![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
http://www.simowie.info/Dzial:Gry,Th...z_kiedykolwiek
Ani słowa o animacjach włosów :P |
Cytat:
Racja, bez filmiku dość ciężko się jakoś porządnie wypowiedzieć, ale nie zmienia to faktu, że są to informacje bardzo na plus. Przynajmniej ja tak uważam. |
Nie no same zmiany również oceniam na plus. Zdaję sobie sprawę, że do premiery jeszcze mnóstwo czasu i w tej chwili nie dowiemy się wszystkiego, ale te zapowiedziane wycieki informacji mogłyby zawierać coś takiego, o czym jeszcze nie słyszeliśmy.
|
Jestem w trakcie czytania tego angielskiego tekstu o animacjach. Całkiem dobrze to opisują. Szczerze to mam mieszane uczucia. Z jednej strony chciałoby się, żeby napakowali do tej gry jak najwięcej opcji. Z drugiej strony jeśli napakują tyle opcji, to nie wiem czy jakiś komp to pociągnie, a ekipa pisząca ts3 strzeliła sobie parę razy w stopę więc... Nie bardzo wierzę w te ich zapewnienia o stabilności gry... Fajnie się to czyta, spodobało mi się np. że Simy mogą siadać na łóżku, żeby coś zjeść, a nie ma wolnego krzesła przy stole. Albo jak grupa 20 Simów stoi w dużym kole i mają wejść do środka, podobno będą się pięknie wymijać. Animacja siadania na krześle ma być płynna, czyli Sim podchodzą do krzesła skręca i płynnie siada na krześle. Simy reagują też na swoją obecność, jak siedzą i gadają, to patrzą na siebie, ale też potrafią się przekręcić w krześle, żeby to naturalniej wyglądało. Jeśli grupa Simów stoi w drzwiach i rozmawia, a inny Sim chce przejść, to udaje mu się to zgrabnie... Słowem wszystko ma być "pięknie i uroczo"... skąd my to znamy? Wszystko to marketing i umiejętne zachwalanie produktu, bagatelizując jego wady.
|
Nie wiem czy to zachwalanie, tzn ogólnie uznałbym, że tak bo EA to straszni bajkopisarze :P Tylko, że te artykuły które pokazały się wczoraj na stronach to opisy uczestników SimsCamp na podstawie prezentacji gry, więc może są trochę bardziej obiektywne? Z drugiej strony w gameplayu z Gamescom z TS4 choć animacje wyglądają fajnie to nie powiedziałbym, że są jakieś wyjątkowe :P
|
Akurat płynne animacje to mnie jakoś w ogóle nie obchodzą. Mi chodzi o to, żeby to działało, a żeby sim przez pół dnia się jakoś dziwnie ustawiał i przechodził z miejsca na miejsce żeby drugi sim mógł przejść. Co do np. gadania przy stole, zauważania innego sima - przecież to wszystko było... tak samo siadania jak nie ma miejsca. Ba! W trójce simy siadają na skraju wanny!
|
Cytat:
To się nazywa wielozadaniowość :P |
Cytat:
Nie jest to jednak właściwa animacja, tylko błąd gry. Cytat:
|
Cytat:
Ale widać, że jak sim bardzo chce, to potrafi! xD |