TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

eyvee 09.04.2012 09:42

Odp: Pytania i odpowiedzi

czy ktokolwiek z was mial taki problem, ze czesto simsy sie zawieszaja w taki sposob ze tlo cale znika jest szare a zostaje na widoku tylko panel sterowania z simsow ? jak to naprawic lub czego to wina?

coraline 09.04.2012 10:16

bardzo dziękuję za odpowiedź ;) właściwie to już się przygotowałam psychicznie na całkowite przeinstalowanie gry więc nie zaszkodzi mi sprawdzić jak się komputer zachowa jak wywalę którąś część ;d

Filleable 11.04.2012 20:37

BŁAGAM RATUJCIE!!!
Miałam savy w folderze na pulpicie. Przeinstalowałam grę i wkleiłam spowrotem te savy. Wchodzę w grę... CZYSTA!!! Patrzę do folderu The Sims 3... CZYSTY!!! Ej, no, nie mogę przecież wszystkiego stracić.

eyvee 13.04.2012 08:56

A ja mam pytanie troche z innej beczki dotyczace the sims 3.... otoz pobralam przecudowne miasto, dziala ma duzo domow i wszystkiego - ale jest jeden problem - autor za duzo poustawial swiatel przy ulicach i wszedzie jest strasznie jasno w nocy,a to troche psuje klimat....jest jakis sposob by sie tego pozbyc? chcialabym na dluzej moja familie tam zakorzenic, ale ta jasnosc naprawde denerwuje :O a nie bede przeciez latala kamera i klikala na kazda lampe "usun to" a i tak efekt zostaje...:( help

ajkus 13.04.2012 11:53

Witam, nie wiem czy to odpowiedni dział, jeżeli nie proszę przenieście...
Nie wiem czy to błąd czy po prostu moja niewiedza. Chciałam się was zapytać jak to jest. Może będzie lepiej jak posłużę się obrazkami..

O http://images.wikia.com/pl.sims/images/c/c3/497.jpg tutaj na zdjęciu widać, że są parcele publiczne i rodziny.. moje pytanie brzmi czy jak ja jestem w menu głównym gdzie są te okienka i tworzenie rodziny http://img403.imageshack.us/img403/6056/84280879.jpg i np robię w jednym okienku rodzinę np KOT i robię ją wprowadzam do domu, zapisuje chce edytować miasto i np wprowadzić inna rodzinę to czy tamta mi się usunie? Chodzi mi o to, że chce tak jak w simsach 2, że w ze mam 1 otoczenie i dużo rodzin i mogę w każdej chwili wybrać nią i grać, kiedyś coś robiłam w ts3 i usuneła mi sie rodzina... wiec proszę o taką mała instrukcje.

Chloé 13.04.2012 12:31

@ajkus nie usunie Ci się żadna rodzina, też gram w jednym otoczeniu wieloma rodzinami, odwiedzają się nawzajem, swatam ich ze sobą, zapraszam na imprezy itd. i ciągle żyją i mają się dobrze bo całe miasto jest dynamiczne. Jedynie jak masz włączony postęp historii to jest ryzyko że się jakaś rodzina przeprowadzi do innego domu, ale to jak bardzo długo nią nie grasz. Zmieniasz aktywną rodzinę zwyczajnie przez edycję miasta.

Cytat:

Napisał eyvee (Post 1520611)
A ja mam pytanie troche z innej beczki dotyczace the sims 3.... otoz pobralam przecudowne miasto, dziala ma duzo domow i wszystkiego - ale jest jeden problem - autor za duzo poustawial swiatel przy ulicach i wszedzie jest strasznie jasno w nocy,a to troche psuje klimat....jest jakis sposob by sie tego pozbyc? chcialabym na dluzej moja familie tam zakorzenic, ale ta jasnosc naprawde denerwuje :O a nie bede przeciez latala kamera i klikala na kazda lampe "usun to" a i tak efekt zostaje...:( help

Lampy usuniesz edytując parcele na których są wstawione a poza parcelami w trybie edycji otoczenia przy opcjach ozdób otoczenia (ikonka z kartką i długopisem chyba).

Filleable 14.04.2012 22:04

Nie wiem czy ja jestem jakaś ślepa, czy co, ale zachciało mi się postawić jaccuzi na parceli i nie moge go nigdzie znaleźć. :P Gdzie ono jest?

A tak w ogól to help:
Cytat:

BŁAGAM RATUJCIE!!!
Miałam savy w folderze na pulpicie. Przeinstalowałam grę i wkleiłam spowrotem te savy. Wchodzę w grę... CZYSTA!!! Patrzę do folderu The Sims 3... CZYSTY!!! Ej, no, nie mogę przecież wszystkiego stracić.

Hefalump 15.04.2012 07:01

Cytat:

Napisał Filleable (Post 1521016)
Nie wiem czy ja jestem jakaś ślepa, czy co, ale zachciało mi się postawić jaccuzi na parceli i nie mogę go nigdzie znaleźć. :P Gdzie ono jest?

A tak w ogóle to help:

Cytat:

BŁAGAM RATUJCIE!!!

Jacuzzi jest w łazienka-różne.

Co do tego cytowanego: Mi wygląda jakby albo save był zbugowany albo ktoś specjalnie usunął

Filleable 15.04.2012 10:04

@up: Dzięki :)

Ale nie o to chodzi. Zrobiłam sobie taką kopię zapasową, wycięłam cały folder The Sims 3, żeby nie stracić save'ów. Przeinstalowałam grę i usunęłam ten czysty folder The Sims 3 i wkleiłam ten, z moimi save'ami, który był na pulpicie. Weszłam do gry z radością, że wreszcie odpalę zapis, a tam "Nowa gra". No to ja robię WTF, wychodzę z gry, wchodzę w folder TS3 i patrzę, że tam tez nic nie ma. I nie wiem o co chodzi. Byłoby jeszcze pół biedy, gdybym ten folder z pulpitu skopiowała, ale ja go przeniosłam i teraz nigdzie go nie ma.

Hefalump 16.04.2012 07:28

Może jak przeinstalowałaś grę to nie wgrałaś któregoś dodatku albo wgrałaś inny którego nie było na tamtym save.
Np. Mam sims 3 + Po zmroku i save. Jak wywalę save na pulpit i przeinstaluję grę i wgram jeszcze inny dodatek lub nie wgram po zmroku to save prawdopodobnie nie będzie działać

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:25.