TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52908)

Wampirencja 25.11.2009 21:48

Odp: Pytania i Odpowiedzi

Cytat:

Napisał Simons (Post 1159152)
Interesuję mnie jakie nowe nasiona będzie można szadzić (lub czy w ogóle będzie można) i czy one wliczają się do umiejętności ogrodnictwo??

Nowe dochodzą śliwka, granat, wiśnie, dwa rodzaje winogron, pomelo. Chyba niczego nie pominęłam, ale pamięć już nie taka jak w młodości...
I no tak, tak, potrzeba odpowiedniego poziomu ogrodnictwa aby je zasadzić!

nmin 25.11.2009 21:49

Cytat:

Napisał Simons (Post 1159152)
Interesuję mnie jakie nowe nasiona będzie można szadzić (lub czy w ogóle będzie można) i czy one wliczają się do umiejętności ogrodnictwo??

Są dwa nowe rodzaje winogron, poza tym WYDAJE MI SIĘ, że w podstawie nie było wiśni, granatu, limonki, śliwek, i coś jeszcze chyba pominęłam, wiem, że w ogródku mam więcej... A uprawia się je normalnie w ogródku, więc ogrodnictwo wzrasta.

rocktechnika 25.11.2009 21:59

A nasiona nowych roślin skąd się bierze? W SV lub Riverview znajdę je "na mieście", czy należy ich szukać w krajach wakacyjnych? Byłam już we wszystkich trzech, ale prawdę mówiąc ani nie widziałam tych nowych roślin rosnących gdzieś, ani nasion nie znalazłam...

Levkoni 25.11.2009 22:10

To słabo szukałaś, nowe rośliny rosną sobie np. przy domkach, można je też kupić u sprzedawcy jedzenia... ;]

Ilona 25.11.2009 22:25

sa cztery rodzaje winogron,wpisz kod buydebug i zobacz

nmin 25.11.2009 22:42

Ja mam tylko owoce i warzywa kupione w sklepach + kilka znalezionych przypadkiem nasion rzadkich i wyjątkowych, zobaczymy, co z nich wyrośnie. Nie szukałam jakoś gorliwie ;)

rocktechnika 25.11.2009 23:16

Faktycznie jakoś się za nimi nie rozglądałam wielce ;) Będę patrzeć dokładniej, jak zdobędę trochę dłuższe wizy, bo 3 dni to stanowczo za mało! :

Searle 26.11.2009 08:13

Na jaką przynętę można złowić rybę Doitsu Koi? I gdzie w Chinach najbardziej biorą?

Chloé 26.11.2009 10:42

@Searle dowiesz sie tego z książek wędkarskich kupionych na miejscu, a łowić można wszędzie gdzie skaczą ryby, smocze źródła są fajnym miejscem.

Searle 26.11.2009 12:10

Dzięki Bindi.

A co daje nagroda szczęścia życiowego - Sen w transie medytacyjnym?
Myślałam, że simce będzie wolniej spadała potrzeba snu, ale się myliłam. Jak medytuje, to też energii nie przybywa.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:37.