TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - wrażenia z gry (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63971)

kacperprze 13.09.2012 21:30

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - wrażenia z gry

Czas na mnie
Na początek stworzyłem wszystkie cztery stwory
odpadł wampir chociaż może w przyszłości pogram, wkurzyło mnie to że trzeba prosić o napicie się krwi
pozostała trójeczka była taka sobie
Najbardziej podoba mi się wilkołak
Szybko się znudziłem więc stworzyłem nową rodzinkę Wilkołaka i Czarodziejkę :)
Także po pewnym czasie się znudziłem ale to dlatego że się zapędziłem i od razu 2 dzieci
Następnie stworzyłem Wilkołaka który poślubił wróżkę (najpierw była człowiekiem) (Nrass)
Stworzyłem nowy domek w stylu nowoczesnym (może kiedyś wrzucę zdjęcia)
Wilkołak jest bardzo fajny (ściągnąłem nowe skiny)
Gra jest fajna warta polecenia
tylko wkurza mnie to że nie da się stworzyć np. Wilkołako-czarodzieja :(

Krashan 14.09.2012 07:03

Być może moje problemy z zombie powoduje ogrodzenie całej parceli wysokim murem w efekcie żadna "bestyjka" nie jest w stanie wejść na jej teren, stoją tylko całymi dniami pod murem, tudzież spawnują się w różnych lokacjach odwiedzanych przez moich simów.
Znalazłem jednak sposób na definitywne pozbycie się problemu, w opcjach ustawień gry całkowicie wyłączyłem pełnię księżyca, teraz mam spokój;)

Zróbcie postać dżina, granie nią jest całkiem, całkiem, można jednym poleceniem wysprzątać cały dom w ciągu sekundy i to bez względu na jego rozmiar, albo wyczarować sobie jedzenie.
Najciekawsza zdolność dżinów to zaczarowanie simów, dzięki temu zyskujemy pełną kontrolę nad dowolnym napotkanym w grze simem, chyba nie muszę tłumaczyć jakie do daje możliwości;)

Aperlaxive 14.09.2012 12:29

@up Dobry pomysł:)

A tak w ogóle, jak uważacie co jest lepsze Wróżki czy Wilkołaki?

Laselight 14.09.2012 12:39

Chyba wilkolaki choć jeszcze nimi nie grałam.

Anulaa89 14.09.2012 13:46

Ja powiem tylko, że podoba mi się ekran ładowania, niekóre obrazy, meble te takie jakby wilkinowe. Tak to mi się nie podoba za bardzo. Jestem rozczarowana miastem. Myślałam, że będą ładniejsze widoki :P. Mnie się wydaje czy tam nie ma biurowca? Ehhh ://

easey 14.09.2012 14:07

No rzeczywiście ekran ładowania jest ładny ;P

nmin 14.09.2012 15:58

Cytat:

Napisał Ashelly (Post 1579657)
A tak w ogóle, jak uważacie co jest lepsze Wróżki czy Wilkołaki?

Właśnie od tych dwóch postaci zaczęłam grę i chociaż nastawiałam się raczej na historię wilkołaka, bardziej polubiłam wróżkę. Wilkołaki są rozczarowujące, historie o tych stworach nastawiają na postać osoby zniewolonej swoim wilkołactwem, a w TS3 widzimy człowieka, którego praktycznie jedynym problemem jest niemożność powrotu do swojej postaci, gdy trwa pełnia. Może spać jeśli zechce, jeść co chce i kulturalnie się zachowywać. Poszłam takim do parku, kazałam warczeć na przypadkowo spotkane osoby, żeby mieć namiastkę konsekwencji bycia potworem, ale to nie to samo.

Chwalisława 14.09.2012 16:13

Dopiero od dzisiaj mam NZTŚ. Własnie przestał grać. Na razie jestem w miarę zadowolona. Może dlatego, że nie widziałam pełni, innycj stworzeń paranormalnych itp. Mam nadzieję, że jeśli pogram trochę dłużej to się bardziej przekonam do gry. Na razie jest ok. Stworzyłam sobie wróżkę i czarodziejkę, ale mam zamiar pograć sobie wszystkimi stworzeniami po trochu. Czy te zombie są bardzo uciążliwe? Ponieważ nie mam edycji limitowanej tylko normalną.

Rosemarie 15.09.2012 14:34

Mam ten dodatek od paru dni, ale praktycznie teraz dopiero mogę pograć w spokoju, w tygodniu nie mam na to czasu. Na pierwszy ogień wzięłam wampira i wilkołaka. Uwielbiam wampirów, w książkach, w filmach, ale w grze już mniej. Wkurza mnie, że wampir musi znać jakiegoś sima trochę lepiej, żeby się od niego napić. Liczyłam, że to hipnotycznie spojrzenie załatwi sprawę, ale oczywiście tak nie było. U wilkołaka natomiast jest za mało opcji: aportowanie czy drapanie futra? Co to ma być? Podstawówka? Plusem są meble i ciuchy - straszliwie mi się podobają. Obecnie gram wróżką, ktora jest w ciąży z wampirem. ;) Ciekawa jestem czy dziecko urodzi się wampirkiem, czy wróżką. Szkoda, że nie ma hybryd! Spiknęłabym wampira i wilkołaka, a w efekcie miałabym hybrydę Klausa (kto ogląda pamiętniki wampirów ten wie). Czarownicę przetestuję kiedy indziej, żeby dodatek od razu mi się nie znudził. Miasto jest takie rozczarowujące, naprawdę szkoda gadać, jedynie cmentarz ma odpowiedni klimat. Zombie mnie irytują, tylko mojej wróżce ogród wyjadają, także muszę ich resetować, na szczęście pojawiają się może jedno, a najwyżej dwa na raz. Kościlda jest świetna. <3 Niezaprzeczalny plus. Nowe cechy są też całkiem, a szczególnie "stosowny". Wybrałam ją dla wampira i po prostu świetnie się przedstawia w "stosownym stylu". To chyba ode mnie tyle, jak pogram więcej to coś napiszę. :)

Laselight 15.09.2012 14:51

Ja z cech lubię nocnego marka. W nocy.ma + do nastroju. Zadumany - super opcje.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:39.