TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Osiedlowe Życie - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46252)

madlena 16.01.2011 16:05

Odp: Masz pytanie ? Zadaj je tu !

To mój pierwszy post dlatego jeśli już pojawiło się takie pytanie z góry przepraszam :) Od kilku dni mam problem z OŻ, otóż zniknęła mi opcja "zaproponuj..." ale tylko w przypadku wspólnego zamieszkania, oświadczyn czy małżeństwa, bo "zostań na noc" mam nadal... Może ktoś miał już taki problem i wie jak sobie z tym poradzić?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Björk 16.01.2011 16:12

Możę po prostu za mało się znają Twoje simy? Albo, któryś z nich jest zaręczony?

madlena 16.01.2011 16:25

Właśnie nic z tych rzeczy... Próbowałam już z kilkoma simami, zarówno gdy "zaprzyjaźniali się" przy pomocy "boolPropa" jak i tradycyjnie, wszystko mają 100/100 i nadal nic. Zaprzyjaźnieni simowie nie mogą ze sobą zamieszkać, a zakochani wziąć ślubu, wcześniej wszystko było ok, nagle znikły te opcje, a nie wgrywałam żadnych nowych dodatków ani też nie bawiłam się żadnymi kodami poza boolPropem i brakuje mi już pomysłów czym może to być spowodowane...

Mam nadzieję, że nie namieszalam :)

Liv 16.01.2011 16:31

Najpierw powywalaj mody, o ile takowe masz.
Jeśli to nie pomoże/nie ściągałaś tych cudeniek, zrób reinstal gry.

madlena 16.01.2011 16:39

Dzięki za szybkie odpowiedzi, chyba jednak nie obejdzie się bez ponownego zainstalowania gry bo mam tylko inteenminatora, ale to już od dawna i nie było wcześniej żadnych problemów :)

Candle 16.01.2011 16:53

A może to przez używanie bolPropa. Słyszałam,że powoduje błędy w grze.

madlena 16.01.2011 17:15

Jednak inteenminator zawinił ;) Wywaliłam go i wszystko wróciło do normy, no i co najważniejsze odzyskałam jeszcze inne opcje które kiedyś poznikały :) Dzięki za podpowiedzi bo pewnie robiłabym reinstall gry, myślałam, że to coś innego bo wcześniej nie miałam z nim aż takich problemów :)

Liv 16.01.2011 17:21

Haha, InTeen! <3
Wgl tam przed zaręczynami dochodzi Ci opcja "commited relationship", jak Simowie oficjalnie zostaną parą, odblokowuje się opcja zaręczyn.
Boolpropem raczej nie mogłaś tego zepsuć ;)

@Candle: tak, powoduje, o ile się nieumiejętnie z niego korzysta. Przeciętny user używający kilku podstawowych opcji z boolpropa NIE MA PRAWA zepsuć gry.
No ale ciekawość to pierwszy stopień do piekła :)

przeciętny 29.01.2011 10:46

Co myślicie o takiej sytuacji:

Budujemy kilku/kilkunasto piętrowy budynek, przekształcamy go w osiedle i wprowadzamy do niego wszystkie rodziny z otoczenia głównego i mniejszych otoczeń. Ja widzę plusy i minusy takiej sytuacji, ale powiem je później bo chcę poznać waszą opinię o takim pomyśle.

Vanitas 29.01.2011 16:21

Ameba - takie coś jest niemożliwe. W bloku mogą mieszkać maksymalnie 4 rodziny. Jeżeli jest więcej mieszkań resztę zajmą NPC.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:30.