![]() |
Odp: Simy od Muff
Ten efekt niedomkniętych ust mi się nie podoba. Zwłaszcza na przybliżeniu twarzy źle to wygląda.
|
Re: Simy od Muff
Prześliczna :O Jedyne co to nie podoba mi się tylko szminka. Kolor jest w porządku, tylko te zęby :/. Śliczne piegi, skin, soczewki. Uwielbiam ten płaszczyk :)
|
Simka jest śliczna, podoba mi się.
Tylko usta i buty mi nie pasują, a tak to jest ok. 9/10 |
Trochę ciężko mi ocenić przez boczne światło, ale ogólnie wydaje się być całkiem ok :D
Na pewno nie podoba mi się mejkap oka, nie lubię tak spiczasto zakończonej kreski w wew. kąciku :D Być może dolna warga delikatnie zbyt gruba i nos trochę spiczasty :D Fryzurka na plus, trochę dziwnie skrojone ubranie (szczególnie te kieszenie), ale tragedii nie ma :D Daję jej 8/10 :D |
Podoba mi się w niej wszystko oprócz ust. Ma je jakoś tak dziwnie, nienaturalnie wydęte, może kąciki jej ust są zbyt głęboko.
Ale pomimo to jest świetna i wygląda seksownie jak na policjantkę. :D Podoba mi się fryzura - lubię takie wysokie kucyki, makijaż też jest w moim guście. |
No hej ;) Simka cudna, jest taka słodziutka a zarazem wygląda na twardą laskę :D Ogólnie buzia cudowna i te piegi *.* Makijaż super, bardzo lubię takie mocne krechy!
Ubranko z butami mi się średnio podoba, ale pasuje do niej :) I tak jest śliczna :D |
Wybacz, ale nie podoba mi się prawie żadna... Ciężko mi to mówić, naprawdę. Przyjrzałam się wszystkim dokładnie, porównałam sobie zdjęcia i prawie każda wygląda tak samo. Już wyjaśniam, dlaczego tak myślę.
1. Wszystkie mają pociągłą twarz, oprócz tej cukierkowej i blondynki w krótkich włosach - mogłabyś trochę poeksperymentować, bo mam wrażenie, jakbyś cały czas robiła te simki tylko na jednej i zmieniła im parę szczegółów, jak oczy czy usta 2. WIELKIE OCZY... Po prostu są przerażające! Szczególnie u tej tutaj - aż tęczówka się przez to popsuła, wygląda to niezdrowo, nawet jak na simsy 3. Nosy. Nie dziwię się, że mogą ci nie wychodzić, bo jak dla mnie sztuką w simsach jest zrobić przyzwoity nos :) Nie wyglądają tak podobnie, i to jedyna rzecz, jaką lubię w twoich simkach 4. Te i te - czyżby za dużo botoksu? ;) U tej pierwszej strasznie wyglądają, a przy tej drugiej - nawet nie oceniam, bo nie wiem, czy to wina zastosowania tej pozy czy takie jej zrobiłaś Najbardziej spodobały mi się dwie simki: czarnulka i Kiley (? wybacz, jak przekręciłam :P). Ta druga jest najlepsza ze wszystkich. A ta - wybacz, ale wyszła tragicznie, okropnie mi się nie podoba. Wygląda staro, bo pewnie za bardzo zagłębiłaś kąciki przy nosie (czy jak to się tam zwie), w dodatku ta wysuniętą szczęka niszczy wszystko. I te oczy! Są chyba największe ze wszystkich! :D Jej jedyny atut to usta, które z kolei mają źle dobraną szminkę i nie pasują do tak wysuniętej szczęki (chodzi mi o proporcje). Przede wszystkim myślę, że mogłabyś rzucić sobie konkretne wyzwanie. Na przykład postarać się zrobić simkę z takim nosem i szczęką (Lea Michele), taki nos (Amber Riley) też mógłby ciekawie wyjść, lub na przykład zrobić simkę na takie podobieństwo (Naya Rivera) :) Niestety, według mnie poniektóre są naprawdę do siebie aż za bardzo podobne, to daje po oczach. Nie przejmuj się za bardzo i rób dalej swoje simki - albo coś nowego, jak ci proponuję, albo nadal w swoim starym stylu - to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. :) I tak przy okazji: wstawiaj zdjęcia z CAS, albo jakieś konkretne ukazujące całe ich twarze, bo naprawdę ciężko mi jest ocenić, jak są np. w takiej lub w takiej pozycji (akurat w tej pozie chodzi o to, żeby simka zrobiła dziubka, więc nie wiem, czy to wina pozy, czy naprawdę ma takie wielkie usta i wydatne policzki). edit: wiem, wiem. ostatnia aktualizacja była miesiąc temu i odkopałam temat, ale chciałam coś ocenić, bo: 1. jest mało tematów, 2. już od miesiąca chciałam to napisać, jeszcze zanim miałam konto. :) |
rawrvera - dzięki za taką obszerną opinię. :D
No, trochę przykro mi słyszeć, że nie podoba Ci się prawie żadna simka, ale cóż. :( W końcu każdy ma własne poczucie piękna i każdemu podoba się co innego. :D Co do tego, że simki wyglądają podobnie - to dziwne, bo ja mam na tym punkcie obsesję i przy każdej staram się modyfikować zarówno kształt twarzy jak i szczegóły, czyli usta, brwi i oczy. Skoro niemal wszystkie mają taką pociągłą twarz, postaram się trochę poeksperymentować i stworzyć jakąś z inną buźką. :D Wielkie oczy, cóż, zaznaczałam, że mam do nich słabość. :D Może rzeczywiście wyglądają nienaturalnie, ale na dobrą sprawę, to tylko simsy. :P U Rose może rzeczywiście te tęczówki wyglądają, jak to określiłaś, niezdrowo, postaram się w przyszłości uniknąć takiego efektu. :P Cieszę się, że chociaż nosy Ci się podobają. :D No wiesz, nie wszystkie duże usta są od razu potraktowane botoksem. :P W każdym razie, u Celeste (pierwszej simki) może faktycznie przesadziłam z rozmiarem, postaram się zwracać na to większą uwagę. Czarnulka też mi się podoba, jest chyba najładniejszą simką, jaką zrobiłam. :P Co do Rose, czyli tej z wysuniętą szczęką - właśnie tę szczękę zrobiłam jej po to, aby się wyróżniała i nie była podobna do reszty simek, jak widać nie wyszło. ;_; A co do tego, że wygląda staro, hmmm, nie powiedziałabym. :O Ale dobra. :D Makijaż to dla mnie czarna magia, nie jestem specjalistką w tej dziedzinie, także moje simki pewnie w większości mają nieodpowiednio dobrane szminki, cienie czy kreski. :P Hmmm, z tymi wyzwaniami to mnie zaskoczyłaś, nie powiem, mogłoby wyjść nawet ciekawie. ;) Ale wątpię, czy umiem odwzorować w simsach te proporcje twarzy, w każdym razie dzięki za podpowiedź, popróbuję. ;) Cóż, postaram się, aby simki nie były do siebie podobne, przynajmniej do tego stopnia. :P Ale duże oczy bardzo lubię, tak więc pewnie będą się one ,,pojawiać'' przy kolejnych tworach, oczywiście postaram się, by wyglądały one naturalnie. :P No dobrze, będę też wstawiać zdjęcia bez żadnych póz, aby można było się simce lepiej przypatrzeć. ;P mam jakiś uraz do tych z cas-u A temat z simkami założyłam tylko i wyłącznie dla relaksu. ;)) Nie mam jeszcze wyrobionego stylu i traktuję tworzenie simek jako zabawę. Nie liczę na pochwały, bo wiem, że moje twory do najwybitniejszych nie należą. :P Tak czy siak, dziękuję Ci bardzo za opinię. Postaram zastosować się do Twoich rad i mam nadzieję, że kolejne simki zrobią na Tobie lepsze wrażenie. :) |
Zrobiłam nową simkę, i przyznam szczerze, że jestem z niej zadowolona. :P
Poznajcie Evę. http://i.imgur.com/NG5nIfn.jpg?1 http://i.imgur.com/apQshAl.jpg?1 http://i.imgur.com/xma8Bw0.jpg?1 http://i.imgur.com/J8Pa5iq.jpg?1 Zapomniałam o fotce z CAS-u, mam nadzieję, że mi wybaczycie. :D Jak wrażenia? c: btw, tylko u mnie taka słaba jakość? :| |
No wreszcie coś nowego... :D
Hm, na pierwszym zdjęciu wygląda super, ale na reszcie tak średnio :P Chociaż w sumie to ładna simka, tylko trochę twarz ma dziwną xD I tak twierdzę, że twoja najlepsza simka to Kiley :love: Jakość... Nienajgorsza. ;P |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:19. |