TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Wiedźmy, czarownice, czarodzieje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46419)

Pati11 27.12.2008 21:53

Odp: Wiedźmy, czarownice, czarodzieje.

jeśli chodzi o spotkanie czarownicy, ja zrobiłam tak:

stworzyłam Klub Nocny "Wypij" xDD i przychodziłam tam wieczorami z moimi simami codziennie i zawsze pojawia się tam ta sama wiedźma: Strasznie Zła Wiedźma Hildegarda Kaszelek i zawsze jak przyszła [przepraszam, przyleciała] to zawsze coś tam robiła swoją różdżką i była burza z piorunami, nawet jak poszła,przez całą noc, mój sim się z nią zaprzyjaźnił, a ja chciałam,żeby uczyli się moi simowie dobrej magii a nie złej, czy można się nauczyć i złej magii tak samo jak dobrej?

Lapis 02.01.2009 21:03

ja najczęściej spotykam je w nocy w parku ale moim zdaniem to zależy od szczęścia;p

FREEQ 03.01.2009 11:50

Ja zrobiłem biznes i przychodziły różne czarownice to poznałem je dość mocno, po powrocie do domu zaprosiłem je i doszedłem do "Zaproponuj>Wprowadź się" i takim sposobem miałem jedną czarownicę, potem nią osiągnąłem max lvl czarnoksięstwa czy czegoś tam i parę osób w czarodziei zamieniłem.

dżin. 28.01.2009 11:11

Ja czarownice najczęściej spotykam w sklepach(supermarketach), w jednym supermarkecie, pojawiły się trzy pokolei(jedna przyszła i poszła, przyszła następna itd.)

Milka84 28.01.2009 12:29

Ja sama zwykle chodzę po parcelach i siedzę na nich parę simowych godzin i po jakimś czasie pojawia się koło telefonu. Radze nie czekać dłużej niż 10 godzin (simowych oczywiście)

Ritty 03.02.2009 14:57

Ja wiedźmy spotykam bardzo często, najczęściej te złe. Czasem mnie to irytuje, bo są totalne pustki w wampirach, ale magia też jest fajna ;)

ewciaewa 26.05.2009 23:52

spotkalam czarownice, moja simka z nia gadala.. ale jak moja simka ma sie nia stac? dodam ze jest studenetem, czyli mlodym dorosłym, moze w tym wieku nie moze stac sie czarownica?

bouffe 27.05.2009 15:09

Cytat:

Napisał ewciaewa (Post 1031024)
spotkalam czarownice, moja simka z nia gadala.. ale jak moja simka ma sie nia stac? dodam ze jest studenetem, czyli mlodym dorosłym, moze w tym wieku nie moze stac sie czarownica?

Młody dorosły może uczyć się magii. Z tą czarownicą musisz się zaprzyjaźnić i mieć jak najmocniejsze kontakty (zapraszaj często, spędzaj czas z tą czarownicą) a później się pojawia opcja, żeby się nauczyć magii światłości/ciemności/neutralnej (zależy jaką magię praktykuje czarownica, którą zna Twoja simka).

Rossëhelin 13.06.2009 12:16

Ja spotkałam taką zieloną, przy której były takie też zielone bąbelki. To jest zła czy dobra czarownica? Moglibyście mi opisać resztę? I właśnie nie wiem jak wygląda czarodziej, ma on może taki wysoki cylinder na głowie?

ultraviolence 13.06.2009 18:25

Cytat:

Napisał Rossëhelin (Post 1044406)
Ja spotkałam taką zieloną, przy której były takie też zielone bąbelki. To jest zła czy dobra czarownica? Moglibyście mi opisać resztę? I właśnie nie wiem jak wygląda czarodziej, ma on może taki wysoki cylinder na głowie?

Nie cylinder, ale tiarę :) Cylinder nosi Nikczemny szarlatan, ale nie radzę się do niego zbliżać, bo może okraść Twoich simów :D Tak, czarownica z wściekle zieloną skórą jest tą złą, a ta, która ma na cerze żółte gwiazdki, stoi po stronie dobra. No i trzeba pamiętać o aurach: zielono-żółta towarzyszy złej wiedźmie, a błękitno-biała - dobrej. Myślę, że nie będziesz miała problemów z ich identyfikacją :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:56.