TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Budowa bloku/mieszkań ? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46280)

avenly 20.03.2009 22:12

Odp: Budowa bloku/mieszkań ?

zwykła skrzynka po zmianie parceli na mieszkania do wynajęcia się zmienia w tą na czynsz.
A mi się takie dziwne coś stało, wybudowałam sobie swoj blok, zrobiłam 6 mieszkań, w każdym umeblowałam tylko kuchnie i łazienkę i wprowadziłam swoją rodzinę. No i wszystko by było ok, gdyby nie to, ze jak wchodze do mieszkań innych simow, to nie mają nic umeblowane tylko tą moją kuchnie i łazienkę, a przecież chyba powinni sami sobie umeblować wszystko ? I w jednym mieszkaniu, w którym mieszka jakiś niezależny sim nawet bez wchodzenia do niego widac całą kuchnię i moi simowie zamiast myc naczynia u siebie chodzą do tej jego kuchni . Co jest grane ?

Björk 21.03.2009 06:13

Jeżeli chcesz by inni simowie mieli umeblowane mieszkania to sama musisz to zrobić w trakcie tworzenia bloku. Inaczej się nie da.
Prawdopodobnie ta kuchnia nie należy do żadnego mieszkania z powodu jakiegoś drobnego błędu - może zapomniałaś o jednej ściance, albo użyłaś tzw "złotych podziałów", które podobnież psują bloki.

avenly 21.03.2009 09:22

Ech, a myślałam, że jak w blokach maxisa sami sobie meblują to tu też :O
Co do ścian to wszystkie są ;P a o co chodzi z tymi złotymi podziałami ? Bo oddzieliłam kuchnię taką małą ścianką działową od reszty mieszkania.

Emallie 21.03.2009 18:13

Hmmm?? A u mnie sami meblują ci sąsiedzi i nie moji wchodze sobie na jakis bloczek który nie jest umeblowany i po jakims czasie Buhh umeblowane są i sąsiadów..;):)

Björk 22.03.2009 07:16

Cytat:

Napisał Emilci@ (Post 984500)
Hmmm?? A u mnie sami meblują ci sąsiedzi i nie moji wchodze sobie na jakis bloczek który nie jest umeblowany i po jakims czasie Buhh umeblowane są i sąsiadów..;):)

Emilcia - bo pewnie wchodzisz w już wybudowane bloki. Jak sama budujesz, to musisz wszystko umeblować, by sąsiedzi mieli wyposażone wnętrza.

Łezka 22.03.2009 09:54

Mam pytanie... czy kiedy wybuduję jedno mieszkanie i zmienię kodem na parcelę "blokową" to mój sim będzie mógł tam mieszkać sam i płacić czynsz? Czy tylko może być 3 lub więcej mieszkań?

Björk 22.03.2009 10:00

Już dwa mieszkania mogą być :)
Ale z jednym nie próbowałam :)

Łezka 22.03.2009 10:06

Jeszcze jedno moje pytanie... czy kiedy wezmę współlokatora to gdzie on będzie spał?? Kiedy, np. ja swoim simem będę jeszcze coś robił, a to będzie noc to czy współlokator pójdzie spać do swojego łóżka czy do mojego?? I w ogóle jak mu powiedzieć, który to jego pokój?

Björk 22.03.2009 10:31

Na każdych drzwiach jest opcja "wstęp tylko dla..." i w ten sposób możesz zamknąć swoją sypialnię przed współlokatorem.
A on może spać nawet na kanapie.

Łezka 22.03.2009 10:33

OK... bardzo Ci dziękuję Bjork za pomoc.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:29.