TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

UsBuzzer 13.06.2009 18:14

Odp: Pytania i odpowiedzi

@'Mu: jakie masz cechy, żeby pragnieniem życiowym mogło być "Zostać gwiazdą rocka" (z obrazka wynika, że to to xD)?

ultraviolence 13.06.2009 18:26

Cytat:

Napisał UsBuzzer (Post 1044825)
@'Mu: jakie masz cechy, żeby pragnieniem życiowym mogło być "Zostać gwiazdą rocka" (z obrazka wynika, że to to xD)?

Moja simka ma: wygadana, flirciara, świetnie całuje, wirtuoz i artystka. Też jest gwiazdą rocka :)

bouffe 13.06.2009 18:29

Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał (szczerze mówiąc, za dużo stron do przeglądnięcia), ale chciałabym wiedzieć, jak wygląda wejście do panelu tworzenia rodzin i cały ten cykl.

Sun_rise 13.06.2009 18:58

Mam pytanie, jeżeli jest się np. gwiazdą rock'a to simy rozpoznają cię przez to,że jest się osobą znaną, czy nie różnisz się niczym od pozostałych przypadkowych simów?

'Mu 13.06.2009 19:25

Cytat:

Napisał UsBuzzer (Post 1044825)
Cytat:

Napisał helena (Post 1044842)
Moja simka ma: wygadana, flirciara, świetnie całuje, wirtuoz i artystka. Też jest gwiazdą rocka :)

Zefir House: Szalony, Śmiałek, Romantyk, Wygadany, Przyjacielski.

Czyżby tylko wygadani simowie mogli nimi zostać?

UsBuzzer 13.06.2009 19:54

Cytat:

Napisał bouffe (Post 1044845)
Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał (szczerze mówiąc, za dużo stron do przeglądnięcia), ale chciałabym wiedzieć, jak wygląda wejście do panelu tworzenia rodzin i cały ten cykl.

Żeby wejść do panelu tworzenia rodziny musisz rozpocząć nową grę, albo zrobić to podczas edycji miasta. Czeka nas chwilka (dosłownie :P) ładowania. Podczas niego widzimy kółko na środku ekranu, w nim kryształek a w prawym dolnym rogu ikonę tak jakby cieni kilku simów. A jak wygląda samo tworzenie rodziny ;)? Zapraszam do galerii i do filmików: tu i tu. Dorzucę jeszcze fragment recenzji:

"Tutaj mogę powiedzieć po prostu, że tryb tworzenia rodziny to najlepsza część gry, hit, fenomen... Multum opcji (nawet w porównaniu z nie tak starą "dwójką") no i dość ciekawe rozmieszczenie interfejsu. Nasz sim może być teraz czerwony, zielony, blady, "opalony"... Może być gruby, chudy, umięśniony, a to wszystko regulujemy specjalnymi suwakami. Modyfikacja włosów sima również zrobiła ogromny krok w przód. Teraz nie tylko wybieramy jeden z dostępnych kolorów włosów, ale wybieramy kolor z nieograniczonej palety kolorów, robimy pasemka, malujemy odrosty i końcówki włosów. Po prostu fenomenalne :). Modyfikacja twarzy jest bardzo zbliżona do TS2, choć i tu zaszły drobne zmiany. Kolejnym ważnym elementem tego etapu jest ubiór naszego sima. Teraz wybieramy tak naprawdę tylko krój, a każdy element bluzki/sukienki/spodni etc. kolorujemy podobnie jak włosy - z szerokiej palety kolorów, ale także przeróżnych tekstur. Do każdego stroju wybieramy też buty i dodatki (okulary, biżuterię...). Ostatnim krokiem jest wybranie pięciu cech naszego sima i wybranie mu celu życiowego (który generuje się po wybraniu tych cech, i który jest z nimi powiązany). W zależności od tego, jakie cechy wybierzemy naszemu simowi, odblokujemy specjalne opcje i interakcje w życiu podopiecznego. I tak na przykład simka z cechą "Dobra" będzie mogła przeznaczyć sumę pieniężną dla potrzebujących, a "Sportowiec" przebiec pół miasta truchtem."

To i jeszcze więcej możecie znaleźć na stronie głównej: na www.TheSims.pl :).

Mamełe 13.06.2009 20:01

Podczas gry w innym domu umarla simka i teraz straszy a nie ma jej grobu. Chciałbym wynieśc ja na cmentarz, ale nie wiem jak :/

UsBuzzer 13.06.2009 20:03

Cytat:

Napisał Mamełe (Post 1044943)
Podczas gry w innym domu umarla simka i teraz straszy a nie ma jej grobu. Chciałbym wynieśc ja na cmentarz, ale nie wiem jak :/

Jak się pojawi, to śledź ją cały czas. Jak będzie znikać, to ona wraca do swojego grobu. Po prostu zobacz, gdzie ulatuje taka zielona mgła ;P. Tak mi się przynajmniej wydaje, że jest. Jeśli jednak nie, to poszukaj w wyposażeniach innych simów.

bouffe 13.06.2009 20:03

Dziękuję UsBuzzer za wyczerpującą odpowiedź. :)
A jak się nakłada tekstury? ;>

Mamełe 13.06.2009 20:04

Cytat:

Napisał UsBuzzer (Post 1044945)
Jak się pojawi, to śledź ją cały czas. Jak będzie znikać, to ona wraca do swojego grobu. Po prostu zobacz, gdzie ulatuje taka zielona mgła ;P. Tak mi się przynajmniej wydaje, że jest. Jeśli jednak nie, to poszukaj w wyposażeniach innych simów.

Wsiąkla wpo prostu w podłogę :/ W wyposażeniu domowników nie ma :(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:21.