TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58126)

Ceasaries 18.01.2011 06:59

Odp: Pytania i odpowiedzi.

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1349664)
Pukami, teraz moi ludzie mieszkają w dziale ze zdjęciami. Wygonili nas ze zdjęć z Po Zmroku...

Wiem... Widziałam i czytałam jak ciebie i innych wyganiali... Ja już całą twoją rodzinkę a w szczególności historię rodziny przeczytałam... I czekam na więcej!!:)
Ps.. bardzo mi się ich historia podoba... Tylko jakbyś mogła zrób czasami jakąś dramatyczną chwilę!!

anie_1981 18.01.2011 07:45

Ale ja ich lubię! :D

Emallie 18.01.2011 10:21

Hej. Chciałabym sięspytać, czy da sięstworzyćwłasny wieżowiec. Gdy wpisuje sie kod buydebug on to pojawiają sięwszystkie wieżowce, tylko jka chce coś w nich zrobić to pisze że związek właścicieli domów nie pozwala na to czy coś w tym stylu. Spróbuje postawic własnąparcele i tam zrobić . Ale jak zrobićżeby był pokazany tylko ten "jej" pokój ? A czemu nie można edytowaćgotowych bloków? Jest jakiś kod? Daje dużo pytań ale jeszcze jedno , ostatnie :D Czy da sięzrobićswój własny apartementowiec bez wieżowca? Bo jest taki jeden, taki żołty z basenem i jak zrobic zeby to byl "blok" ?

Edit: Już znam odpowiedź na moje pytania :D Już wiem jak stworzyć własny apartamentowiec , tylko nie do końca ;/ Jak postawić tą nowąskrzynke na listy i gdziie ona jest ? w buydebug on nie ma jej :( Tak samo jak sie chce kogoś odwiedzićto trzeba zadzwonić, a tu nie ma takiej opcji tylko normalnie sie wchodzi . A i jeszcze winda mi nie działa :( co jest? JAkiśkod na to musi byćczy coo!!??
EDIT:Ilona:przeniosłam,ponieważ już było o tym,potrzebne sa kody
testingcheatsenabled true
RestrictBuildBuyInBuildings on albo false

Ilona 18.01.2011 17:48

ja mam moda na skrzynkę-jest na mts i musisz postawić domofon,znajdziesz elektroniczne rożne

Emallie 19.01.2011 10:22

Mam domofon :D A modów nie używam :P nie ma jakiś innych sposobów na tą durną skrzynkę !! :D

Natix 19.01.2011 17:11

Hm... ja osobiście nie znam, ale w ogóle mam małe pojęcie na temat modów i tych spraw, bo przeważnie nie używam. A co do skrzynki, nie wiem, a szkoda, bo podoba mi się.

Ja mam pytanko : Czy jak mój sim ma nieślubne dziecko z kobietą z poza aktywnej rodziny, to czy ona mu nie podrzuci tego dziecka, czy są jakieś alimenty (xD ) ? Czy będzie chciała żeby on przejął nad niemowlaczkiem opiekę?
Cóż, przez przypadek w windzie kliknęłam "postaraj się o dziecko" zamiast "bara-bara" z zauroczoną w simie kobietą. Czekam aż ona urodzi, wiem, że ma trochę kasy, ale poniekąd to 'moje' dziecko, chciałabym, żeby miało dom. Tak, wiem, że da się dodać dziecko do aktywnej rodziny, ale no, chcę się trochę o tym dowiedzieć. Nie byłam wcześniej w takiej sytuacji, zawsze simka w ciąży była w mojej aktywnej rodzinie.
Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki.

rocktechnika 19.01.2011 17:13

Cytat:

Napisał Natix (Post 1350263)
Hm... ja osobiście nie znam, ale w ogóle mam małe pojęcie na temat modów i tych spraw, bo przeważnie nie używam. A co do skrzynki, nie wiem, a szkoda, bo podoba mi się.

Ja mam pytanko : Czy jak mój sim ma nieślubne dziecko z kobietą z poza aktywnej rodziny, to czy ona mu nie podrzuci tego dziecka, czy są jakieś alimenty (xD ) ? Czy będzie chciała żeby on przejął nad niemowlaczkiem opiekę?
Cóż, przez przypadek w windzie kliknęłam "postaraj się o dziecko" zamiast "bara-bara" z zauroczoną w simie kobietą. Czekam aż ona urodzi, wiem, że ma trochę kasy, ale poniekąd to 'moje' dziecko, chciałabym, żeby miało dom. Tak, wiem, że da się dodać dziecko do aktywnej rodziny, ale no, chcę się trochę o tym dowiedzieć. Nie byłam wcześniej w takiej sytuacji, zawsze simka w ciąży była w mojej aktywnej rodzinie.
Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki.

Dzieciaczek po porodzie będzie mieszkał a matką. Nie ma możliwości, by zostało podrzucone ojcu czy porzucone przez matkę. Nie ma też żadnych alimentów. Możesz dziecko odwiedzić, Twój Sim będzie miał je w drzewie genealogicznym i będzie figurował jako ojciec.

Połówka 19.01.2011 17:50

szkoda właśnie, że nie da się jakoś dziecka odebrać. po za kodem. a jak matka dziecka umrze, a nikogo innego w rodzince nie było, to dziecko zabiera opieka społeczna. i późnej nie ma z nim kontaktu, bo już nie dorasta :c . przynajmniej u mnie . ma też ktoś tak ? że jak dziecko zostanie zabrane przez opiekę społeczną (obojętnie czemu) to nie dorasta?

Chatoyant 19.01.2011 21:46

gdy zabrali mi raz blizniaczki to jedna z nich po dlugim czasie (ich brat mial juz dorosle dziecko) nagle z malego dziecka stala sie nastolatka, a druga nadal byla mala... tą nastolatkę można było normalnie zaprosic, rozmawiac itd., z tamtą druga nie bylo kontaktu. Dodam tylko, ze byly wampirami.

anie_1981 19.01.2011 23:02

A ja myślę, że skoro jest taki dzieciak w kontaktach, to znaczy, że gra go nie skasowała. A skoro nie skasowała, to można spróbować go dodać do rodziny modem NRaas Master Controller.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:25.