TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Malin 12.08.2012 22:26

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

A mnie interesuje, czy można jakoś zasłonić te kwadraciki z czynnościami w lewym górnym rogu, podczas robienia zdjęć w trybie kamerzysty. Niemożliwie mnie wkurzają. O ile po wciśnięciu Tab cały panel znika, tak te kwadraty ciągle wiszą i nie da się z nimi nic zrobić, a potem fajne zdjęcie trzeba mocno przyciąć, żeby ich nie było widać (ewentualnie maskować w programie graf., ale to raczej tylko jak jest jednolite tło, inaczej jest ciężko) ;/ Rzadko kiedy moje Simy stoją bezczynnie, więc nawet przełączanie między postaciami i szukanie nic nie robiącej nie ma sensu. Jest na to jakiś mod czy sztuczka? (mam nadzieję, że w miarę jasno się wyraziłam).

Cytryśnia 13.08.2012 08:45

raczej nie ma, mogłabyś sobie ewentualnie zrobić sima który nigdy nic nie robi i na niego przełączać

Liv 13.08.2012 09:02

Przełącz się z trybu życia na na "...", a dopiero wtedy TAB i pstrykanie fotek.

Malin 13.08.2012 09:11

No tak, przecież to takie proste, a ja na to nie wpadlam... Omg, ale wstyd! Dzięki Liv ;)

Psychosis 13.08.2012 09:27

Cytat:

Napisał Fisia (Post 1566317)
Breath, można ściągnąć moda, który usuwa gwiazdki przy zawartości zmodyfikowanej :)
http://modthesims.info/download.php?t=422642
Co do drugiego pytania, to wydaje mi się, że się nie da... Chyba że się da, to przyłączam się do pytania :D

Dziękuję ;3
@E;
(zanim zadałam to pytanie, zapomniałam ze 20 razy o co chce zapytać) :D
1. Jak usunąć pliki zainstalowane sposobem sims2pack?

2. Czy jeśli pobiorę kilka ubranek dla niemowląt to będą one wybierane losowo czy będzie jedno dla każdego nowo narodzonego dziecka w mieście?

Malin 13.08.2012 13:44

@ pkt 2 - a to niemowlęta mogą mieć różne ubranka? U mnie w grze wszystkie mają pieluchę, której nie da się tak normalnie zmienić, więc żeby to zrobić, muszę ściągać default. No a skoro to default, to aby działał poprawnie, musi być tylko jeden, a nie kilka, więc wszystkie moje noworodki wyglądają tak samo. No chyba, że ją czegoś nie wiem o różnych ubrankach? :|

Liv 13.08.2012 14:01

1. Jaki to dodatek - domek czy np. podłogi, ściany?
2. Jedno dla wszystkich, w dodatku gra wczytuje zawsze ten "młodszy" plik jeśli jest kilka defaultów.

Psychosis 13.08.2012 14:44

@up;

to ściągnięta postać. ;)

Liv 13.08.2012 15:28

Sima usuwasz w warsztacie, a jeśli chcesz się pozbyć dodatków z nim złączonych, musisz zrobić tak:
1. otworzyć plik z simem w cleaninstallerze.
2. kliknąć na "install", odhaczyć "default...", jako installation folder wybrać np. pulpit i w "file extension" wybrać "package". Odhaczyć "generate...".
3. pliki z pulpitu wkleić do downloads. Zapyta Cię, czy zamienić, daj "tak".
4. usunąć podświetlone pliki.

rudzielec 14.08.2012 09:49

Chciałam edytować drzewo genealogiczne jednego z simów i nie mogę tego zrobić, gdyż w SimPE nie wyskakuje mi okno edycji rodziny :/
Robię wszystko zgodnie ze wskazówkami z TEGO poradnika, ale ta cholerna plansza "związki rodzinne" w ogóle mi się nie pokazuje tylko jakieś dziwne cyferki z którymi nic nie można zrobić...
Teraz nie wiem, czy od nowa ściągać SimPE czy jak :|

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:54.