TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Własny Biznes - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28334)

madi15724 21.11.2011 16:08

Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

Jak zatrudnić pracownika do recepcji? Mam pół hotel pół tor wrotkarski i łyżwowy.

Björk 21.11.2011 19:55

Pracownik z recepcji hotelu pojawia się automatycznie, gdy na parceli postawisz recepcję.

Kenny McCormick 26.11.2011 22:08

Niedługo moje urodziny i zastanawiam się czy wyłudzić akurat tą grę, dlatego mam pytanka:

1:Czy moge wybudować dużą galerie handlową, w której każdy sim będzie miał swój lokal?

2:Czy sim może prowadzić domowy biznes w apartamencie? Albo w garażu?

ultraviolence 01.12.2011 17:25

Cytat:

Napisał Kenny McCormick (Post 1477299)
Niedługo moje urodziny i zastanawiam się czy wyłudzić akurat tą grę, dlatego mam pytanka:

1:Czy moge wybudować dużą galerie handlową, w której każdy sim będzie miał swój lokal?

2:Czy sim może prowadzić domowy biznes w apartamencie? Albo w garażu?

1. Galerię możesz wybudować, bo właściwie czemu nie? Jednak będzie to pojedyncza parcela, więc może ją nabyć tylko jeden sim, nie więcej.

2. W garażu jak najbardziej. Sklep może być nawet w salonie - wszystko zależy od Ciebie :D Oczywiście tyczy się to domów jednorodzinnych. Nie wiem natomiast jak z prowadzeniem działalności w apartamencie.

Kenny McCormick 01.12.2011 19:50

A jerzeli chodzi o biznes w domu, to czy są jakieś specjalne wymagania, jeśli chodzi o budownictwo?

ultraviolence 01.12.2011 21:39

Cytat:

Napisał Kenny McCormick (Post 1478288)
A jerzeli chodzi o biznes w domu, to czy są jakieś specjalne wymagania, jeśli chodzi o budownictwo?

W zasadzie nie. Sklep może być ulokowany wszędzie, ale radziłabym Ci zbudować go oddzielnie. Wystarczy niewielkie pomieszczenie tuż przy domu Twoich simów. Plusem jest to, że klienci nie będą szwendać się po mieszkaniu. Musisz tylko wywiesić przed drzwiami sklepu znak otwarcia/zamknięcia lokalu (znajdziesz go w dekoracjach), aby sklep zaczął prosperować. Ponadto pamiętaj o kasie fiskalnej i podestach, na których można trzymać mniejsze towary (większe mogą stać na podłodze). Jeśli chcesz prowadzić cukiernię, potrzebne Ci będą specjalne półki, na których będziesz mógł ustawiać pieczone przez Twojego sima ciasta. To chyba wszystko :)

Kenny McCormick 13.12.2011 09:12

O mam jeszcze jedno pytanko, czy moja rodzinka może sobie kupić drugi dom. W jednym mieszkają od poniedziałku do piątku, a w drugim w weekendy :D ?

ultraviolence 13.12.2011 10:22

Cytat:

Napisał Kenny McCormick (Post 1480577)
O mam jeszcze jedno pytanko, czy moja rodzinka może sobie kupić drugi dom. W jednym mieszkają od poniedziałku do piątku, a w drugim w weekendy :D ?

Jeśli masz na myśli kolejny dom w głównym otoczeniu, to niestety nie :D Jednak nie wszystko stracone. Posiadasz dodatek Podróże? W takim razie możesz wykupić własny domek wakacyjny.

Kenny McCormick 13.12.2011 10:27

Mam! Ojojoj to kupie, ale najpierw wybuduje ^^. szkoda. a czy można kupić parcelę publiczną w głównym wstawić łóżko, i zagrodzić a na furtce wstęp tylko dla współlokoatorów aby nikt nie wchodził?

Liv 13.12.2011 13:29

Teoretycznie tak, praktycznie - trzeba mieć do tego kody ;)
(w łóżku na parceli publicznej normalnie nie da się spać ;))

Opcja domku letniskowego jest lepsza, uwierz ^^

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:02.