![]() |
Odp: Czy gra mi pójdzie?
Nie wiem, gdzie są parametry dotyczące karty graficznej, szukałam w Komputer - Właściwości, ale tam jest to, co wam podałam wyżej. ;]
|
W tych właściwościach przejdź do zakładki "Sprzęt" i znajdź "Menadżer urządzeń". Potem szukaj "Kart graficzne", rozwiń i powinno być ;).
|
Oto, co znalazłam.
Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family |
No więc tak.. Procesor powinien chyba wystarczyć, RAMu akurat (na styk :D!), karta graficzna też powinna bez problemu pociągnąć (tak przynajmniej wnioskuję z oficjalnych wymagań systemowych). Tak więc zapraszamy do sklepu :D.
Przypominam, że ja tylko patrzę na wymagania systemowe, nie mam pojęcia, jak jest w rzeczywistości ;). |
Ale raczej nie będzie tak źle. Dzięki. :D
|
Cytat:
Też mam laptopa i viste, taką samą karte graficzną, ale lepszy procesor bo 1,86Ghz i wiecej RAM bo 3G i gra mi NIE CHODZI. Byłam u paru informatyków i radzili mi wymiane laptopa lub karty graficznej i procesora, bo są za słabe. Gra się zainstalowała ale simy chodzą bardzo powoli i się zacinają, nie wspominając już o błedach w grafice.. |
Mam:
System: Windows XP Media Centre Edition Procek: Intel Celeron D 3,2 GHz Grafika: Zotac GeForce 9500GT Pixel Shader: 4.0 Ram: 512 Mb Gra sie zainstalowała i włącza się ale grać się już nie da (chyba ze sie domy buduje). I tu moje pytanie: Czy zeby poprawić płynność gry mam dokupić tylko kolejne 512 RAM czy od razu 1 Gb RAM żeby mieć jeszcze 0,5 Gb w zapasie? |
Mnie się wydaje, żeby lepiej kupić więcej, ponieważ 512 to i tak prawie nic nie da.
A wiadomo, że im więcej masz to gra chodzi płynniej. ;] |
Oczywiście, że lepiej opłaca się więcej. Pamięci są teraz bardzo tanie, jednak baardzo przydatne ;). Kup sobie kostkę 1GB, a najlepiej 2GB, a gra powinna chodzić super :D.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:15. |