TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Adamsims 10.02.2012 13:26

Odp: Pytania i odpowiedzi

Moja simka normalnie żyje i musi jechać do pracy. Opcja by sama wsiadła się nie pojawiło. Klikanie na auto po simke/własne/budynek też nic nie daje. Pracuj pojawia sie w rogu, ale po sekundzie znika. Miałem tak juz wczęsniej, wziełem jednodniowy urlop i nazajutrz było ok. Myslałem że to wina tego iż simce zmarła bliska osoba, ale teraz ma wyśmienity humor i też nie jedzie. Rady, pomysły?Mają ludzie racje, simy 3 mają strasznie dużo błędów.

ultraviolence 10.02.2012 13:36

Cytat:

Napisał Adamsims (Post 1504302)
Moja simka normalnie żyje i musi jechać do pracy. Opcja by sama wsiadła się nie pojawiło. Klikanie na auto po simke/własne/budynek też nic nie daje. Pracuj pojawia sie w rogu, ale po sekundzie znika. Miałem tak juz wczęsniej, wziełem jednodniowy urlop i nazajutrz było ok. Myslałem że to wina tego iż simce zmarła bliska osoba, ale teraz ma wyśmienity humor i też nie jedzie. Rady, pomysły?Mają ludzie racje, simy 3 mają strasznie dużo błędów.

A masz wgrane jakieś aktualizacje? Łaty naprawiają większość błędów. Cóż, możesz też spróbować przeprowadzić simkę w inne miejsce (przeprowadzka zazwyczaj pomaga w błędach tego typu) albo po prostu stosować swoją taktykę z braniem jednodniowego urlopu. Możliwe też, że parcela na której znajduje się zakład pracy Twojej simki jest ustawiona na jakimś wzgórzu i nie ma jak do niej dojechać (szczególnie, jeśli sam ją tam usytuowałeś; miałam tak samo ze studiem filmowym, bo nigdzie indziej nie było miejsca).

Adamsims 10.02.2012 13:55

Wszystko dzieje się w Bridgeport takim jakim było. To chyba wina aktualizacji. No więc pisze ze wszystkie mam aktualizacje, mimo ze wersja gry nie jest najnowsza bo sprawdziłem jej wersje. Da sie jakoś to naprawić? łatke ściagne z jakiejść strony, bo na forum widziałem jak były podawane, ale by na oprszyszłosć sie wyświetlało.

Filleable 10.02.2012 15:37

Mam trzy... problemy? pytania? No w kadym razie:
1. Brak jakichkolwiek śmierci nienaturalnych. Gram w SV 3 pokolenia i jeszcze ani jeden miastowy nie umarł np. od pożaru, za to chodziennie z 5 umiera ze starości. To strasznie nienaturalne. Czy miastowi w ogóle mogą zginąć nienaturalnie?
2. Gra nie generuje nowych simów. Jak już wspomniałam gram w SV trzy pokolenia. I z dnia na dzień w mieście widocznie maleje liczba simów. Kiedyś jak mój sim grał w parku na gitarze to przychodziło ok. 20 simów, a teraz 4-5. W ogóle jak się chodzi po mieście to widać, że simów jest mniej niż na początku gry. Agnieszka Zadek umarła pokolenie temu, a że była moją sąsiadką, to stwierdzam, że przez tyle czasu nikt się nie wprowadził na to miejsce.
3. Z innej beczki. Jak moja rodzina mieszkała jeszcze w starym domu to umarł emeryt Atrur. Nagrobek postawiłam w domu, bo wiedziałam, że niedługo i tak ich wyprowadzę i rodzinny cmentarz zapoczątkuję już w nowym domu. No i dałam na komputer i po wybraniu domu kliknęłam ok. Wybrałam spakowanie mebli, ale zauważyłam, że nie wzięłam tego nagrobka. Próbowałam go chwycić, ale nie mogłam,bo ten dom nie był już mój. Pomyślałam sobie "A co tam, pewnei będzie spakowany razem z meblami". No aleoczywiście nie był. Więc wreszcie pytanie: jak mam odzyskać ten nagrobek? Jest on dla mnie ważny, bo to moja pierwsza rodzinka w TS3 na moim własnym kompie (TAK, MAM NOWY!!!). Nawet nie mam jak odwiedzić mieszkającej tam rodziny, bo jw w punkcie 2 NIKT TAM NIE MIESZKA od dwóch pokoleń.
Ratunku.

Beatrice 10.02.2012 18:21

Cos mi nie idzie ściaganie i wprowadzenie tego, bo nigdy nie obcowałam z Modami... :/ naprawdę nikt go nie używa ?

Hefalump 10.02.2012 18:39

Odpowiedzi dla Filleable

Być może zarówno 1 i 2 punkt wiąże się z wyłączonym w opcjach postępem historii, lub masz jakiegoś buga.
3. Możesz wprowadzić się do starego domu, wziąść nagrobek do wyposażenia rodziny i wprowadzić się spowrotem do domu

Filleable 10.02.2012 19:08

1. Nie, nie mam wyłączonego postępu :). Dzieci jednak są, ale simów i tak jest dużo mniej.
2. Wiem, ale mi się nie chce. Dlatego szukam jakiegoś innego sposobu.

Ilona 10.02.2012 19:11

ja go używam i nie mam z nim żadnych problemów,ale do gry nie wchodzi się przez program startu lecz przez plik np. ostatnich akcesorii TS3SP05
dla win7 oraz przeczytajcie o instalacji plikow packages
C:\Programy (x86) /Electronic Arts/najnowszy dodatek albo akcesoria/Game/Bin/TS3SP05

jaja 10.02.2012 19:20

Jest baardzo prosty sposób na Twój problem, Filleabe: stwórz w edycji miasta sima (albo nawet nie, weź rodzine z biblioteki), wprowadz do tego domu - i tyle. I masz sąsiadów. Mozesz tak zaludnić całe miasto
:P

Adamsims 10.02.2012 20:50

Błąd czy coś? Sim jest lekarzem(10 poziom) i żył już 84 dni(struszek, życie 90-dniowe), lecz kiedyś atrze czy się pogrzeb nie szykuje, a tam (74 dni). Odmłodzenie jest ożliwe? Czy poprostu błąd albo musiałem źle przeczytać. Żadnych ambrozji itp. nie było.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:26.