TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Ciąża - Pogawędki (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51596)

Arkia 13.07.2010 14:08

Odp: Ciąża - Pogawędki

O jejku... Kilka dni temu spróbowałam na simce bez Wzmożonej Płodności (jej partner też nie miał) muzyki i programów (telewizji) dla dzieci. Cały czas w pokoju siedziała i oglądała i słuchała. Myślałam, że może to da jakieś bliźniaki, ale... Za pierwszym razem wyszły trojaczki! To naprawdę super sposób. Nawet nie trzeba płodności kupować, wystarczy że simka z brzuszkiem ogląda telewizję dla dzieci i słucha dla nich muzyki. Jakby co, ja muzyki (a właściwie moja simka) słuchała muzyki i oglądała cały dzień, a właściwie całe dni. Mógłby mi ktoś przybliżyć, ile simka musi się gapić w telewizor i słuchać muzyczki, żeby były trojaczki? Chodzi mi o podanie takiej przybliżonej liczby godzin.

Madelaine 15.07.2010 23:26

U mnie sposób: arbuz = dziewczynka, jabłko = chłopiec, zawsze działa. A sposób z muzyką dla dzieci i telewizją dziecięca nie próbowałam. Ale wypróbuje. Zobaczymy czy zadziała.

Mam jeszcze pytanie. Czy jest jakiś sposób by rodziły się bliźnięta np.: dziewczynka - chłopiec? Bo mi się ciągle rodzą: chłopiec - chłopiec i dziewczynka - dziewczynka.

Charionette 16.07.2010 12:08

Wydaje mi się, że tak się nie da. Próbowałam :P

A od czego zależy czy rodzą się bliźniaki czy trojaczki? Moja simka nie miała wzmożonej płodności, słuchała muzyki dla dzieci i oglądała tv dla dzieci a i tak urodziła bliźniaki ;)

Mroczny Pan Skromności 16.07.2010 12:19

Charionette - to chyba nie zależy od niczego, ale ważne jest, żeby dbać o ciężarną Simkę. A "Wzmożona płodność" tylko zwiększa szansę na urodzenie bliźniaków/trojaczków, jednak nie gwarantuje tego (mój Sim miał tę nagrodę, ale urodził się jeden Sim). Wydaje mi się, że jeśli rodzice mają oboje wykupioną "Wzmożoną płodność", szansa rośnie jeszcze bardziej.

Sposobu z muzyką/telewizją dla dzieci nie próbowałem, a arbuzy/jabłka właśnie próbuję (Simka jest w ciąży).

Madelaine - ja też się zastanawiam, chciałbym mieć takie rodzeństwo

ZuuZaa 17.07.2010 18:21

Cytat:

Napisał chrupek (Post 1276129)
Wydaje mi się, że jeśli rodzice mają oboje wykupioną "Wzmożoną płodność", szansa rośnie jeszcze bardziej.

nom, to fakt, wtedy zawsze rodza mi sie blizniaki albo trojaczki
z arbuzami i jabłkami to prawda na 100%, zawsze dziala i moge sobie ustalic czy chce chlopca czy dziewczynke ;p

lithium 17.07.2010 23:10

mi ten sposob raz dziala raz nie, nie wiem czemu :(( a ze sluchaniem muzyki & ogladaniem tv dla dzieci to fakt, zawsze dzialalo.

Mroczny Pan Skromności 18.07.2010 06:56

centa, bo w jednej aktualizacji chyba zlikwidowali ten sposób
Ja nie mam z tym problemu, bo nie aktualizuję :P

eS_guy 18.07.2010 19:32

@up: dobrze wiedzieć, podoba mi się pomysł z jabłkami i arbuzami!
Poza tym przyznam rację z tymi bliźniakami jednopłciowymi, chciałbym czasem chłopca i dziewczynkę. Ale i tak bliźniaki mam rzadko, wolę 'pojedyncze' dziecko ;)

Arkia 25.07.2010 15:16

Eureka! Odkryłam, jak poznać płeć dziecka (o ile nie użyło się arbuzów lub jabłek). Wystarczy poradzić się lekarza. Ja miałam w domu Światowej sławy chirurga, męża mojej ciężarnej simki. I raz tak tą simką kliknęłam na jej męża, wzięłam przyjazne, i była opcja "Ustal płeć dziecka"! :D Mąż jej powiedział, że "Shani została szczęśliwą matką dziewczynki!", czy jakoś tak. No i się sprawdziło. Podejrzewam, że inni lekarze (ci na niższych szczeblach, nie wprowadzeni do rodziny simki) też mogą ustalać płeć :)

shan 25.07.2010 15:45

Cytat:

Napisał Arkia (Post 1280351)
Eureka! Odkryłam, jak poznać płeć dziecka (o ile nie użyło się arbuzów lub jabłek). Wystarczy poradzić się lekarza. Ja miałam w domu Światowej sławy chirurga, męża mojej ciężarnej simki. I raz tak tą simką kliknęłam na jej męża, wzięłam przyjazne, i była opcja "Ustal płeć dziecka"! :D Mąż jej powiedział, że "Shani została szczęśliwą matką dziewczynki!", czy jakoś tak. No i się sprawdziło. Podejrzewam, że inni lekarze (ci na niższych szczeblach, nie wprowadzeni do rodziny simki) też mogą ustalać płeć :)

Mi też się raz zdarzyła taka opcja. Mąż mojej simki też był lekarzem i mógł ustalić płeć dziecka, ustalał ją kilka razy, raz chłopiec drugi raz dziewczynka i tak w kółko aż w końcu urodziły się bliźniaczki:P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:56.