TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Problemy z grafiką!!! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50924)

unnami 29.06.2009 13:21

Odp: Problemy z grafiką!!!

ja mam vistę, 2gb ramui kartę troche lepszą i procesor taki sam i śmiga normalnie... znaczy nie na pełnych tylko na takich jakie mi samo ustawiło czyli połowa na średnich, coś tam na małych itp.

Angelka_96 29.06.2009 13:34

Cytat:

Napisał unnami (Post 1060973)
ja mam vistę, 2gb ramui kartę troche lepszą i procesor taki sam i śmiga normalnie... znaczy nie na pełnych tylko na takich jakie mi samo ustawiło czyli połowa na średnich, coś tam na małych itp.

A ja mam tylko 128 Mb ramu i jestem ciekawa czy muszę sobie ją dokupić żeby gra chodziła płynnie ? czy może gdzieś indziej jest problem?

ZuuZaa 29.06.2009 13:51

Cytat:

Napisał Angelka_96 (Post 1060986)
A ja mam tylko 128 Mb ramu i jestem ciekawa czy muszę sobie ją dokupić żeby gra chodziła płynnie ? czy może gdzieś indziej jest problem?

no to sie nie dziwie ze ci nie chodzi plynnie. ja na poczatku mialam 256 mb ramu i tez ledwo mi chodzila, dokupilam 1 gb i smiga mi szybciutko. wiec radze po prostu sobie dokupic ;p

Angelka_96 29.06.2009 22:00

Cytat:

Napisał LukaszLozinski (Post 1060768)
Troszkę niejasno napisałaś o posiadanej pamięci. Jeśli posiadasz 128MB pamięci systemowej, to na pewnoe Sims3 nie ruszą, jeśli natomiast jest to pamięć karty graficznej, a do tego masz sporo RAMu systemowego, to są szansę, że powinna śmigać...

Mam 512 Mb pamięci systemowej a pamięć karty wynosi 128 Mb .
Czyli mam dokupić sobie pamięć systemową żeby chodziła płynnie tak?

A tak wogóle to dzięki wam wszystkim za pomoc bez wam nie dałabym sobie rady bo nie jestem że tak powiem ''obcykana'' w tych i owych sprawach. No i dzięki za cierpliwość bo zasypałam was pytaniami :)

Wielebny 29.06.2009 23:25

Nie
masz dokupić pamięć RAM najlepiej 1gb w tedy powinno chodzić w miarę dobrze

MarekS 30.06.2009 03:48

Cytat:

Napisał Angelka_96 (Post 1060756)
''MarekS'' to nieprawda że nie obsługuje pixel shader. Obsługuje w wersji 2.0
Czy moze ktoś jeszcze mi pomóc i powiedziec czy to wina tak małej pamięci RAM czy czegos innego?
Z góry dziekuję za pomoc ; dane podałam wyżej :)

Przyznaję - moja wina:) Zasugerowałem się najpopularniejszą przyczyną kłopotów z grą i brakiem informacji o pamięci systemowej. Przepraszam:)
Musisz dokupić pamięć RAM do komputera - to nie podlega dyskusji, ale nie licz na rewelacyjne efekty. Twoja karta graficzna jest bardzo mało wydajna jeżeli chodzi o granie - dobrze radzi sobie z filmami i zdjęciami, ale nie ma "zapasu mocy" by gwarantować płynną grę. Ocenisz to zresztą sama.
Przy zakupie pamięci RAM zwróć uwagę na jej typ - pamięć DDR czy DDR2, żeby nie okazało się, że niepotrzebnie wydałaś pieniądze.
Przy okazji grzebania w komputerze obejrzyj dokładnie okolice wiatraczka chłodzącego na karcie graficznej. Według informacji z innych for często występuje przegrzanie procesora karty co daje zakłócenia obrazu i powoduje uszkodzenie karty.

Angelka_96 30.06.2009 15:20

Nie no na rewelację to ja nie liczę :)
Ale chcę żeby gra po włączeniu uruchamiała się szybciej niż teraz (5 min!)
Pozatym chcę żeby chodziła chociaż troszkę płynniej ,bo tak to wogóle nie da się grać :)
Mam więc nadzieję że karta RAM pomoże. Zadawałam tyle pytań bo nie chcę żeby pieniądze poszły na marne (nikt by nie chciał ) I mam nadzieję, że będę mogła w opcjach gry zmienić wszystko na średnią jakość a niektóre może na wysoką .... :)
Aha no i okazało się że typ karty RAM mam niestety DDR :)

mario 30.06.2009 21:40

Cytat:

Napisał Angelka_96 (Post 1061957)
Nie no na rewelację to ja nie liczę :)
Ale chcę żeby gra po włączeniu uruchamiała się szybciej niż teraz (5 min!)

Ja miałem 512 i nie dało się grać. Mam 2 GB i nie dość, że szybciutko się wczytuje, to da się pograć. ;)
Cytat:

Pozatym chcę żeby chodziła chociaż troszkę płynniej ,bo tak to wogóle nie da się grać :)
Na bank będzie lepiej chodzić po dokupieniu RAMu.

vezi 01.07.2009 13:03

to jakis przedwojenny ten komp ze 128mb ramu :D

Angelka_96 02.07.2009 16:42

hehe nie no nie jest aż taki stary :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:28.