! I jeszcze nie odbierasz, jak dzwonię! - krzyczał Nicolas.
- A... ekhm... ja tylko... trochę się... zasiedziałam... I nie wrzeszcz tak, boli mnie głowa - mruknęłam.
- Jasne! Może jeszcze mam cię przeprosić, że przeszkadzam? - warknął Nick i dodał - Lepiej się pospiesz, nie będziemy czekać wiecznie.
Odłożyłam słuchawkę i zerknęłam na zegar - dwadzieścia po dwunastej. Przeklinając w duchu, pobiegłam do łazienki. Przeglądając się w lustrze, zobaczyłam, że mam zaczerwienione, podkrążone oczy, rozczochrane włosy i pomięte ubranie. Uznałam, że nie mam czasu na posiłek; poza tym, wciąż miałam mdłości. Ochlapałam więc twarz zimną wodą, uczesałam się i zrobiłam szybki makijaż. Wyjęłam z szafy pierwszą lepszą sukienkę i wybiegłam z domu.
W studiu byłam przed 13.00. Nick cmoknął mnie w policzek, ale widziałam, że jest zdenerwowany.
- Chodź, spotkasz się teraz z Alexem Brownem... on ci wszystko wytłumaczy i zapozna ze sztabem ludzi, którzy będą pracować nad twoją płytą - powiedział.
Chciałam jeszcze o coś zapytać, ale podszedł do nas jakiś mężczyzna. Nie był taki przystojny jak Nicolas, ale sprawiał wrażenie sympatycznego.

[img]http://i38.************/dlm74o.jpg[/img]

- Cześć. Jestem Mark Evans - przestawił się, wyciągając do mnie rękę. Ścisnęłam jego dłoń.
- Rose Hampton. Pracujesz tutaj? - zainteresowałam się.
- Tak, zajmuję się dźwiękiem... Wiesz, to ja dbam o to, żeby wszystko fajnie brzmiało...
- No, wybaczcie, ale muszę wam przerwać tą pasjonującą pogawędkę... - wtrącił Nick, po czym zwrócił się do mnie - Rose, idź już do gabinetu Alexa. Wiesz, gdzie?
-Tak.
-No to miłej zabawy - powiedział Nick, klepiąc mnie lekko w ramię. - Podobno miałeś do mnie jakąś sprawę? - zagadnął Marka i obaj wdali się w rozmowę.
Ruszyłam w stronę gabinetu Alexa. Zaczynała się moja wielka przygoda...

* * *

Kilka miesięcy później byłam już sławna. Ludzie rozpoznawali mnie na ulicy, wydałam płytę, zaśpiewałam na kilku koncertach. Pisały o mnie kolorowe pisma i portale internetowe - dokładnie tak, jak mówił Nick. Miałam też wielu fanów... było fantastycznie. Pewnego dnia w studiu podeszły do mnie moje nowe przyjaciółki - Nicole i Megan. Nicole, była tancerką - występowała też na moich koncertach, a Megan śpiewała w chórkach.
- Hej... Ta nowa piosenka jest super! - zagadnęła Nicole.
- Dzięki - uśmiechnęłam się skromnie.
- Musimy to uczcić! Dziewczyny, co powiecie na ... "Siódme Niebo"?
- Nie wiem, nie mam ochoty na zabawę...- odparłam niechętnie.
- No coś ty! Rose, musisz iść! Na pewno będzie fantastyczna zabawa! - krzyknęła Meg. Mój opór zaczął słabnąć. Właściwie... czemu nie? Jako gwiazda powinnam bawić się w klubach...
- Wiedziałam, że pójdziesz! - triumfalnie orzekła Megan, widząc moją minę - Spotkamy się o 20.00 w klubie. Pa! - dodała i obie z Nicole odeszły. W "Siódmym Niebie" było niesamowicie. Ogłuszająca muzyka, pełno dymu, mnóstwo kul dyskotekowych, reflektorów, lamp... wszystko to migało, mrugało i układało się w różne wzory - klimat był świetny. Tańcząc, straciłam poczucie czasu. A po piątym drinku w ogóle przestałam myśleć...

[img]http://i37.************/2h6d2jn.jpg[/img]

___

Pozdrawiam : )

Nyks 11.11.2008 19:09

Bardzo ładnie:) Przestaje mi się podobać ten Nick. Najpierw ta kłótnia ze ślubem, potem śmiech kobiety w telefonie, ciągle zabiegany itd. Bardzo podobają mi się zdjęcia i fabuła.
Niby długi ten odcinek, a jednak czuję pewien niedosyt. No cóż, nie można mieć wszystkiego czyż nie? Gratuluję Waszemu Trio, sama nie potrafiłabym się tak zgrać:)

Liv 11.11.2008 20:03

Nick ja zdradza ;(
Tylko ciekawe, kiedy Rose się o tym dowie...
Ale odcinek piękny :)
Nawet zdjęcia już lepsze ;)
O tekście nawet nie wspominam ;]
Dziewczyny, jest świetnie, a nawet jeszcze lepiej! :)
10/10

Callineck 11.11.2008 20:15

Ech to ja sie przyznam, że o tym Nicku myslałam dużo gorzej...
A skoro moje podejrzenia jak zwykle sie nie sprawdziły to jestem tym bardziej ciekawa jakim cudem Rose trafiła do więzienia...

Gio 12.11.2008 15:29

Dobrze, ocenię wcześniej zapowiadanym sposobem.

Ellie- bardzo podoba mi się Twój styl pisania. Jestem pod niemym wrażeniem. Ładne sformułowania, dużo opisów, a mniej dialogów. To mi się podoba :) Dla Ciebie 9.5/10, gdyż czasami tekst był taki bezpośredni (nie wiem jak to inaczej określić), taki wręcz naiwny, chciaż to zbyt mocne słowo. W każdym bądź razie ja wiem o co chodzi ;)

Cassant- Zdjęcia o wiele lepsze niż w poprzednich dwóch odcinkach tylko teraz rozwalają forum :( Zmniejsz rozmiar i daj Ellie żeby zedytowała temat i wstawiła te mniejsze. A ogólnie bardzo łądne. Użyłaś nawet efektów (przy tym pierwszym). Pomieszczenia nie sprawiają już wrażenia pustych za co bardzo duży plus. Dla Ciebie, za to, że wykonałaś bardzo duży postęp w robieniu zdjęć 9/10.

Bjork- Nieco zakręciłaś akcją, jednak myslałem, że nieco będzie trudniej. Czyż to nie jest zbyt prostę, że on jej załatwił ten kontrakt. W życiu nie zawsze tak jest. Tym razem podoba mi się już mniej i odcinek, wydał mi się taki cukierkowy :P. Dla Ciebie również 9/10.

Średnia za cały odcinek to 9,17/10. To bardzo dobra ocenka, jednak powinna was zmotywować do jeszcze lepszyszej pracy no i szybszego robienia odcinków ;) Pozdrawiam całą trójkę!

Luthiee 15.11.2008 18:16

Nie podoba mi się ten Nick! Przecież Rose jest taką wartościową dziewczyną, a ten... *cenzura* ją zdradza! Nie podobają mi się dwie rzeczy:
1. Odniosłam wrażenie, że odcinek jest zbyt cukierkowy, tak samo jak Atlantisowi.
2. Rosie ma tą samą sukienkę przy spotkaniu z Markiem i w klubie (wiem, że czepiam się szczegółów, ale taka moja natura;)). Hmm, kto wie, może jakiś blondyn uwiedzie gwiazdę w tym klubie. W końcu Nickowi się należy.
Pozdrawiam ciepło Waszą trójkę,
Luthiee.

fajniutka 16.11.2008 13:13

ten odcinek byl taki sobie. jak dla mnie troche za szybko sie to dzialo. Zdjecia sa za duze. ja osobiscie wole, gdy jest wiecej zdjec, ale to tylko moja drobna sugestia. odcinek podobal mi sie gorzej od poprzednich:/

kiedy nastepny???

aha, i jeszcze rose mowi ze wyobraza siebie z natapirowanymi wlosami, na zdjeciu tego nie widac:/

Bjork edit: Fajniutka, proszę nie pisz dwóch postów pod rząd

Ellie 18.11.2008 18:40

Dziękuję wszystkim za opinie :]
Odcinek jest cukierkowy... może... ale... zdradziłabym coś, ale nie mogę ;D

Kolejny odcinek nieprędko, bo ostatnio totalnie nie mam czasu na nic oprócz jedzenia, spania i szkoły ^^

A po drugie postaram się go maksymalnie dopracować!
Dowiecie się czegoś o Nicku ;>
ale... czy będzie to romans?

MWAHAH.
NIE POWIEM xD

Ida.Anette 18.11.2008 19:36

Bardzo mnie się podobało !
Spójny tekst, ładne zdjęcia, ciekawa fabuła...
Czego więcej chcieć ?
Super trio, przyznam.
Czekam na kolejny ocinek
<3.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:20.