![]() |
Odp: Która gra z seri the sims 2 jest najlepsza?
Ja najbardziej lubię Podróże i Nocne Życie.
|
Najlepsze zdecydowanie Cztery Pory Roku
|
Mi się najbardziej podoba Czas Wolny, pewnie dlatego bo jest to najnowszy dodatek i jeszcze mi się nie znudził :)
|
Ja najbardziej lubię Na Studiach i CPR.
|
ja mam narazie tylko Szyk i Elegancja!:(
|
No to teraz moje typy:
1. Cztery Pory Roku - bezapelacyjny faworyt, wnosi b.wiele do gry, podoba mi się zmieniające się światło wraz z porami roku. I ten swojski klimat gry (brakuje tylko krów i trzody chlewnej ;)) a poza tym kocham zimę, wieś i własne uprawy. Ten dodatek ma same plusy i wciąga. 2. Czas Wolny - początkowo nie zachwycił ale polubiłam za korzyści z aspiracji a szczególnie za to że paski potrzeb spadają wolniej, za lampę i fajne kariery. Minus za szybki spadek entuzjazmu. 3. Ex equo zwierzaki i Podróże - Zwierzaki za kochane stworzenia w grze i wilkołaki, a minus za agresywne wilki rozkopujące ogródek. Z czasem się nudzi i zwierzaków mam po dziurki w nosie dlatego nie gram nimi za często. Podróże lubię za wakacje, lalkę vodoo i za to że można wykopać skarb. Niestety również dodatek dość szybko się nudzi ale co jakiś czas wracam do niego. Studia, Własny Biznes i Nocne Życie znudziły mi się najszybciej. |
Mam tylko Na Studiach i Zwierzaki ale przeczytałam dużo informacji na temat reszty dodatków i zdecydowanie przypadł mi do gustu dodatek Nocne Życie.
|
O tak! Teraz czas na mnie xD Jakby mogło zabraknąć wypowiedzi najlepszego użytkownika xD <żarcik>
Po pierwsze: Nocne życie Po drugie: Własny Biznes Po trzecie: Na Studiach Po czwarte: Podróże Po piąte: Szyk i Elegancja: A historie to: Z bezludnej wyspy |
zdecydowanie nocne zycie :) to jest właśnie to, co lubię w grze.
|
Ja posiadam wszystkie dodatki do the sims 2 (oprócz historii) i zauważyłam, że na początku dodatki były dosyć nudne, jednak każdy następny był lepszy. Dodatek, który poprostu uwielbiam i żaden inny nie może się z nim równać, to The sims 2 : cztery pory roku. A oto ranking dodatków wg. mnie:
1. The sims 2 - Gram w tą grę już od kilku dobrych lat, poza tym na co zdały by się dodatki bez podstawy :) Nie dziwię się, że ta gra ma taką ogromną grywalność. 2. The sims 2 : cztery pory roku - to chyba najbardziej udany dodatek dzięki zmianie światła w dzień, porach roku i pogodzie, ogrodnictwu, robieniu soków, oraz pingwinowi :). Niewątpliwym plusem są też simorośle, nowe kariery oraz otoczenie Kwitnące Wzgórza. 3. The sims 2 : czas wolny - aspiracja drugorzędna i kożyści z aspiracji to opcje, które są bardzo przydatne. Podobają mi się nowe kariery i możliwość rozwijania zainteresowań, szczególnie odnawianie samochodów (jest to chyba hobby przynoszące największe zyski, bo 4000 $ od samochodu). Otoczenie Dolina Niezbędna też jest ciekawa. 4. The sims 2 : zwierzaki - wielki plus tego dotatku to tworzenie pupili i wychowywanie ich, rozmnażanie, pojawianie się przybłąkanych psów, kotów i wilków, a minusy to jedynie skunksy, zwierzęta rozkopujące ogródek oraz kopiące śmietnik. Wilkołaków nie tworzę, nie uznaję tego więc ani za plus, ani minus. 5. The sims 2 : podróże - niewątpliwie dobre pomysły to trzy tereny wakacyjne (mój ulubiony to Wyspa Twikkii), miesiące miodowe i tajne parcele. Jednak tereny mogą się z czasem znudzić. 6. The sims 2 : na studiach - podoba mi się pomysł nowej grupy wiekowej i studiowania kierunków, które ułatwiają pracę w wybranym zawodzie, trzy miasteczka uniwersyteckie (najbardziej Akademia Klasyczna), ale studiowanie jest zdecydowanie zbyt długie i monotonne, więc się nudzi. 7. The sims 2 : własny biznes - nie lubię tego dodatku, Lazurowa Promenada to chyba najgorsza okolica, nie zakładam też przedsiębiorstw, o robotach nie wspomnę. Jedyny plus to chyba rangi, np. florysty, kasjera, zabawkarza, robotyka. 8. The sims 2 : nocne życie - uważam, że ten dodatek jest najmniej udany i nie warto tracić na niego pieniędzy. Wampirów nie tworzę, samochodów nie kupuję (po co simowi samochód, jeśli może pojechać taksówką lub pójść na nogach?) Co do randek mam mieszane uczucia, przecież sima można zaprosić do domu. Mały plusik to ,,chemia''. A oto ranking akcesoriów: 1. The sims 2 : impreza - akcesoria (wspaniałe akcesoria ślubne i urodzinowe) 2. The sims 2 : IKEA urządza dom - akcesoria (tanie meble dla mniej zamożnych simów) 3. The sims 2 : szyk i elegancja - akcesoria (piękne fryzury) 4. The sims 2 : rozrywka rodzinna - akcesoria (bardzo ładne meble dla dzieci, szczególnie kolekcja podwodna) 5. The sims 2 : moda z H&M - akcesoria (dosyć ładne ubrania, chodziaż naprawdę stylowe są jedynie sukienki) 6. The sims 2 : kuchnia i łazienka wystrój wnętrz - akcesoria (nie wnosi nic ciekawego oprócz muszli, kilku umywalek i pryszniców) 7. The sims 2 : młodzieżowy styl - akcesoria (ten dodatek uważam za zupełne nieporozumienie, wogóle nie używam z niego nic) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:51. |