TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Levkoni 18.09.2013 16:48

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

A tam, myślę że zrobienie porządnych animacji wsiadania i jazdy samochodu, a nawet z możliwością stawiania parkingu w dowolnym miejscu da się spokojnie zrobić, w dzisiejszych czasach, a nawet w czasach trójki pewnie dałoby radę.

Nie wiem, mogłoby to działać jakoś tak, że po prostu wyznaczałoby się trasę wyjazdu samochodu, na której nie można by było stawiać żadnych rzeczy, by samochód mógł wyjechać ;p

Ilona 18.09.2013 17:17

tutaj pojawił się pierwszy artykuł na temat animacji i sztucznej inteligencji w grze ts4,na zdjęcia nie liczcie, ponieważ podczas pokazu w sierpniu nie wolno było ich robić, później przetłumaczę

Liv 18.09.2013 17:18

@absolem: tak było w TS2 i sprawdzało się, bo animacje naprawdę były niczego sobie :)

Na SimsVIP pojawiło się info nt. animacji i wielozadaniowości, niestety, bez zdjeć i filmików, bo mieli zakaz ich robienia :|
Link: http://sims3.crinrict.com/en/2013/09...titasking.html

Everlasting 18.09.2013 17:30

To już dzisiaj mija embargo na animacje? :O
Podobno twórcy tak bardzo się skupili na tych animacjach, więc liczę na informacje, które mnie zachwycą, a nie sprawią, że odechce mi się patrzeć na tę generację.
Jednakże, mam nadzieję na fantastyczne animacje włosów (ekhym, fantastyczne :P Przy płatach zamiast kosmyków) a najbardziej na tym, żeby podczas schylania głowy włosy nie stały nieruchomo lecz także opadały w dół, tak jak tu

Agor-ia 18.09.2013 17:52

Przeleciałam artykuł podlinkowany przez Liv i mam wrażenie, że tak właściwie to nie ma w nim nic nowego.

Mroczny Pan Skromności 18.09.2013 18:01

up - dokładnie to samo. Myślałem, że dadzą takie konkrety, o jakich wcześniej mówiłem... Trochę się zawiodłem, jeśli to wszystko.
Może jeszcze dadzą jakiś filmik, to byłoby najlepsze :P

Agor-ia 18.09.2013 18:11

No uczestnicy SC nie dadzą filmiku - był zakaz rejestrowania tego, co im tam pokazywano. Nie liczyłabym na to, że dzisiaj coś zobaczymy :P

edit: Oczywiście nie pogardziłabym jakimś filmikiem albo newsem z prawdziwego zdarzenia :rolleyes:

Kerbi 18.09.2013 18:55

No ludzie, serio? :P Nic nowego/konkretnego? :P
Simy wreszcie mają bardziej naturalne, bardziej "ludzkie" animacje - nie wykonują akcji mechanicznie (np. nie siadają już jak jakiś robot, tak jak w poprzednich odsłonach). Wszystko jest bardziej płynne, a do tego simy już się nie zacinają, nawet na dużych przeszkodach. Schylając się, robiąc duży krok czy prześlizgując się obok, będą w stanie ominąć wszystko na swej drodze i nie spowoduje to czekania pół godziny, aż każdy po kolei się odsunie. Moim zdaniem to dość duży postęp, a już na pewno OGROMNE udogodnienie.
Podane dotychczas informacje na ten temat bardzo mnie zadowalają. Owszem, szczególików odnośnie poszczególnych obiektów nie ma (kto by się w tym aż tak rozdrabniał? :P), ale mamy ujawnione kilka naprawdę fajnych aspektów, które uczynią grę bardziej płynną i naturalną.

Shiver 18.09.2013 19:07

Opisać ładnie to można wszystko, ale jak będzie wyglądało to w rzeczywistości nie wie nikt :P
Ja poczekam na jakiś filmik (ciekawe kiedy EA zamierza nam coś pokazać, skoro redaktorzy mieli zakaz nagrywania...) ;)

Agor-ia 18.09.2013 19:20

Cytat:

Napisał Kerbi (Post 1759171)
No ludzie, serio? :P Nic nowego/konkretnego? :P
Simy wreszcie mają bardziej naturalne, bardziej "ludzkie" animacje - nie wykonują akcji mechanicznie (np. nie siadają już jak jakiś robot, tak jak w poprzednich odsłonach). Wszystko jest bardziej płynne, a do tego simy już się nie zacinają, nawet na dużych przeszkodach. Schylając się, robiąc duży krok czy prześlizgując się obok, będą w stanie ominąć wszystko na swej drodze i nie spowoduje to czekania pół godziny, aż każdy po kolei się odsunie. Moim zdaniem to dość duży postęp, a już na pewno OGROMNE udogodnienie.
Podane dotychczas informacje na ten temat bardzo mnie zadowalają. Owszem, szczególików odnośnie poszczególnych obiektów nie ma (kto by się w tym aż tak rozdrabniał? :P), ale mamy ujawnione kilka naprawdę fajnych aspektów, które uczynią grę bardziej płynną i naturalną.

Nic nowego w sensie, że nie są to nowe informacje. Już dawno mówiono o tym, że simy będą mieć bardziej płynne ruchy, nie utkną w ciasnym pomieszczeniu, będą robić kilka rzeczy na raz, mają ulepszoną komunikację, interakcje grupowe itd. Właściwie odkąd dostaliśmy pierwsze konkretniejsze informacje na temat ts4, to ciągle krąży się wokół tego samego. Informacje są rozwijane tylko trochę albo wcale. Ja tam czekam na coś świeżego, a nie na odgrzewane kotlety :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:08.