TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dziwne zdarzenia :D (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=8523)

kotek 23.08.2010 17:05

Odp: Dziwne zdarzenia :D

ja raz tak miałam że opiekunka wsadziła małe dziecko(Julie) do tego krzesełka ,potem wyjęła ją (Julia się najadła =D) i wsadziła znowu (głupia opiekunka) ale tym razem dziecko się przesunęło na ziemie , i znów do krzesełka opiekunka dała jeść a dziecko się przesuwa i jadła na ziemi , ale kaszka była na foteliku a Julia na ziemi i była w tej pozycji jak by siedziała na foteliku ale na ziemi . Efekt: opiekunka nie musiała jej wyjmować z fotelika (Julia Sama Wyszła)

Nessyy 23.08.2010 18:39

A mi się przydarzyło coś takiego: gram sobie taką jedną rodzinką, i nagle przyjeżdża jakieś granatowe auto a'la taxi. I taki mój mały z rodziny wstaje, wychodzi z domu i wsiada do tego auta po czym ono stoi tam i stoi a jemu widać tylko nogi a cała reszta zniknęła. Za kierownicą nie ma nikogo.dziwne nie?

exorina888 15.10.2010 21:12

mój sim miał dzidziusia i miał prace no to zamówiłam opiekunkę przyszła a tu mi nagle komunikat wyskakuje że dziecko same w domu nie może zostać a opiekunka była a co najgorsze ta opiekunka nic tylko klocka wali a dziecko płacze a kiedy wróciłam i mówi że praca skończona należy się 300.
a takie pytanko za co?
o i jeszcze jedno ta opiekunka jak mówiła że praca sk... to ta nadal siedzi na kibelku musiałam ją usuwać kodem

Vanitas 16.10.2010 13:35

exorina888 - czy toaleta jest ustawiona na ukos kodem boolprop allow45degreeanglofrotation true? Jeśli tak to dlatego ciągle tam siedziała.

Avantys Impremia 16.10.2010 16:41

Tak, ten kod tak jakby zatrzymuje simów w kibelku :)
Lecz u mnie wystarczyło tylko delete_action > i klikasz na opiekunkę :)

kalafjor 17.10.2010 19:21

Ściągnąłem sobie domek i po wprowadzeniu za każdym razem efekty pogodowe są takie same. Najpierw jest grad, a następnego dnia jest burza i zawsze piorun trafia w drzewo na rogu parceli i przestaje padać deszcz. Dzwonie wtedy po straż tylko problem w tym, że nie ma dojścia do tego drzewa, bo jest dużo roślinności. Już drugi raz mi się to zdarzyło. Teraz usunę te rośliny i poczekam na pożar.:)

Avantys Impremia 17.10.2010 19:28

Wtedy będziesz musiał zapłacić grzywnę w wysokości 500 simoleonów.

kalafjor 17.10.2010 20:45

Dlaczego? Pisałem, że deszcz przestał padać, więc wątpię żeby strażak miał jakieś wątpliwości.:)

exorina888 18.10.2010 17:54

Cytat:

Napisał Gingers (Post 1313301)
exorina888 - czy toaleta jest ustawiona na ukos kodem boolprop allow45degreeanglofrotation true? Jeśli tak to dlatego ciągle tam siedziała.

nie to nie było używane kodem to jakiś błąd

Wiktoria__07 22.10.2010 06:41

Cytat:

Napisał Seth (Post 1313934)
Dlaczego? Pisałem, że deszcz przestał padać, więc wątpię żeby strażak miał jakieś wątpliwości.:)

Bo to jest jakby dekoracja :) Po jakimś czasie chyba samo zniknie :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:52.