![]() |
Odp: Gracie z opcją "Wolna wola" ?
Zawsze gram bez wolnej woli.
Przeglądając temat zauważyłam, że dużo z Was pisze, że simy bez wolnej woli stoją w miejscu jak kołki i czekają na polecenie... U mnie się to nie zdarza :D Nawet przy 6-7-osobowej rodzinie daję sobie radę i moje simy wcale się nie nudzą. Po prostu często przełączam się między mieszkańcami i kiedy widzę, że kolejka poleceń u któregoś sima dobiega końca, prędko wyznaczam następne czynności do wykonania. Reasumując: z wolną wolą gra mi się o wiele gorzej. Simy o wiele za często tracą czas na pierdoły (granie w SSX, wielokrotne okupowanie lodówki, zabawy ze zraszaczem), zamiast zająć się czymś naprawdę pożytecznym. |
Bez wolnej woli,bo zawsze robią coś głupiego zamiast to co powinny :O
|
Gram bez opcji 'wolna wola'. Dlaczego? Jak już pisali moi poprzednicy, nie lubię, kiedy simom co chwilę w pasku zadań wyskakuje jakaś bezsensowna czynność. Nawet, gdy mój sim nie ma przez jakiś czas zaprogramowanego zadania (nie często się to zdarza ;) ) nie stoi jak kołek
Z drugiej strony rozumiem tych co włączają tą opcję przy licznej rodzinie ;) Ja raczej nie tworzę wielkich rodzin, dlatego z tego nie korzystam. Wolna wola jest, moim zdaniem, niepotrzebna, bo ta gra jest właśnie po to, żebyśmy to MY kierowali postaciami, prawda? ;) |
tylko z wolną wolą...
kiedyś w 1 grałam bez i mocno mnie wkurzali i niby robili głupie rzeczy, ale potem grajac chyba u kolezanki jakos sie przyzwyczaiłam do grania z i tak mi zostało teraz nie wyobrazam sobie grania bez o_o sami jedza, sami chodza do sracza, sami chodza do pracy... juz sie przyzwyczailam do tych ich odchyłów, kiedy mechanik zaczyna malowac, nie zwroce na to uwagi i potem nagle ma karte wstepu do klubu artystów wkurza mnie tylko jak chca scielic łóżka, bo nie wiedziec czemu, skasowanie tej opcji nic nie daje. w jednej rodzinie, ktora mieszka w 4 poziomowej willi bez windy z bardzo niekomunikatywnie rozmieszczonymi schodami, ludki potrzebuja ok. pół godziny na obrot z podwórka na poddasze (gdzie jest jedna z sypialni) i z powrotem~ |
Cytat:
@down: Cytat:
|
Cytat:
ze mna sie zdradzaja, rodza dzieci i milion roznych rzeczy, bez ktorych by umarli :) dodam, ze gram glownie wieloosobowymi familiami, do tego wszystkie sa kilku pokoleniowe dla mnie samą frajdą są te wszystkie pokolenia i miksujace sie geny całej okolicy ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
|
nom
sami, debile, nie zadzwonia do sklepu z jedzeniem/po pizze i umra z glodu, albo jakies beztalecie wznieci pozar i wszyscy umra w 1 bardzo czesto zostawialam ludziki, zeby sobie sami zyli, kiedys przychodze, a tu wszystkie Ćwiry poumierały, bo spaliła się lodówka ;o |
Ja zależnie od sytuacji, czasem używam z jednym simem, czasem nie z 7-osobową rodzinką. Aktualnie mam włączoną wolną wolę.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:35. |