TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Wspominamy The Sims 2... (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51206)

Savigge 26.02.2011 12:27

Odp: Wspominamy The Sims 2...

A ja miałem 8 lat :>, choć u kuzynki grałem w 2005 roku. A u mnie było tak:

16.05.2008 Piątek Urodzinki
Raniutko, ok. 6 wstałem se jakby nigdy niby nic i stanąłem na czymś ostrym, no ja patrze a tu Simsy 2 leżą . Wstaję, instaluję i się skończyło inst. Wchodzę do Miłowa, i tak sobie wyliczam do której wejść rodzinki i padło na Ćwirów, gram, gram i była noc i tak sobie jeżdżę po parceli i były DUCHYY! Chyba Kornelia, ale nie wiedziałem co to jest i weszłem do Werony i wszedłem do Kapuletów i noc i duchyy i wtedy się skapnąłem że to duchy

hellraiser 26.02.2011 13:32

Ja pamiętam jak pierwszy raz grałem w 2...
Moja siostra przyniosła pirackie Simsy od koleżanki, zainstalowaliśmy i zaczęliśmy grać. Stworzyliśmy pierwszą naszą rodzinę, była to moja mama, tata, ja, ona, kuzynka, druga kuzynka, kuzyn (wszyscy za wyjątkiem rodziców było rodzeństwem :D). Chcieliśmy wybudować dom, ale crack był zdupczony i nie można było nic budować :(
Jak wyszło TS3, to porzuciłem Dwójkę na około 1,5 roku. Teraz znowu ją zainstalowałem, pożyczyłem sobie dwa dodatki (OŻ i CW) i jest gites majonez, w TS3 nie gram w ogóle.

Candle 26.02.2011 14:09

pamiętam jak dostałam The Sims 2 pod choinkę, później jak instalowałam zachwycałam się nie tylko pudełkiem, ale również grą podczas instalacji i ciekawostkami :).
A i pamiętam jeszcze moją pierwszą rodzinkę. Była to kobieta, oraz mężczyzna. Ja uważałam ich za małżeństwo, lecz niestety przekonałam się, że są tylko lokatorami gdy kupiłam im jedno łóżko :0. No i jeszcze wpadłam w manię kupowania. Kupiłam sporo drogich i czasem nieużytecznych rzeczy zapominając o lodówce :).
I jeszcze pamiętam, jak już wszystko skończyłam i chciałam, aby coś zrobili ( była pauza, której nie umiałam wyłączyć;)) a jak się nie ruszali mało co się nie popłakałam. Wyszłam z tej rodziny i postanowiłam wejść do samouczka :) (mądra ja, zamiast najpierw do samouczka potem tworzyć rodzinę,to ja na odwrót :))

miłośniczka zwierząt 09.04.2011 10:31

Ja pamiętam jak, od brata na gwiazdkę dostałam the sims 2 zwierzaki, a wcześniej miałam pożyczone od niego nocne życie i jak, zainstalowałam zwierzaki i zrobiłam sobie rodzinkę. Samotną simkę która albo zaszła z jakimś simem w ciążę albo jej adoptowałam dziecko dokładnie już, nie pamiętam. I miała 2 psy później te psy postarały się, o młode i miała więcej dokupiłam jej jeszcze jednego dorosłego psa i kota, a ten jej syn był wtedy już, dorosły mieszkali na przedmieściu w Miłowie. Długo nimi nie grałam jak, simka zbliżała się do śmierci to skasowałam rodzinkę ponieważ mi się znudziła. wiele miałam rodzinek które miło wspominam, czasem jeszcze sobie gram w the sims 2 ale, to już nie to samo. Pamiętam jak, zrobiłam simkę dorosła z nastoletnia córką i ta simka otworzyła domowe przedsiębiorstwo i sprzedawała rzeźby to też, była fajna rodzinka którą krótko grałam.

patryk916 09.04.2011 11:09

Raz(dodatek:na studiach)nie posprzątałem śmieci(ktoś wywalił) i zaplęgło się robactwo.Simka złapała chorobę a teraz w Akademii Klasycznej stoi już tylko jej nagrobek(w tym samym dniu przyszedł KOMORNIK!)

Marcin07 12.11.2011 17:30

Pierwsze uruchomienie jakieś z 7 dni temu, dziś nie mam już tej gry na kompie :D W ciągu tego czasu: stworzyłem czterech dorosłych współlokatorów oraz trzy psy, budowałem Miłowo wstawiając różne domy i parcele, potem wprowadziłem moją "rodzinkę" do jednego z domów w którym też zacząłem remont i kupowanie mebli itp. Gdy poznałem wszystkie mechanizmy, ruchy,reakcje i zachowania wszystko mi się znudziło, odpychało mnie też to że mimo że mi się znudziło to ciężko było odejść od tej gry - taki zabijacz czasu. Zdecydowanie zbyt długie ładowanie wszystkiego ;/ także irytowało. Granie bez celu...
Ale mimo wszytko fajnie będę wspominał pieski jakie miałem, moich simów i ładnie zmieniającą się pogodę i klimat bo pamiętam że jak byłem młodszy to zawsze chciałem pograć w tą grę, choć domyślałem się że szybko mi się znudzi.

Zielona Herbata 15.11.2011 13:02

Kiedy pierwszy raz zagrałam,miałam chyba 7,8 lat Strasznie lubiłam grać w dwójkę,czasem budowałam własne parcele publiczne,ale simsy miałam z internetu ściągane. To były fajne czasy... :)

zuzapets 20.12.2011 15:54

Kiedyś jak miałam chyba 10 lat;) to grałam z moim przyjacielem w the sims 2 i graliśmy chyba rodzinką Ćwir i w nocy powychodziły duchy;) ach te simowe czasy xDDDD

Estella Sanchez 21.12.2011 06:59

A ja nadal gram w ts2. Pierwszy raz grałam w Simy chyba w 2007 roku, zainstalowała je na kompie mojego chłopaka i nie mogłam się odkleić :D wszystko było nowe, cudne, tyle możliwości ( a miałam chyba tylko podstawę i NS, nawet NŻ jeszcze nie :D).

Potem kupiłam sobie własny komputer , specjalnie wybierałam taki, który spełniał wymagania do simów. I doopa. Karta graficzna się pogryzła z grą i nie miałam ścian. Tylko simy i meble. Jak można przypuszczać szybko mi się znudziło :D

Pamiętam za to pierwszą simkę, nie wiem jak się nazywała, ale była studentką i była prześliczna :D

LovettBon 21.12.2011 17:34

Miałam 10 lat :D To był mój pierwszy raz, gdy grałam w Simsy (pierwszej części w ogóle nie znałam). Zrobiłam rodzinkę Wróblewski i byłam wkurzona dlaczego kobieta też ma Wróblewski, a nie Wróblewska ;p Wprowadziłam ich do jakiegoś domku i nie wiedziałam co robić jak mi krzyczały że są głodne, poddałam się i włączyłam samouczek :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:28.