![]() |
Odp: Dark Room
Fakt, malo opisów ... ale i tak mi się podoba : ) xd
Człowieku, coraz większe sci-fi się z tego robi. Łał. 9/10, za opisy ^^ i w ogole co tak malo ?! xd |
Na początku używałeś do opisów bardzo dziwnych słów, przez co dość ciężko było je czytać. W 3 odcinku poprawiłeś to i tak zostało, za co duzy +. Sam temat fs zainteresował mnie, szczególnie sprawa z "niewidzialną" postacią. Mogłeś bardziej opisać odczucia Victorii, gdy dowiedziała się o tym, że zabiła 3 osoby. Brakuje mi tu trochę rzeczy, która sprawi, że całe fs nabierze barw, wątku głównego, a pobocznych jest aż za dużo. Będę oryginalna i powiem: czuję niedosyt opisów, bo dość dobrze Ci wychodzą. Bardzo chciałabym przeczytać opis uczuć, bo w 4 odcinku wyszło to takie....szare, jakby było jej wszystko jedno. Połączyłeś 2 różne wątki, co jest wyczynem i układa się to powoli w logiczną całość. Czekam na wątek z telenoweli :D.
Podsumowanie: Proszę, więcej opisów uczuć. Na +: - długość odcinków - rozwinięcie akcji - zdjęcia - wątki czyli prawie wszystko. Na -: - dialogi (jakieś takie...mało realistyczne) - błędy ortograficzne i gramatyczne (ale z pewnością się spieszyłeś, oceny. Ps. życzę powodzenia :D) Ogółem za cale fs dam 9/10 Za 4 odc. 7,5/10 Bardzo mi się podoba :D. Ocena surowa, bo miałam nastrój do refleksji jak czytałam Twoje fs, a ono nie ma "drugiego dna" :D. |
Hmmmm.... Jeżeli dobrze by się zastanowić nad tym drugim dnem, to i ma, tylko nie wiem czy myślimy o tym samym rozumiejąc "drugie dno".
Moim zdaniem opowiadanie jest bardzo alegoryczne. No dobrze, moze nie bardzo, ale trochę jest :P Juz sam tytuł jest alegoryczny. Wyjaśniłem to gdzieś wcześniej. U mnie nie ma alegorii jako tako w akcji, ale w tych (ostatnio nielicznych) opisach. Podam na przykładzie leżącego na ziemi Medival'a. Chciał się zemścić na kimś, jednak później, gdy tylko chciał już tego dokonać orientował się, że nie ma na to siły. Czy nie jest tak na codzień w naszym zwykłym życiu? Czasami nasz gniew jest tak silny, że moglibyśmy przenosić przysłowiowe góry, jednak później uświadamiamy sobie, że nie jesteśmy w stanie tego uczynić :) Czekam na komentarze. |
Heh...trochę źle mnie zrozumiałeś...nie chodziło mi o to, że wszystko jest dosłownie wypowiadane, tylko o to, że nie mam w tym fs żadnej rzeczy, która da mi do myślenia bardzo dużo. Pocieszę Cię - prozą bardzo trudno uzyskać taki efekt (mi się osobiście jeszcze nie udało). Praktycznie nie mam się do czego przyczepić, choć czegoś mi brakuje i próbuję sobie uświadomić, czego. Wyszło mi na to, że brakuje elementu, który bardzo zaskoczy czytelnika, że on aż będzie potem przez kilka godzin myślał : "Co będzie dalej?" i zacznie snuc własne przypuszczenia z niecierpliwością oczekując nowego odcinka, by się przekonać, czy miał rację. Najlepiej, żeby jej nie miał xD. Ja nie czuję czegoś takiego :( Możliwe jednak, że po prostu mnie zmuszają do refleksji inne wątki, a ktoś inny może się zastanawiać nad tym właśnie rodzajem fs. Zacząłeś świetnie, tajemniczo, szczególnie podobał mi się opis pracy hakera. Wg. mnie wszystko dzieje się za szybko i jest za mało dokładnie opisane. Np. jak stracił przytomność mogłeś opisać dokładnie, co czuł przy rozbudzaniu się (dajmy na to: Gdy się obudził, czuł zimno terakoty. Spróbował usiąść, ale gorzko tego pożałował. Wszystko go bolało. Powoli uniósł dziwnie ciężką głowę, zobaczył, że jest w jakimś małym pomieszczeniu. Nie starczyło mu sił i głowa z hałasem uderzyła o posadzkę. Potem znów była ciemność... i tak dalej).
|
O! Kliii! Cóż za profesjonalizm :)
Bardzo dziękuję za cenne wskazówki Skoro już tak dużo wiesz o pisaniu (masz w tym już doświadczenie) już się boję, jak będzie wyglądała kontynuacja Twojego FS. To będzie super profesjonalne arcydzieło ! ^^ O matko. Chyba się nie oderwę od niego :P I faktycznie. Trochę zeszłem na psy z tymi moimi przecież jakze ukochanymi opisami. i dobrze wiedzieć, że jeszcze ktoś na tym forum je lubi :* Bardzo Ci dziękuję Kliii :) |
Profesjonalizm? Nie powiedziałabym. Nie znam się na pisaniu, uwierz. Umiem oceniać pracę innych, ale jak sama mam coś napisać, jest dużo gorzej. Zwykle pomysł w myślach jest doskonaly, tylko trudno go poukładać w słowa ;)
Ekhm, ekhm...doświadczenie? Namiastka życia to moje 1 fs, mam trochę badziewnych wierszydeł i tyle ^^ Tak, lubię Twoje opisy...wyróżniają się spośród innych, widać, że dużo czytasz. W niektórych momentach opisy z książek wydają się niczym w porównaniu do tego fs ^^ Opisy uczuć to mój konik, to wychodzi mi najlepiej więc oczywiście od wszystkich oczekuję, żeby też najlepiej wychodziło im to właśnie Nie ma za co ;) |
Kliii- nie poznaję Cię.
Faktycznie- uczucia umiesz opisać i to bardzo dobrze Chmmmm..... Może Ci coś prześlę, ale to chyba już jutro ;) Czekaj na PM'a ode mnie |
mi się podoba,ale bonus jest sssssssstraszny! ;p
10/10 |
Ciekawy pomysł z tymi maszynami do zabijania ^^
Nie wpadłabym na to. Teraz tak: nie podoba mi się, jak opisałeś jej uczucia. To było coś w stylu zabiła ludzi... obudzila się... coś tam zrobiła. Tak jakoś... za mało w tekście wyróżnione jest to, że ma kogoś na sumieniu. Co do reszty nie mam zastrzeżeń ^^ |
m,istrzu 10/10
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:14. |