![]() |
Odp: Kody i sztuczki
No okej.
Ale w 2 Był kod na wszystko nawet na najlepszą karierę. Nie lubię tak powoli zdobywać pracę.! |
Cytat:
wpisujesz kod testingCheatsEnabled true z shift klikasz na skrzynkę i masz opcje wybierz karierę oraz możesz wybrać poziom kariery |
Parę gier i programów nic specjalnego. Nawet jeśli użyjesz tego kodu na karierę to i tak nic nie da bo nie będziesz miała umiejętności potrzebnych do np awansu.
|
To wtedy umiejętności robisz za pomocą moda z mod the sims :)
ja tak zrobiłam, ustawiłam dla sima maksymalną karierę muzyczną, umiejętności poprawiłam szybko za pomocą książek, tylko występy zostały do robienia ale występów się nie nauczę, tylko trzeba je dawać i będzie git :) to samo sprawdzałam z karierą biznes i dziennikarstwem, zostają nieduże rzeczy to załatwienia jak się ma na max umiejętności. A jeśli chodzi o ten hack na szybkie uczenie: działa i nie robi problemów. Sćiągnełam wersje 4. Wystarczy czytać książke i w kilka sekund poziom 10. I w księgarni również pojawiają się nowe książki o bardzo dziwnych tytułach, dzięki którym można również gitarę, wędkowanie, malowanie i pisanie mieć na maxa. Kupujecie te książki, czytacie bo umiejętności na max :) |
przecież umiejętności nie są potrzebne do awansu!
moja simka w karierze dziennikarki ma pisanie rozwinięte na max,ale za to charyzmy ma tylko 1 punkt.mimo to osiągnęła szczyt tej kariery,wcale nie podwyższając charyzmy (a potrzebuje chyba 5 poziom tej umiejętności) najważniejsze to wypracować ten pasek,co jest obok opisu pracy.to dzięki niemu awansujemy,i cały czas ciężko pracując można zdobyć szczyt zawodu,nawet jak się nie ma o nim pojęcia. |
Chryzantem, w takim razie po co, w okienku o umiejętnościach, ileś punktów (właśnie zależnie od pracy) jest podświetlone? Moja simka jest kucharką i ma podświetlone 5 punktów, jak ich nie zdobędzie, to nie awansuje. Sim Sporotwiec również.
|
Są potrzebne bo im masz więcej umiejętności tym szybciej dostaniesz awans!
|
jakoś ja czegoś takiego nie zauważyłam...no ale skoro tak twierdzisz ;p
to i tak nie zmienia faktu,że nie są NIEZBĘDNE,żeby awansować. |
Dobrze wiedzieć, że te książki z modthesims3 też można kupić i uczyć się tych umiejętności, których się z książek nauczyć nie da. :) A ja z resztą się męczą "normalnie". Już lecę to sprawdzić. :D
Zgadza się, udało mi się wszystkiego nauczyć, ale nie ma tam książki, aby nauczyć się charyzmy. :( Niech ktoś mi napisze, czy tylko ja jej nie mam albo pod jaką nazwą szukać, bo jest fishing, painting itd, ale odnośnie charyzmy nic.... |
Jeszcze jest jedna opcja do użycia testingCheatsenabled true.
Otóż klikamy na budynek, w którym sim pracuje (gdy ten znajduje się w pracy) tradycyjnie shift+lewy przycisk myszy i wyskakują trzy opcje, m.in. opcja, dzięki której pojawia się nowa okazja dla sima. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:07. |