![]() |
Odp: Forumowa Mafia
- Trudno myslec racjonalnie, gdy codziennie gina 2 osoby... kazdy moze byc podejrzanym. Paradoksalnie w pojedynke nic nie zdzialamy, wiec musimy sobie zaufac, jezeli chcemy odkryc kto stoi za morderstwami. Masz jakas zaufana osobe? - spytal.
Don zwrocil uwage na mezczyzne, ktory wszedl do stolowki. To byl ten sam, ktory przerwal mu rozmowe z Roia. - Znasz tego typka? - dodal. |
- Nie, tylko z widzenia - powiedziałam przyglądając się chłopakowi - Cóż, kiedyś Restless mi ufała, ale odkąd zaczęłam bronić Maqrylla, nie odzywa się do mnie i chyba ma mnie na swojej liście podejrzanych... - urwałam - Zastanawiałam się nad FresH'em, kojarzysz go? Jest rzadko widywany... Meona też się ukrywała, i okazało się, że była Wraith. Może powinniśmy wyciągnąć z tego jakieś wnioski?
|
hmm... czas wyjsc z ukrycia, musze wyjsc z kwatery. nie moge tak wiecznie sie ukrywac przed smiercia... gina ludzie i ktos musi cos z tym zrobic.
udalam sie wiec na stolowke. trzeba cos w koncu zjesc. hmm, wszyscy sa tak przerazeni smiercia, totalny obled. a moze czesc z nich tylko gra? udaja, ze sie boja? nie wiem, nie zaufam tu chyba komukolwiek swoja droga niezle sie rozpisaliscie przez te 3 dni :d |
Zupełnie przypadkowo rozejrzałem się po pomieszczeniu. Po jego drugiej stronie siedział Don i Diana. Czyżby współpracowali razem? Bardzo podejrzane... W końcu Maqryll był związany z Dianą, a Ruda z Donem. Czyżby ta dwójka maczała palce w zabójstwach?
|
- Wlasnie Fresh, kompletnie o nim zapomnialem! Maqryll nas przed nim ostrzegal. No i Meona.... kartograf o niej wspominal, ze jest Wratih. I mial racje!
Don spojrzal sie na okolo, po czym zblizyl glowe do dziewczyny. - Dzisiaj wieczorem sie z nim spotkam. Troche sie boje, mozliwe ze jest morderca... ale musze sie dowiedziec, skad on ma te informacje. - Restless powiadasz... moze trzeba by z nia porozmawiac? Sami nie damy rady. |
- Mogę do niej później napisać, ale nie zdziwię się, jeśli nie dostanę odpowiedzi... Może trzeba pogadać z Johnem Kubussinim? Słusznie wytypował Meonę, może wie coś jeszcze? - powiedziałam.
|
- Tak. Dzisiaj mam sie z nim spotkac. Moze nam pomoze i wspolnie wyeliminujemy zabojcow! Ale do tego czasu, trzeba wytypowac prawdopodobnego zabojce. Na kogo obstawiasz? - zapytal.
|
- Na FresH'a. Maqryll mi o nim wspominał wiele razy. Myślę, że to może być on. Zastanawiam się też nad Luflee, chociaż FresH wydaje mi się bardziej podejrzany, jak sądzisz? - po chwili dodałam - Trzeba jednak pamiętać, że pod latanią jest zawsze najciemniej... Możemy szukać morderców wszędzie, a oni mogą być bliżej, niż nam się wydaje.
|
- Zgadzam sie. Ja sadze, ze jest wsrod nas aktywny, ktory stara sie wejsc w szeregi i namacic innym. A reszta zabojcow siedzi cicho. Sluchaj, pokaze ci cos.
Don wyjal z kieszeni kartke - Znalazlem to przypadkowo. Zobacz, tutaj sa typy wszystkich czlonkow ekspedycji. Meone typowaly az trzy osoby. Jest wsrod nich kartograf Kubusini, niejaka Ladron oraz wlasnie Luflee. Hmmm.... - mowil drapiac sie po brodzie. |
- Gdzie to znalazłeś? - zapytałam - Cóż, jeśli Luflee jest w mafii, to wątpliwe, aby typowała Meonę! No chyba, że ma w tym jakiś cel... - zastanowiłam się.
Rozejrzałam się po pomieszczeniu. Cały czas byliśmy obserwowani przez chłopaka siedzącego kilka stolików dalej. - Czy tylko mi się wydaje, że ten gość nie spuszcza z nas oka? - zapytałam Dona szeptem. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:06. |