TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   The Sims 4 - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67260)

Lady88 09.09.2014 21:29

Odp: The Sims 4 - problemy z grą

zobaczcie jaki mam błąd - pierścionek w środku dłoni simki :(

[IMG]http://i61.************/2r549b4.png[/IMG]

mimo, że robiłam reset sim to nadal tak jest :( jakieś pomysły?

plague9277 09.09.2014 23:55

może ktoś też ma taki problem jak ja - gram normalnie przez ok. godzinę (wczoraj rekord, bo aż 1,5h), potem nagle gra się zawiesza. i to nie tak jak w ts3, że wszystkie animacje dalej są, typu kryształek czy kołysające się drzewa. po prostu freeze. i tak przez dobrą minutę. oczywiście brak odpowiedzi w menadżerze zadań i muszę wymusić zamknięcie. trochę to irytujące, bo kupiłam oryginał i nie mogę za bardzo grać...czy ktoś ma jakąś radę?
mam zainstalowane najnowsze sterowniki karty, antywirus włączony na tryb gier, ustawiony czysty start systemu windows, spełnam wymagania, mam zaktualizowaną grę w origin..o co chodzi?!

beata18ns 10.09.2014 10:35

a ja mam problem z aktualizacją. Tzn pisze ze zaktualizowałam gre, a jak chce uruchomic to pisze ze jest obowiązkowa aktualizacja i tak w koło :P i co teraz ?

hm tak jakby chodziło im o tą aktualizacje płatną za 44 zł ? to by było przegięcie! może musze coś z pudełka zaktualizowac ? bo użyłam tylko jednej płytki a w pudełku mam też drugą.

dobra już mnie mąż uświadomił, że użył dwóch płyt

ok już jest ok. naprawiło się klikając "napraw gre" prawym przyciskiem myszy w orygin

@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem!

Hebe 10.09.2014 16:44

Cytat:

Napisał Agor-ia (Post 1831573)
Ale to i tak wciąż tylko mod na lampy, a nie na jaśniejsze pomieszczenia. I podobno to światło nieciekawie się odbija, szczególnie od bieli.

Mówiłam o tym poście (tak, wiem, szybka jestem, ale dopiero teraz odzyskałam internety).

Agor-ia 10.09.2014 16:50

No i właśnie ten mod sprawia, że w pomieszczeniu nie będzie musiało być np. pięć lamp, bo wystarczy jedna. Nie wpływa on na wnikanie światła do domu przez okna.

marandile 10.09.2014 18:38

Gdy brałam simką prysznic z myśleniem, to zaraz potem wywaliło mnie do pulpitu :( I potem znowu, jak chciałam wejść w opcje :( W zupelnie losowych momentach mnie wywala, w dodatku zacina się co kilkanaście minut na kilka-kilkanascie sekund...
Jak to możliwe, że na tym samym laptopie, takie Assassins Creed 2 chodzi superpłynnie na najwyzszych ustawieniach grafiki, a ts4 sie zacina i crashuje na ledwie wysokich...

Lady88 10.09.2014 22:43

Cytat:

Napisał Lady88 (Post 1831707)
zobaczcie jaki mam błąd - pierścionek w środku dłoni simki :(

http://i61.************/2r549b4.png

mimo, że robiłam reset sim to nadal tak jest :( jakieś pomysły?

ok to już opanowane, przebrałam simkę i pomogło.

Ale teraz inna rzecz mnie nurtuje. A mianowicie - czy też tak macie, że np dajecie polecenie simowi żeby zmył talerz, on go bierze, wstaje i go odkłada na stół bo anulowało się to zadanie? wygląda to tak, że karze zrobić coś simowi i nagle to kółeczko z lewej strony z tym zadaniem znika a sim już nie zmierza do miejsca gdzie zadanie ma byc wykonane. Jest to denerwujące. Wcześniej tak nie było :( proszę o pomoc.

Chloé 10.09.2014 22:50

U mnie to kółeczko znika jak polecenie zmycia naczyń nastąpi w trakcie jedzenia. Sim przestaje jeść i tylko macha ręką, nie robi nic. Dopiero gdy posiłek jest całkowicie skonsumowany daję to polecenie, wcześniej znika.

Lady88 a instalowałaś aktualizacje? Może tu tkwi problem. Aktualki mają to do siebie, że jedno naprawiają a drugie psują.

Lady88 11.09.2014 00:16

dziękuję za odp. ja daję to polecenie jak już jest zjedzone. Tak wszystkie aktualizacje mam zainstalowane... hmm może i tak jest, jednak bardzo to irytuje. Nie zawsze się tak dzieje, ale dość często :(

wenon 11.09.2014 06:27

Cytat:

Napisał Lady88 (Post 1831833)
ok to już opanowane, przebrałam simkę i pomogło.

Ale teraz inna rzecz mnie nurtuje. A mianowicie - czy też tak macie, że np dajecie polecenie simowi żeby zmył talerz, on go bierze, wstaje i go odkłada na stół bo anulowało się to zadanie? wygląda to tak, że karze zrobić coś simowi i nagle to kółeczko z lewej strony z tym zadaniem znika a sim już nie zmierza do miejsca gdzie zadanie ma byc wykonane. Jest to denerwujące. Wcześniej tak nie było :( proszę o pomoc.

Też to mam, wszyscy zjedli i siedzą, to daje simem siedzącym przy stole by pozmywał, ten bierze talerz wstaje i odkłada, dopiero za drugim razem bierze i idzie zmywać jak już stoi. Jak sam sim zechce pozmywać to normalnie, bierze wstaje, łapie inne i zmywa a jak ja mu karze to muszę dwa razy.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:22.