TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Własny Biznes - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28334)

redmoon 20.08.2013 11:20

Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

1. Przeczytaj na stronie z dodatkami czy wieszak jest kompatybilny z WB. Jeśli tak będzie działać' jeśli nie - nie będą kupować.
2. Raczej trzeba, ale zaraz sprawdzę w grze.
E : tak, trzeba oznaczyć wieszaki jako "na sprzedaż"

scavo 27.09.2013 07:13

@up: dzięki :)

Mam jeszcze jedno małe pytanko - czy można wykupić hotel i go prowadzić ?

redmoon 27.09.2013 09:43

Hotelu nie da się prowadzić jako przedsiębiorstwo. Sprawdzałem to jakiś czas temu - po prostu się nie dało.

Cytryśnia 27.09.2013 12:43

Cytat:

Mam jeszcze jedno małe pytanko - czy można wykupić hotel i go prowadzić ?
Nie da się, chyba, ze bardzo chcesz to możesz ustawić kasownik przed każdymi drzwiami i po prostu simowie bedą płacić za pobyt w pokojach, ale mało efektowne :/

scavo 27.09.2013 13:12

@up: to lipa :c Ale dzięki.

Kindża 23.10.2013 11:17

Hej jestem na tej stronie pierwszy raz i mam jedno pytanie z kąd wziąśc samochody i jak łączyc te schody do łączenia i sorki jestem cienka z ortografii więc nie narzekac

prosze tylko o odpowiedź mam własny biznes ale od początku nie wiem jak łączyc te gówniane schody :);))

chce prowadzic restauracje ale wszystcy ten bar omijają i idą do innego sklepu dla czego u mnie tak sie dzieje moja bóda ich nie zachęca ?
:|

@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem. Od czegoś opcja 'edytuj' jest

redmoon 23.10.2013 14:18

Te schody do łączenia służą do łączenia fundamentów z ziemą, by można było na nie wejść.
Jeśli omijają lokal to upewnij się, że resteuracja jest otwarta i, że masz stanowisko kierownika sali, stoły i specjalną kuchenkę dla kucharza

Malin 27.10.2013 19:22

Mam takie małe pytanko, pewnie tu już zadawane, ale naprawdę nie mam siły przeglądać 89 stron tematu, żeby znaleźć odpowiedź. Chodzi mi mianowicie o to, jak zlikwidować simom nieudany makijaż z twarzy? Mam na myśli ten zrobiony na krześle do stylizacji. Moja simka otworzyła salon kosmetyczny i oczywiście, wprawiając się na miastowych, narobiła kupę nieudanych makijaży. Problem jednak w tym, że nie potrafię ich teraz zlikwidować. W oknie zmiany wyglądu nie można go usunąć, nie ma tego w pełnym makijażu twarzy, ani w zwykłym. Robię tym simom teraz udane makijaże, są niby zachwyceni, ale te straszne maski widnieją im cały czas na twarzach! Jak to dziadostwo usunąć? :rant:

Kerbi 27.10.2013 19:42

Cytat:

Napisał Malin (Post 1770945)
Mam takie małe pytanko, pewnie tu już zadawane, ale naprawdę nie mam siły przeglądać 89 stron tematu, żeby znaleźć odpowiedź. Chodzi mi mianowicie o to, jak zlikwidować simom nieudany makijaż z twarzy? Mam na myśli ten zrobiony na krześle do stylizacji. Moja simka otworzyła salon kosmetyczny i oczywiście, wprawiając się na miastowych, narobiła kupę nieudanych makijaży. Problem jednak w tym, że nie potrafię ich teraz zlikwidować. W oknie zmiany wyglądu nie można go usunąć, nie ma tego w pełnym makijażu twarzy, ani w zwykłym. Robię tym simom teraz udane makijaże, są niby zachwyceni, ale te straszne maski widnieją im cały czas na twarzach! Jak to dziadostwo usunąć? :rant:

Musisz po prostu założyć im dowolny pełny makijaż twarzy, a potem go zdjąć. Wystarczy kliknąć i odkliknąć :P

Malin 28.10.2013 16:51

Cytat:

Napisał Kerbi (Post 1770976)
Musisz po prostu założyć im dowolny pełny makijaż twarzy, a potem go zdjąć. Wystarczy kliknąć i odkliknąć :P

Dzięki Kerbi, próbowałam wcześniej działać w tym kierunku i nic; udało się dopiero tym naprawdę PEŁNYM, eaxisowym makijażem ;) Przy użyciu CC nie chciało u mnie działać ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:30.