TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Aktualizacje gry (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63483)

anie_1981 28.03.2012 14:25

Odp: Aktualizacja 1.33

Kiedyś już robiłam test grania z modami i bez, i większej różnicy nie widziałam, może tylko obiekty w katalogach i w CAS szybciej się ładowały. Wtedy chodziło o problemy ze znikaniem Simów, po instalacji Po Zmroku. Od instalacji Pokoleń gra ma swoje przycinki co jakiś czas. Owszem, zdarzają mi się czasem problemy techniczne, ale to są krótkie epizody, generalnie narzekam tylko na lekkie przycinki. Przecież gdybym miała ciągle jakieś problemy, to bym tą grę dawno wyrzuciła... Co do błędów EA, to są i temu nikt zaprzeczyć nie może... Łata 1.29 popsuła galop koni, gdy mają 10 pkt wyścigów, i tak jest czy ma się mody, czy nie. Ryb z Po Zmroku nie widać w akwarium z Nowoczesnego Apartamentu, a ryb z Zostań Gwiazdą nie widać ani w akwarium z NA, ani w akwarium z PZ... tak też jest czy ma się w grze mody, czy nie, więc nie rób teraz z EA świętoszków... Informatyczką nie jestem, ale coś tam wiem, a jak mam przed oczami proste porównanie grania z modami i bez, to mogę widzieć wynik czarno na białym, i do tego papierek na informatyka mi potrzebny nie jest :)

A wracając do tematu, bo to nie jest temat pt. "Grać z modami, czy bez?", to sama miałam problem z łatą 1.32, a instalowałam dużą łatę, i miałam za dużo kropek kolorów skóry w CAS. Teraz, po reinstalacji całej gry, i pominięciu łaty 1.32, mam normalną ilość kolorów skóry. Na razie trzeba omijać duże łaty i instalować te małe. I od razu zaznaczam, że gra chodzi mi teraz nieco płynniej, a w opisie łaty było napisane coś o poprawieniu stabilności... Co do modów, to mam je takie same i tyle samo, co przy łacie 1.32, więc teoria problemów przez mody... odpada ;)

Analisse 25.04.2012 16:37

Mi gra jakby nie widzi tej aktualizacji (chyba).
Jak daje w grze na zaloguj żeby korzystać z simportu to wyskakuje błąd, pisze że musze zaktualizować grę do najnowszej wersji żeby móc się zalogować.
Jak wchodze w launcher to pokazuje że jest 1.33 przy podstawie.

Ilona 25.04.2012 18:53

spróbuj najpierw włączyć Origin,a dopiero później uruchom program startu,przynajmniej u mnie inaczej gra nie działa,jeżeli nie jest włączony Origin,może jest tez potrzebny do wysyłania simow przez ten simport czy jak to się tam zwie

Searle 27.04.2012 12:46

Cytat:

Napisał Ilona (Post 1516379)
ja pobrałam aktualizacje stad http://games.softpedia.com/progDownl...oad-43741.html ,pierwszy plik dla wszystkich regionów i gra mi śmiga bez problemów,aktualizowałam z 1.32 na 1.33

Po pobraniu łatki z tego linku wyskakuje mi dziwny błąd:

>SetupNew\setup.cpp (140)
PAPP:
PVENDOR:
PGUID:
$
@Windows XP Service Pack 2 (2600)
IE Version: 6.0.2900.2180

Liczyłam na tę łatę, bo myślałam, że rozwiąże mój problem z niedziałaniem modów w grze.

Anulaa89 30.04.2012 19:20

Dlaczego nie masz Windows xp Service pack 3?! Pobierz jak najszybciej, bo to bardzo potrzebne - nie mówię tu tylko o simach . A co do łaty to nie narzekam na nią :) naprawde poprawia stabilność gry. Plus do tego moj ukochany awesomemod i gra hula jak ttralala

ps ja aktualizacje pobieram stąd: http://widowmaker.kiev.ua/sims3updates.php

anie_1981 30.04.2012 23:51

No z tym dodatkiem do Windowsa, to bym nie powiedziała czy to aż takie ważne (nie widziałam różnicy). Powiem więcej. Jak kupowałam kompa, to brakło mi kasy na Windowsa, a kumpel akurat nie używał Win XP HE sp2, to mi pożyczył. Komputer śmigał jak marzenie. Ale kumpel w końcu naprawił kompa i musiałam mu windka oddać. Kupiłam Windowsa XP HE, ale już nie było w sprzedaży sp2 i musiałam kupić sp3... Rany jakie też miałam problemy z kompem... Dźwięk się co chwile wieszał, nie szło zmusić mojej zintegrowanej z płytą główną karty dźwiękowej do działania z tym Windowsem! W końcu kupiłam kartę dźwiękową i przestałam korzystać z tej zintegrowanej. Dlaczego to mówię? Bo czasem nie warto na siłę mieć najnowszej wersji programu...

Anulaa89 01.05.2012 15:16

Mówcie i róbcie co chcecie, bo Polska to wolny kraj, ale ja jestem z wyształcenia technikiem informatykiem i z naszym gościem od specjalizacji nie było przelewek i byle matoł nie miał szans na to aby skończyć szkołę. A Service Pack 3 nie wyszedł bez powodu i można się w niego przecież zaopatrzyć za darmo - co innego gdyby trzeba było płacić to już inna kwestia że możnaby było uważać że Microsoft chce zarobić. Ot co bez niego wiele programów nie chodzi jak należy. Nie wspominając już o bezpieczeństwie systemu, który i tak nawet z SP3 jest narażony a co dopiero bez tego. Ty może nie widzisz różnicy, ale nie musisz jej widzieć gołym okiem :)

Ps czasem karty dźwiękowe wariują i to nie z powodu doinstalowania SP3 - to już urok Zintegrowanego sprzętu - nawiasem moja zintegrowana karta dzwiękowa hula jak tralala, podczas gdy mój szwagier musiał sobie zakupić nową. Może miałaś coś ze sterownikami.

Pamiętajmy, że zazwyczej problemy stwarzamy my sami chcąc coś zrobić na szybkiego lub przez nieuwagę klikając na coś nawet nie czytając informacji. Mówię z doświadczenia bo np. wykręcałam się tacie że to nie ja psułam mu kompa tylko sam się zepsuł albo jakiś program sam się zechlał :D - albo że to napewno wina jakiejś aktualizacji systemu. Co do wersji programu - owszem czasem nie warto - ale tu mowa o systemie operacyjnym. Wyobraź sobie, że pracujesz na wersji XP bez żadnego SP to raczej by Cię krew zalała :). Ja mam płytkę z najstarszą wersją xp-ka chyba i ojjj uwierz o niebo lepiej jest po zainstalowaniu SP3. Ale nie o tym mowa w wątku. Więc nie będę się już rozgadywać.

Edit:

Ten błąd powstaje, gdy system nie może znaleźć pliku źródłowego, aby skopiować go do folderu tymczasowego. co oznacza, że nie może odczytać jakiegoś pliku z katalogu instalacyjnego.
Możliwe, że wystąpił jakiś błąd podczas pobierania pliku aktualizacji. Jedyne co pozostaje to spróbować pobrac aktualizacje z innego miejsca i sprawdzić czy nadal masz ten problem.

anie_1981 02.05.2012 16:03

Ja jak instaluję Simsy, to po prostu instaluję po kolei dodatki i aktualizuję podstawkę płytą. Jest to chyba najszybszy i najwygodniejszy sposób. Oczywiście po zainstalowaniu Showtime zainstalowałam łatę 1.33, ale w wersji małej, czyli łata 1.31 - 1.33. Gra działa poprawnie. Obecnie nie mam z nią większych problemów.

A co do systemu, to wykształcenia informatycznego nie posiadam, ale zajmuję się sama swoim kompem od lat, i na poziomie instalacji systemu\programów sobie radzę. No gorzej by było jakbym np. miała grzebać w rejestrze czy coś w tym guście. No i na sieciach się kompletnie nie znam :P Jednak potrafię "czysto" zainstalować Windka, kompletnie i bezproblemowo. I tak jak pisałam, SP2 działało OK, a SP3 już nie za szczególnie. Ale ta płyta główna ma już taką okropną tą kartę dźwiękową... Oczywiście szukałam nowszycgh sterów w necie ale nic nie dały. Teraz wszystko jest OK, ale jak korzystam z przeglądarki internetowej Mozzilla Firefox, to mi się cały komp wiesza. Ale to kompletnie, zero reakcji na mysz czy klawiaturę, pozostaje tylko restart przyciskiem. Na innych przeglądarkach jest OK, więc na razie korzystam z Opery. Mam tak od wymiany grafiki na lepszą.

Anulaa89 02.05.2012 21:23

Ja również aktualizuję grę w ten sposób co Ty + jak wychodzi nowa łata a nie ma jeszcze dodatku to wtedy już trzeba pobrać, bo przecież nie reinstalujemy gry przy każdym wychodzącym dodatku hehe :D. Ja nie reinstalowałam gry jakoś od roku ponad hehe :D. ( bo wtedy musiałam bo robiłam backup partycji systemowej hehe).

Ja też z Firefoxem mam problemy. Jeszcze nie rozszyfrowałam dlaczego ale nie tyle się wiesza co okropnie zmula. Choć też się parę razy wieszał - podczas pobierania wtyczek i czegośtam jeszcze. Ja korzystam z Google Chrome i bardzo sobie chwalę tą przeglądarkę. Teraz takie czasy, że każdy (prawie) się potrafi zająć kompem w ten sposób o jakim mówisz. Mnie czasem takie dzieciaki z podstawówki zadziwiają swoją wiedzą :). Ja w ich wieku tego nie wiedziałam nieraz :D. Cóż technika idzie do przodu a my musimy podążać za nią hehe :D.

Ilona 04.06.2012 17:23

Aktualizacje gry

Aktualizacja 1.34
Aby zainstalować niniejszą aktualizację, uruchom grę i użyj zakładki „Aktualizacje” w programie startu.

Niniejsza aktualizacja gry zawiera następujące zmiany:

Pokolenia

Nazwy parceli z Pokoleń nie będą wyświetlały tekstu debugowania, kiedy odinstalujesz Pokolenia.

Zostań gwiazdą

Usunięto błąd, który powodował ponawiające się rozpalanie ugaszonych ognisk stworzonych przez Jednorożce.

Aktualizacje ogólne

Dodatkowe poprawki błędów i ulepszenia istniejących funkcji.

Przed zainstalowaniem aktualizacji gry The Sims™ 3, dodatku lub pakietu dobrze jest zastosować się do poniższej listy czynności w celu zapewnienia optymalnego działania gry.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania w związku z poniższymi krokami, odwiedź forum pomocy technicznej w oficjalnej społeczności The Sims™ 3 dostępne pod adresem http://forum.thesims3.com/jforum/forums/show/10.page.
Krok 1: wyłącz materiały modyfikowane
Materiały modyfikowane to wszystkie obiekty, które nie pochodzą z oficjalnych aktualizacji gry The Sims™ 3, The Sims™ 3 Store, dodatku lub pakietu. Materiały modyfikowane zostały stworzone przez osoby trzecie i nie są kontrolowane przez Electronic Arts lub zespół projektantów The Sims™ 3 oraz mogą nie działać z nowymi aktualizacjami. Materiały modyfikowane mogą spowodować nieprzewidywane zachowanie gry lub uniemożliwić jej działanie.
Aby wyłączyć materiały modyfikowane, cofnij wszystkie czynności, które doprowadziły do zainstalowania tych materiałów, w celu przywrócenia stanu gry bez modyfikacji. Jeśli materiały te zostały umieszczone w folderze z grą The Sims™ 3, przenieś je do innego folderu znajdującego się poza folderem z plikami The Sims™ 3. Folder z plikami The Sims™ 3 możesz znaleźć porównując ze ścieżkami dostępu podanymi poniżej:
Folder z plikami Windows: C:\Documents and Settings\UŻYTKOWNIK\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3
Folder z plikami Mac: Użytkownik/Dokumenty/Electronic Arts/The Sims/
Po zainstalowaniu oficjalnej aktualizacji możesz ponownie włączyć materiały modyfikowane. W razie wystąpienia problemów wyłącz je ponownie, aż ich projektant zaktualizuje materiały, aby działały z oficjalną aktualizacją, dodatkiem lub pakietem.
Krok 2: wykonaj kopie zapisanych plików
Zawsze warto wykonywać kopie zapisanych plików przed zainstalowaniem dodatku, aktualizacji lub pakietu. W tym celu skopiuj foldery „.sims3”, znalezione w folderze Saves, na pulpit lub do innego folderu.
Folder z zapisanymi plikami The Sims™ 3 możesz znaleźć porównując ze ścieżkami dostępu podanymi poniżej:
Folder z plikami Windows: \Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\Saves
Folder z plikami Mac: Użytkownik/Dokumenty/Electronic Arts/The Sims/Saves
Po zainstalowaniu aktualizacji uruchom grę, aby sprawdzić, czy zapisane gry nadal działają poprawnie.
Krok 3: poczekaj na zakończenie aktualizacji
Aktualizacje bywają dość duże i ich pobranie oraz zainstalowanie może potrwać dłuższą chwilę. Anulowanie aktualizacji przed jej ukończeniem może spowodować niespodziewane problemy, zawsze więc lepiej jest pozwolić na jej całkowite dokończenie. Nie zamykaj programu startu, dopóki nie pojawi się informacja o zakończeniu instalacji, ponieważ spowoduje to anulowanie aktualizacji.

źródło http://www.thesims3.com/community/ne...2012#576591876

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:00.