Odp: Co chcielibyście zmienić?
Cytat:
Napisał Mickey
(Post 1162682)
,,Zwiedzając" forum, zauważyłem brak czegoś w stylu Śmienika o.o Niepotrzebne tematy tylko zamykacie czy usuwacie je bezpowrotnie?
|
Czy na każdym forum musi być śmietnik? Czemu on, tak naprawdę, służy? Skoro temat jest niepotrzebny to zostaje usunięty, zaś jeśli został wyczerpany to można go zamknąć. Tworzenie archiwum z 'niepotrzebnych' tematów dla wiadomości użytkowników mija się z celem. W razie pomyłki sztucznie usunięte tematy są nadal na forum, więc przywrócenie ich to tylko jedno kliknięcie (dokładniej dwa). Nie wszystkie rozwiązania zastosowane na innych forach są korzystne i warte wprowadzenia.
Poza tym, na tym forum jest porządek, ład i spokój. Nie rozumiem twojego marudzenia... Przykładowo przed chwilką usunęłam 92 posty (w jednym temacie!) dając przy tym (tylko?) 7 ostrzeżeń (mam chyba dobry dzień). Mogłabym siedzieć tak cały dzień, zawsze znalazłoby się coś, co nie powinno mieć miejsca na forum. Każdego dnia pojawia się parę botów spamujących oraz kilku kretynów, którzy wrzucają zarażone pliki. O kłótniach i wzajemnym siebie obrażaniu nie wspomnę, gdyż nad tym zapanować już się zwyczajnie nie da. Czy naprawdę tutaj jest aż tak źle, by ciągle narzekać? Doceńcie ludzie, co macie ;x.
Cytat:
Napisał Kan Kerai
(Post 1162653)
no dla mnie jak komuś sie odechciewa to przestaje być kompetentny :) no ale tez masz racje
|
Kompetentny - znaczy posiadający odpowiednią wiedzę, umiejętności, bądź też umiejętności, do danej czynności. Jeśli ktoś zna zasady moderowania na forum opartym na silniku vb i potrafi to robić obiektywnie i, krótko mówiąc, dobrze, nadal pozostanie osobą kompetentną, niezależnie od chęci. One zaś są zmienne. Raz może się człowiekowi chcieć przeglądać zgłoszone posty, myśleć o forum, innym zaś razem ma to gdzieś i wybiera 10h spanie :D.
|