TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Gio 19.09.2013 14:11

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

@up: to nie wiem, musiałeś mieć jakiegoś buga, bo np. mi normalnie sim który ugotował obiad rozstawiał wszystko na stole :/ A to, że obiady simowie jedzą szybko, to wg mnie to jest zaleta. Ile jesz obiad w realu? 15 min, pół godziny max. Czyli z simowego na nasze - 15 sekund. Co oznacza, że i tak zdecydowanie za dużo czasu marnują na żarcie.

Levkoni 19.09.2013 18:02

Hmm Gio nigdy nie widziałem w trójce, żeby simy rozkładały obiad na stole. Zawsze stawiają na blacie i wszyscy sami muszą brać z tego talerza. Nigdy też na żadnym filmie z trójki tego nie widziałem, może coś Ci się pomyliło xD bo mi się wierzyć nie chce.

A co do długości jedzenia obiadu to owszem, tu jest pewien dylemat. Z jednej strony za szybkie zjedzenie go to trochę kiepsko - w końcu rodzinny obiad to pewien rytuał. Z drugiej strony nie chciałbym, żeby simowie marnowali dużo czasu na jedzenie obiadu. Ja np. w trójce mam moda, który sprawia, że simowie krócej gotują, ale trochę dłużej jedzą i rozmawiają ze sobą przy stole. W czwórce moim zdaniem byłoby bardzo dobrą zmianą, gdyby jedna minuta simowa zabierała jakieś 2-3 sekundy realne, a nie tak jak jest od początku serii czyli 1 minuta simowa = 1 sekunda realna. Reszta prędkości pozostałaby bez zmian. W ten sposób można by było się skupić lepiej na życiu sima oraz urealnić czas, jaki zabierają pewne czynności bez niepotrzebnego skracania ich.

anie_1981 19.09.2013 18:39

U mnie w trójce nigdy Sim nie rozkładał talerzy na stole. Dla mnie przygotowywanie posiłków w trójce to cały rytuał, bo Simy blokują się przy siadaniu przy stole. Żeby tego nie było i żeby Simy chociaż trochę czasu spędzili razem przy tym stole, to każę Simom rozkładać zbiorczy talerz na porcje i sama im układam te porcje na stole. Potem tylko klik na konkretną porcję i Simy o wiele mniej się blokują, spędzają też więcej czasu razem.

Królewicz Grudkowego Kosmosu 19.09.2013 22:25

Wie ktoś może jak będzie się nazywać miasto w czwórce?

Mroczny Pan Skromności 20.09.2013 05:57

panie Maciek (xD), nie miasto tylko miasta, bo będzie ich kilka ;) Co do nazw, to słyszałem kilka, Ogrodowa Dzielnica (?), Riwiera i chyba coś jeszcze było. W sumie sama nazwa dla mnie jest mało istotna (chociaż tłumacze mogliby tym razem przetłumaczyć także nazwy miast i nazwy rodzin, nawet jeśli znów zrobiliby to błędnie :P). Bardziej liczy się wygląd. Ale tym się nie martwię, jeśli będzie wyglądać jak na screenach, to jestem za :)

Gio 20.09.2013 08:27

Cytat:

Napisał Absolem
W czwórce moim zdaniem byłoby bardzo dobrą zmianą, gdyby jedna minuta simowa zabierała jakieś 2-3 sekundy realne, a nie tak jak jest od początku serii czyli 1 minuta simowa = 1 sekunda realna. Reszta prędkości pozostałaby bez zmian. W ten sposób można by było się skupić lepiej na życiu sima oraz urealnić czas, jaki zabierają pewne czynności bez niepotrzebnego skracania ich.

Też się właśnie nad tym zastanawiałem i powiem Ci, że byłbym za takim rozwiązaniem. W GTA w ten sposób to właśnie działa (1 minuta w grze to 2 sekundy w czasie rzeczywistym) i taka długość dnia właśnie byłaby ok.

Agor-ia 20.09.2013 11:14

Cytat:

Napisał panMaciek (Post 1759341)
Wie ktoś może jak będzie się nazywać miasto w czwórce?

Podobno mają być trzy miasta - Riviera, Garden District i jeszcze jedno miasto, o którym na tę chwilę chyba niewiele wiadomo (o ile w ogóle istnieje). Gdzieś widziałam nazwę "Midnight Pearl", ale nie wiem, czy przypadkiem komuś się nie popierniczyło z tym nowym miastem, które pojawiło się w store. Pogłoski o trzecim mieście są takie, że ma ono mieścić się w "chłodniejszym" klimacie (nadal liczę na coś w stylu skandynawskim :D).

NoweSimsy 20.09.2013 14:15

Co do czasu zgadzam się;)
Nie lubię podczas gry co chwilę pauzować, żeby zdążyć zlecić simom wykonanie jakiegoś zadania..

Levkoni 20.09.2013 17:54

Cytat:

Napisał Agor-ia (Post 1759372)
Podobno mają być trzy miasta - Riviera, Garden District i jeszcze jedno miasto, o którym na tę chwilę chyba niewiele wiadomo (o ile w ogóle istnieje). Gdzieś widziałam nazwę "Midnight Pearl", ale nie wiem, czy przypadkiem komuś się nie popierniczyło z tym nowym miastem, które pojawiło się w store. Pogłoski o trzecim mieście są takie, że ma ono mieścić się w "chłodniejszym" klimacie (nadal liczę na coś w stylu skandynawskim :D).

Nie, nie, nazwa Midnight Pearl pojawiła się na długo przed jakimikolwiek informacjami o Północnej grocie, jakoś jeszcze przed Gamescom chyba. Tak chyba będzie się nazywało to miasto, o którym najpierw mówiono Garden District. Wydaje mi się, że wtedy nastąpiła pomyłka właśnie i to miasto w stylu Nowego Orleanu będzie nosiło nazwę Midnight Pearl. Ale nie wiem czy sam już się nie pomieszałem :D

Agor-ia 20.09.2013 18:11

@up

To ja już też nic nie wiem! :D
Pozostaje czekać na jakieś oficjalne informacje o miastach ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:17.